Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

Κουρουμπλής: Απελευθερώνονται 1.000 θέσεις γιατρών

Κουρουμπλής: Απελευθερώνονται 1.000 θέσεις γιατρών Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Καθησυχαστικός σχετικά με τα αποθεματικά των δημόσιων νοσοκομείων εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm, τονίζοντας πως δεν υπάρχει νοσοκομείο ακάλυπτο ως προς τις υποχρεώσεις του.

«Η χρηματοδότηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων καλύπτεται από τα διαθέσιμα κονδύλια που έχουν τα νοσοκομεία στις τράπεζες και εφόσον αυτά αξιοποιηθούν, από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας. Όσα νοσοκομεία δεν είχαν τραπεζικό υπόλοιπο στις τράπεζες έλαβαν όλο το ποσό της επιχορήγησης», δήλωσε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός οριοθετήθηκε και ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως είπε, δεν υπάρχει νοσοκομείο ακάλυπτο ως προς τις υποχρεώσεις του στους προμηθευτές.

Όσον αφορά στις προσλήψεις γιατρών, ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι απελευθερώνονται 1.000 θέσεις γιατρών με προκηρύξεις του 2009 και του 2010. Οι προκηρύξεις «είχαν παγιδευτεί λόγω των μνημονιακών μέτρων» ανέφερε.

«Φιλοδοξούμε ότι το μεγάλο πρόβλημα που είναι το νοσηλευτικό προσωπικό θα το αντιμετωπίσουμε με μια ρύθμιση που θα φέρουμε μέσα στον Μάρτιο στη Βουλή», εξήγησε.

2

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το πάρτυ συνεχίζεται. Άλλες προσλήψεις στο δημόσιο. Η Υγεία στην Ελλάδα θα έπρεπε να αλλάξει μαζικά, το καλύτερο μοντέλο είναι το γερμανικό και το ολλανδικό, με ιδιωτικά και κρατικά νοσοκομεία, ασφάλειες, και κρατική δωρεάν ασφάλεια για τους φτωχούς. Αλλά αυτό σίγουρα δεν θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ...