Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέα επιστολή Θεοδωράκη - Δεν πείστηκε από τον Τσίπρα και στηρίζει ΚΚΕ

Νέα επιστολή Θεοδωράκη - Δεν πείστηκε από τον Τσίπρα και στηρίζει ΚΚΕ Facebook Twitter
ORESTIS PANAGIOTOU / POOL / SOOC
21

Ο Μίκης Θεοδωράκης, απέστειλε το απόγευμα της Πέμπτης, στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ  χαιρετισμό  για το συλλαλητήριο του ΚΚΕ την Παρασκευή. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανταπέδωσε την επιστολή με δική του ευχαριστήρια. Όλα αυτά μόνο δύο μέρες μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα . Η επιστολή του μουσικοσυνθέτη αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση πως τηρεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις που χαρακτηρίζει "προδοτικές"

Αναλυτικά η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:

Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:
Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.
Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας και
Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.
Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.
Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ' αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.
Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους.
Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».

Αθήνα, 26.2.2015

Μίκης Θεοδωράκης

H απάντηση από τον Δημήτρη Κουτσούμπα:

Αγαπητέ Μίκη,

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη χαιρετιστήρια επιστολή σου για την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με στόχο να γίνει επιτέλους πράξη και απόφαση της Βουλής η πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει από χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων και δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Κουτσούμπας
Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.
Αθήνα 26/2/2015

 

21

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Η Λίστα του Τσίπρα:καλοσυνάτες νοικοκυρές: ✔✔τίμιοι δεξιοί πατριώτες: ✔✔✔✔✔✔ (ΑΝΕΛ)αριστεροί δοσίλογοι: ✔✔✔✔✔✔ (σύμφωνα με τον Μίκη)χονδρέμποροι: ✔επιπλοποιοί: ✔αγρότες: ✔✔φοιτητές: ✔✔✔συγγραφείς: ✔συναγωνιστές ομοφυλόφιλοι: ✔θαρραλέες τραβεστί: ✔μικροπωλητές γύφτοι: ✔Πόντιοι πατριώτες: ✔✔✔ (ένα κάρο σους ΑΝΕΛ)σύντρoφοι βιομήχανοι: ✔✔ (Γιάννα, Γιάνης) ατίθασοι μηχανόβιοι: ✔✔✔χεβιμεταλλάδες: ✔✔καρεκλάδες: ✔φρικιά: ✔✔✔✔Needed:παραπλανημένοι βασανιστές εξαγνισμένοι ταγματασφαλίτεςμετανιωμένοι καταδότεςραλίστεςτιμωρημένοι διαιτητέςμανικιουρίστεςαπατημένες λέσβιεςτίμιοι φορτηγατζήδες
Εχει καταντησει κακογουστο αστειο να διαμαρτυρονται για πραγματα χωρις να προτεινουν λυσεις κ χωρις να βλεπουν το πολυδιαστατο της καταστασης. Εχω την αίσθηση ότι όλοι αυτοι της γενίας τους αντιλαμβανονται τα πραγματα με όρους του 40. Αντισταση- οχι αντισταση, ... ειναι τοσο συνθετη η κατασταση που επικρατει με της αγορες τους οικους αξιολογησης, την ΕΕ την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το χρεος της Ελλάδας κ την αδυναμία της να καλυψει την λειτουργία της, τις διεθνεις σχεσεις, τα γεοπολιτικα, το ευρω κ τις ισοτιμιες, το φορολογικο θεμα στην Ελλαδα, η ελλειψη επενδυσεων κ κατεπεκταση αναπτυξης στην οποια συμβαλει κ η ολη αβεβαιοτητα ολων αυτων των ετων.. τα ξενα πολιτικα κ οχι συμφεροντα και τόσα άλλα. Το πιο συμαντικό όμως είναι οτι δεν εχουμε εισβολη των ξενων στην Ελλάδα κ πρεπει να κανουμε επανασταση.. αλλα να βρουμε εναν τρόπο να ισοροπησουμε ολα τα παραπανω.. Αν ήθελαν επανασταση αργησαν καμια 5ετια με 10 ετια.
Τώρα που έγινε και ο Σύριζα κυβέρνηση και έκανε και τη διαπραγμάτευσή του πρέπει να τελειώνουμε με τους πύρινους μεν κενούς δε λόγους περί ανεξαρτησιών και ελευθερίας. Όποιος πιστεύει ότι είμαστε ραγιάδες οφείλει να είναι σαφής για τη λύση που υποστηρίζει, δεν μπορεί να λες τόσο σοβαρά πράγματα και και για την ουσία να σφυρίζεις αδιάφορα.Αφού όλοι ξέρουμε ότι το ουσιαστικό ερώτημα είναι το μέσα/έξω από ΕΕ/ευρώ, τι κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό ου; Πες, εκτός ΕΕ, εκτός ευρώ, εντός μόνο αν κάνουν αυτό που θέλω, εντός με άλλη κυβέρνηση, εντός εκτός και επί τα αυτά, δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, πες κάτι όμως να συννενοούμαστε. Το ΚΚΕ μια χαρά σαφές είναι, ο Θεοδωράκης όμως μόνο μεγαλοστομίες λέει. Και εγώ θέλω ανεξαρτησία και ελευθερία από το αφεντικό μου, αλλά όταν αποφασίσω ότι δε γουστάρω αφεντικά και θέλω κομμουνισμό ή αναρχία θα βγω και θα το πω. Μέχρι τότε όμως δε θα το παίζω ελεύθερο πνεύμα χωρίς να ξέρω τι θέλω.
όχι καλή είναι η αστική δημοκρατία της Ελλάδας με 1.5 εκ άνεργους, 3 εκ στο όριο της φτώχειας, μισθούς πείνας κτλ κτλ. Προφανώς και πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες , έτσι κινήται η ιστορία, όχι με σνομπαρίες
ναι η Ελληνική κοινωνία είναι η πρώτη αταξική κοινωνία. Η εξουσία ανήκει σε τάξεις. Η εξουσία αυτήτ η στιγμή ανήκει στην τάξη των Ελλήνων κεφαλαιούχων. Μπορεί να είναι αντιπαραγωγικοί, μπορεί να προτιμούν τις αγορές ακινήτων ή την μεταφορά των υπερκερδών τους σε τράπεζες της Ελβετίας, μπορεί να αδιαφορούν για παράτολμες επενδύσεις των κερδών τους σε παραγωγικούς τομείς, ωστόσο παραμένουν αστοί, κεφάλαιο, καπιταλιστές, πλούσιοι, όπως θες πες τους.
Βασικα πιστευω οτι ο Θεωδορακης μοιαζει ανημπορος να αναλυσει περαιτερω τη σκεψη του περα απο το μοδοσιαστατο μνημονιακος-αντιμνημονιακος , καλη Ελλαδα vs κακη Γερμανια κλπ κλπ . Δυστηχως τα δειλημματα μας δεν ειναι τοσο απλοικα και η πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο περιπλοκη .
Ο κ. Ζουράρις που συντάσσεται με το Μίκη μήπως πρέπει να αναθεωρήσει την στάση του;Αλέξη, φαίνεται ότι αυτή την φορά δεν μπόρεσες να κρυφτείς πίσω από τις λέξεις.