Κατρούγκαλος: Παραιτούμαι αν γίνουν υποχωρήσεις στα αδιαπραγμάτευτα σημεία

Κατρούγκαλος: Παραιτούμαι αν γίνουν υποχωρήσεις στα αδιαπραγμάτευτα σημεία Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Η συμφωνία με τους εταίρους δεν σημαίνει πως «εξαφανίζονται οι κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση, τόνιζε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Πρόσθεσε μάλιστα πως θα παραιτηθεί σε περίπτωση που υπάρξουν υποχωρήσεις σε σημεία που ο ίδιος θεωρεί αδιαπραγμάτευτα.

Σημείωσε επίσης ότι η συμφωνία του Eurogroup είναι μια «συμφωνία εκεχειρίας», και όχι μια οριστική συμφωνία, που επιτρέπει όμως στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της.

Όπως είπε, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της διαπραγμάτευσης που κάνει η νέα κυβέρνηση και των όσων είχαν συμφωνηθεί από τους προκατόχους της, εξηγώντας ότι με τη νέα συμφωνία οι δανειστές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό της Αθήνας, ούτε να «βλέπουν στην κρεβατοκάμαρα». Ως παραδείγματα ανέφερε την ακύρωση των «αντισυνταγματικών απολύσεων» δημοσίων υπαλλήλων και την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων.

Διευκρίνισε ακόμα πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιηθεί σε βάθος τετραετίας, καθώς ούτως ή άλλως δεν ήταν δυνατό να εφαρμοστεί εντός λίγων μηνών.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ