Παππάς: Η επιστολή Βαρουφάκη δεν θα αλλάξει

Παππάς: Η επιστολή Βαρουφάκη δεν θα αλλάξει Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Κατηγορηματικός ότι το κείμενο της επιστολής για την εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης δεν θα αλλάξει, εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά». Τόνισε επίσης πως αν δεν επέλθει συμφωνία θα δοθεί πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής.

«Η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. 'Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ώρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης», είπε.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία σήμερα, τόνισε ότι σε μια τέτοια περίπτωση «το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μιλάω για μια Σύνοδο Κορυφής. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε, αλλά για να συζητήσουμε».

«Τα πράγματα είναι σε ένα σημείο που η κάθε πλευρά πρέπει να αποδείξει εάν επιθυμεί λύση ή όχι» πρόσθεσε και σημείωσε πως αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι. Είπε ότι «Εμείς επιδιώκουμε να υπάρξει μια συμφωνία για να εφαρμόσουμε τον σκληρό πυρήνα του προγράμματός μας», και επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συζητήσει με τους εταίρους τα μέτρα που θα έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια