Παρέμβαση ΗΠΑ εν όψει Eurogroup: Βρείτε τα…

Παρέμβαση ΗΠΑ εν όψει Eurogroup: Βρείτε τα… Facebook Twitter
0

Παρέμβαση των ΗΠΑ είχαμε το βράδυ, εν όψει του Γιούρογκρουπ, για αμοιβαίες παραχωρήσεις στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, η αμερικανική κυβέρνηση προέτρεψε τους Ευρωπαίους ηγέτες και την κυβέρνηση της Ελλάδας να προβούν σε αμοιβαίες παραχωρήσεις ενώ άσκησε πιέσεις στις δύο πλευρές για να καταλήξουν σε μία συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί για επάνοδο στην περίοδο της αβεβαιότητας σε περίπτωση αποτυχίας.

«Οι Ευρωπαίοι έχουν την ικανότητα να διαχειρίζονται αυτές τις προκλήσεις…Εάν οι συνομιλίες αποτύχουν, η Ελλάδα θα αισθανθεί αμέσως τις οικονομικές επιπτώσεις» και η ευρωζώνη θα βιώσει «την επάνοδο της αβεβαιότητας, όπως επίσης και η οικονομία στο σύνολό της» είπε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι ο υπουργός  Οικονομικών Τζακ Λιού είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM