Τσίπρας: Κύριε Σόιμπλε να λυπάστε τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό

Τσίπρας: Κύριε Σόιμπλε να λυπάστε τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό Facebook Twitter
7

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόφλγκανγκ Σόιμπλε που χθες σε συνέντευξη του είπε ότι λυπάται τον ελληνικό λαό, χαρακτηρίζοντας «ανεύθυνη» την ελληνική κυβέρνηση, έδωσε μιλώντας στη συνεδριαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, ο κ. Σόιμπλε χθες στο Eurogroup έχασε την ψυχραιμία του όχι γιατί καταφέρθηκε εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αλλά γιατί εκφράστηκε υποτιμητικά απέναντι στον ελληνικό λαό.

«Θα ήθελα με φιλική διάθεση να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό, να μη λυπάται του λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα» είπε ο Πρωθυπουργός.

Με συνεχέις αιχμές στη Γερμανία ο κ. Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούν κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, έχουμε καθαρή εντολή τη σωτηρία του τόπου και αυτή δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος όπως μας ζητούν επίμονα κάποιοι δανειστές»

Χαρακτήρισε πάντως «ατυχή» τη γελοιογραφία που δημοσιεύτηκε στην "Αυγή» και έδειχνε τον γερμανό υπουργός ντυμένο με στολή ναζί. «Κανείς δεν επιτρέπεται να παίζει με τα φαντάσματα της ιστορίας», σημείωσε.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"Κύριε Σόιμπλε να λυπάστε τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό"Σαν να ακούω τον Ανδρέα ¨¨Εξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ,ΕΟΚ" και λοιπές χαζομάρες πατριωτικής δημαγωγίας.Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν.
Λαϊκιστης ο Τσιπρας που επιστρεφει την ημερησια αποζημιωση των 180 ευρω για τα ταξιδια στο εξωτερικο, λαϊκιστης και τωρα -και γενικως- που μιλαει για αξιοπρεπεια των Ελληνων, για το οτι μετα απο 5 χρονια "υποδουλωσης" (η χρηση εισαγωγικων ειναι λαθεμενη, καθως μια χωρα που παιρνει διαταγες απ'εξω για ολα τα ζητηματα που αφορουν τους πολιτες της ειναι εξ'ορισμου ανελευθερη) σηκωνουν το κεφαλι, βγαινουν στους δρομους, εχουν φωνη, κανουν την αλλαγη με ψηφο σε μια κυβερνηση που κανει -μεχρι στιγμης- (σαρπραααααϊζ) ακριβως ο,τι υποσχεθηκε προεκλογικα!!!Εε ρε Σαμαρας που μας χρειαζεται...
Ποια υποδουλωση μωρε;5 μεταρρυθμισεις πρεπει να γινουν για να γινουμε κρατος και ολες οι συντεχνιες και οι κρατικοδιαιτοι το πολεμανε με λυσσα.100 χρονια Τροικα και Μνημονια θα θελαμε να γινουμε σοβαρο κρατος. Μεταρρυθμισεις, οχι οριζοντιες περικοπες που κανανε αυτοι που ουσιαστικα δεν εφαρμοσανε τα Μνημονια 5 χρονια τωρα!Αλλα ακομα και ο Καποδιστριας που ηθελε να κανει το καλο, τον φαγατε, οποτε τι συζηταμε.
Πιο λαϊκιστικό από το να έχεις στα χέρια σου τις τύχες της Ευρώπης, και εσύ να διαλύεις κοινωνίες επειδή δεν ξέρεις πώς να πεις 'mea culpa' στους ψηφοφόρους της Σαξονίας ή της Έσης;