ΑΠΟΨΕΙΣ

Γερμανικά ΜΜΕ: Χωρίς συμμάχους η Ελλάδα στο Eurogroup

Γερμανικά ΜΜΕ: Χωρίς συμμάχους η Ελλάδα στο Eurogroup Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
4

Χωρίς συμμάχους βρέθηκε χθες η Ελλάδα στο Γιούρογκρουπ καθώς, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η συντριπτική –πλειοψηφία των εταίρων τάχθηκε με τις γερμανικές θέσεις.

Όπως σημειώνουν οι δημοσιογράφοι υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία ότι μια επιτροπή εμπειρογνώμων θα προχωρούσε σε τεχνική διαπραγμάτευση εν όψει του επόμενου Γιούρογκρουπ. Μάλιστα ο Β. Σόιμπλε αποχώρησε από τη συνεδρίαση με την πεποίθηση ότι σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο λίγο αργότερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε να ανακαλεί.

Το κλίμα σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα ήταν από συγκρατημένο μέχρι εχθρικό για την Ελλάδα με τους περισσότερους να επιμένουν ότι υπάρχουν συμφωνίες που πρέπει να τηρηθούν. Μάλιστα ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα  δεν αντικαθιστά ή ακυρώνει υπάρχουσες συμφωνίες. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέμεινε στις σκληρές θέσεις του Βερολίνου.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι αναλυτές θεωρούν ότι η ελληνική πλευρά δεν διαθέτει καλά χαρτιά σε αυτήν τη διαπραγμάτευση αλλά οι ευρωπαίοι δεν θέλουν να χάσουν της Ελλάδα από εταίρο λόγω της σημερινής γεωπολιτικής κατάστασης.

4

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Πολιτική / Επιστολική ψήφος: Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές – Οι τελικές ημερομηνίες

Υπενθυμίζεται ότι για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως την παραμονή των εκλογών και συγκεκριμένα έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 17:00
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
""....ότι η ελληνική πλευρά δεν διαθέτει καλά χαρτιά σε αυτήν τη διαπραγμάτευση αλλά οι ευρωπαίοι δεν θέλουν να χάσουν της Ελλάδα από εταίρο λόγω της σημερινής γεωπολιτικής κατάστασης"""Ωστε η Ελλαδα δεν διαθετει "καλα χαρτια".Εαν καποιος γνωριζει καποιο "καλυτερο χαρτι"απο την δυνατοτητα δημιουργιας μειζονος σημασιας οικονομικων και γεωπολιτικων προβληματων,παρακαλω να με ενημερωσει σχετικα.Διοτι το εν λογω "χαρτι"ειναι κατι σαν τον "βαλε"στην "ξερη".Αυτος καθοριζει,εν πολλοις,την εκβαση της παρτιδας.Αρκει να γνωριζεις ποτε και πως πρεπει να τον χρησιμοποιησεις.
"Μάλιστα ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν αντικαθιστά ή ακυρώνει υπάρχουσες συμφωνίες"Ό,τι πιο αντιδημοκρατικό έχω ακούσει και πάιζει πολύ τελευταία κιόλας. Επίσης, μπορούν να μας πουν τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτές οι συμφωνίες που γενικά και αόριστα πρέπει να τηρηθούν;