Βαρουφάκης: Απειλούσαν τη ζωή του παιδιού μου για να μην κάνω αποκαλύψεις για τραπεζικά σκάνδαλα

Βαρουφάκης: Απειλούσαν τη ζωή του παιδιού μου για να μην κάνω αποκαλύψεις για τραπεζικά σκάνδαλα Facebook Twitter
19

Σοβαρές καταγγελίες κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Stern. Ο υπουργός δηλώνει ότι δέχτηκε πριν 4 χρόνια σοβαρές απειλές για τη ζωή του παιδιού του, όταν βοηθούσε δημοσιογράφους να αποκαλύψουν τραπεζικά σκάνδαλα. Όπως υποστήριξε ο κ. Βαρουφάκης, οι απειλές ήταν τηλεφωνικές προκειμένου να σταματήσουν οι αποκαλύψεις και δεν έμαθε ποτέ ποιοι ήταν πίσω από αυτές.

Αναφέρεται επίσης στην «ασυλία» που είχαν οι ολιγάρχες στη χώρα μας και στις εντολές υψηλά ισταμένων σε υπαλλήλους  ελεγκτικών μηχανισμών να σταματήσουν τους ελέγχους σε μεγαλοσχήμονες.

Φέρνει δε ως παράδειγμα ολιγάρχη που είχε βγάλει 1,5 δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, ο οποίος δήλωνε ελάχιστες χιλιάδες ως εισόδημα.

Αναφέρεται ακόμη σε παράνομες τακτικές τράπεζας και προειδοποιεί: «Θα τους διαλύσουμε!»

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Oλα είναι πιθανά.Ως γνωστόν δεν ζούμε σε κοινωνία αγίων και οι μαφιόζικες πρακτικές δεν είναι πρώτη φορά πουεμφανίζονται.Καλό είναι να πάρουν κάποια μέτρα ασφαλείαςοι κυβερνώντες ,γιατί κι'εμένα μου αρέσει το στύλ,περπατώ μόνος στον δρόμο χωρίς ασφάλεια,αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλοι τον ίδιο πολιτισμό και επίπεδο, ...δυστυχώς!
Σε κάθε σχόλιο που κάνεις είσαι αρνητική και καχύποπτη σε οτιδήποτε αφορά στη νέα κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήσουν τόσο πολύ και στις προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν καταστρέψει τη χώρα. Μάλλον όχι γιατί είναι ολοφάνερο από την αμέριστη στήριξη που τους δείχνεις.
@lyrian Ναι είμαι καχύποπτη με τη νέα κυβέρνηση κι έχω κάθε λόγο, καθώς ακόμα διακυβεύεται το κεκτημένο της Ευρώπης ενώ βρισκόμαστε στην εκπνοή του προγράμματος, χωρίς πόρους, και χωρίς ξεκάθαρο πλάνο. Εύχομαι με τις πράξεις τους να μου αλλάξουν γνώμη, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό -κι αν γίνει- έχω κάθε δικαίωμα να λέω την άποψή μου και να αμφισβητώ οτιδήποτε δε μου φαίνεται λογικό, όχι;  Στήριξη σε προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έδειξα ποτέ, ίσα-ίσα, και για του λόγου το αληθές μπορείς να ανατρέξεις όσο παλιά θες στα σχόλιά μου. Άσε που, σε ό,τι αφορά το δημοκρατικό πολίτευμα, πιστεύω ότι οι πολίτες με την ψήφο τους σώζουν, καταστρέφουν ή διατηρούν σε στασιμότητα μια χώρα.  Είσαι ελεύθερος/η να πεις κι εσύ τη γνώμη σου αντί να κάνεις προσωπικές επιθέσεις σε όσους εκφράζουν διαφορετική γνώμη από τη δική σου.
Θα τον έπαιρναν για μ@|@κα και μάλιστα χωρίς, τότε, να έχει κάποια στιβαρή θέση λόγου αν και σοβαρός επιστήμονας-καθηγητής πανεπιστημίου (τα προγενέστερα άρθρα του αν και προφητικά όπως και οι κατά καιρούς δημόσιες απόψεις του δεν λαμβάνονταν σοβαρά υπ όψιν καθότι, ως γνωστών ο καθένας μπορεί να ορθογραφεί, κυρίως μέσω διαδικτύου και κλασικά να εκφράζει την όποια άποψη* στα media ως «το μακρύ του και το κοντό του». Έτσι μέσα σε αυτή την πληθώρα δημόσιων απόψεων (σχεδόν από τον καθένα), δεν είναι δύσκολο να χαθεί το ορθό, λογικό και δίκαιο (άτομο-άποψη). Και τώρα ακόμη που ο άνθρωπος είναι ολόκληρος υπουργός και μάλιστα Οικονομίας, έχοντας κάθε δικαίωμα «επιβαλλόμενης» άποψης, σκέψης και σχεδιασμού, συνεχίζει να βάλλεται από κακεντρεχείς και γραφικούς. Λοιπόν, τι να έλεγε τότε;;; Το γεγονός ότι δεν το δήλωσε εξ αρχής, αυτό δείχνει και μία αξιοπρέπεια απέναντι στους εκφοβιστές του, με τίποτα όμως, αδυναμία ή φόβο. Τώρα από θέση ισχύος τους στέλνει το δικό του μήνυμα χωρίς αυτό να αποτελεί μία θρασύδειλη απειλή αλλά μία ξεκάθαρη απόφαση.*«Οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από μια» (Dirty Harry).
Δεν μπορεί ένας φουκαράς που χρωστά στην εφορία κάτω από €1.000 να κυνηγιέται ανελέητα ενώ άλλοι που έχουν ζημιώσει την ελληνική οικονομία με εκατομμύρια ευρώ να χαίρουν ασυλίας και σεβασμού.
Το μοντέλο του πολιτικού θα έπρεπε να είναι τέτοιο που δεν έχει οικογένεια αλλά αυτό του αφαιρεί την ανθρώπινη εγγενής υπόσταση. Μιλάς σου αφαιρούν τη ζωή εκείνοι που μπορούν. Τραγικό. Θες να κάνεις το καλό για τον τόπο και σε δεσμεύει η πρωτόγονη φύση σου με αποτέλεσμα τι, μνημόνια κλπ. Ο Βαρουφάκης μίλησε, οι υπόλοιποι δεν μας έχουν πει τέτοια αλλά δεν θα ήταν και έκπληξη. Χτες ο Παπανδρέου τρελάθηκε με την κατηγορία περι μισού δις στο όνομα της μητέρας του. Μηδαμινό. Και έβαλε την χώρα σε δύσκολη κατάσταση.