«Πύρινος» Τσίπρας κατά Σαμαρά

«Πύρινος» Τσίπρας κατά Σαμαρά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
10

Δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έπαιξε τη χώρα στα ζάρια για να μην την καταπιεί η ιστορία, πράγμα που έχει ήδη συμβεί, όπως είπε.

«Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εκφοβιζόμαστε από κανέναν, όσο έχουμε το λαό στο πλάι μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι στην ομιλία του, που προηγήθηκε, «ξαναπρόσφερε το ζεσταμένο φαγητό του success story». «Σε ποια χώρα ζείτε; Δεν διδαχτήκατε τίποτα από την ψήφο του ελληνικού λαού», είπε.

Επεσήμανε ότι όσοι επενδύουν σε σενάρια παρένθεσης κάνουν μεγάλο λάθος, τονίζοντας ότι στις 25 Ιανουαρίου δεν είχαμε μία εναλλαγή στην εξουσία, αλλά το τέλος ενός πολιτικού καθεστώτος που κυβέρνησε τη χώρα για 40 χρόνια και φέρνει ακέραια την ευθύνη για την καταστροφική 5ετία που πέρασε. Η μόνη παρένθεση που θα υπάρξει στην σύγχρονη ελληνική δημοκρατία, συμπλήρωσε, θα είναι αυτή των μνημονιακών χρόνων, που τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου.

«Πύρινος» Τσίπρας κατά Σαμαρά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι είναι πρώτη φορά που μία κυβέρνηση, πριν ακόμα ορκιστεί «δέχεται τόσο ισχυρές πιέσεις και εκβιασμούς», αλλά είναι και η πρώτη φορά, όπως είπε, που μία κυβέρνηση πριν ορκιστεί «έχει κερδίσει πρωτοφανή εμπιστοσύνη και αποδοχή από την ελληνική κοινωνία».

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, είπε πως «στο αυριανό Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα όχι ο Γιάνης. Βαρουφάκης. Μαζί μας θα είναι ο ελληνικός λαός που θα μας τραβά από το μανίκι να μην γυρίσουμε πίσω με το κεφάλι σκυμμένο». Διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να ζητήσουμε παράταση του μνημονίου», αντίθετα επεσήμανε την ανάγκη για ένα συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης που θα βοηθήσει και τα δύο μέρη να βγουν από τον «ζουρλομανδύα της λιτότητας», όπως είπε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα-γέφυρα τόνισε πως «ζητάμε χώρο και χρόνο». «Τα Μνημόνια της λιτότητας τα κατάργησε ο λαός μας» σημείωσε, σχολιάζοντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση δεν περιέχει μέτρα λιτότητας. «Δεν ζητάμε κι άλλα χρήματα, αλλά συγκεκριμένες διευκολύνσεις» εξήγησε, τονίζοντας πως το πρόγραμμα-γέφυρα δεν σημαίνει ότι η Αθήνα ζητά νέο δάνειο, «όπως διαδίδουν ξένα ΜΜΕ, που εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

«Αλήθεια, η άλλη πλευρά τι ακριβώς ζητάει; Άκουσα χθες τον πρόεδρο Ομπάμα να ρωτάει το ίδιο την κυρία Μέρκελ και να μην παίρνει απάντηση» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Να στείλουμε στον Αμερικανό πρόεδρο τη σημερινή ομιλία του κ. Σαμαρά, για να καταλάβει τι ζητάει η κυρία Μέρκελ».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι τα πρώτα δύο νομοσχέδια της κυβέρνησης είναι έτοιμα. Το πρώτο αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τη διευκόλυνση της διαδικασίας για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.

Ολόκληρη η ομιλία:

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Καποιος αλλος παει να παιξει την Ελλαδα σε μια ζαρια κιολας κυριε Τσιπρα.Οσο για τους 10 εκατομυρια Ελληνες που θα ειναι στη διαπραγματευση, εννοειτε οτι θα ειναι εκει και αυτοι που κλεβουν το δημοσιο, και αυτοι που εχουν καταπατησει δημοσια περιουσια, και αυτοι που εχουν χτισει αυθαιρετα, και αυτοι που δηλωνουν μηδαμινα εισοδηματα, και αυτοι που παιρνουν μαιμου επιδοματα απλα για να πουμε μερικους;Πιο πολυ λαικισμο δεν γινεται να χωρεσεις σε μια ομιλια.Το πιο αστειο μαλιστα ειναι οτι ο Συριζα ουσιαστικα επιτιθεται στους ιδεολογικους του πατεραδες, το ΠΑΣΟΚ του 80, ενω το προγραμμα του ειναι σχεδον το ιδιο στα μεγαλα θεματα οπως κρατικοποιησεις και καταπολεμηση της ιδιωτικης πρωτοβουλιας. Σοσιαλιστες γαρ. Σε πληρη συγχυση και καποιοι απο κατω ζητωκραυγαζουν μεχρι ισως να καταλαβουν οτι τα πραγματα τελικα δεν θα ειναι ακριβως ετσι.Καθοτι οπως ειπε και ο κυριος Βαρουφακης, 70% του μνημονιου ειναι καλο και θα εφαρμοστει. Βεβαια αυτο δεν το λεγανε πριν 1 μηνα, το κραταγανε για εκπληξη, οπως και πολλα αλλα. Βεβαια, αν ο ψηφοφορος εχει μνημη χρυσοψαρου δεν τρεχει και τιποτα, εμεις να ειμαστε καλα.
Το μόνο σίγουρο, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να αρνηθεί, είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πληρώνουμε τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν την χώρα μας από το 1974 μέχρι τις τελευταίες εκλογές.
Αλλο το 74 με 81, οπου η Ελλαδα ηταν ενα μικρο οικονομικο θαυμα με βαση ολους τους δεικτες και αλλο η καταστροφη που αρχισε το 1981!Μην μπλεκουμε τα μαρουλια με τον μαναβη.
Τις οποίες ίδιες πολιτικές αλλά σε τούρμπο έκδοση επιθυμεί να συνεχίσει ο Συριζα.Δηλαδή: κρατισμός, παρασιτισμός, αθρόες προσλήψεις στο ευρύτερο Δημόσιο, ασυλία στον Δ.Υπάλληλο ΟΤΙ και αν κάνει, ΟΣΟ και αν κλέβει ή αν λουφάρει,πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπάλληλων, αβέρτα ΕΦΑΠΑΞ (πάλι) στους δημοσίους υπάλληλους, πόλεμος σε όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές, διωγμός των ξένων επενδύσεων, υπερφορολόγηση των αληθινών εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας για να μισθοδοτούνται οι κηφήνες.Αυτό υποστήριζε εδώ και 40 χρόνια η Αριστερά στην Ελλάδα και μάλιστα κατάγγελλε με στόμφο τους 2 μεγάλους πως δεν έδιναν αρκετές παροχές, δεν προσλάμβαναν αρκετούς αμόρφωτους αφισοκολλητές και δεν τους έβγαζαν αρκετά νωρίς στην σύνταξη ώστε να πάρουν σειρά διορισμού και ξυσίματος τα παιδιά τους…Αυτό ακριβώς υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια και η λαϊκίστικη Δεξιά.Και για αυτό ήταν λογικό και επόμενο οι φανατικότεροι και κυρίως οι πιο βολεμένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να μετακομίσουν σε Σύριζα και Καμμένο γιατί αυτοί τους υπόσχονται συνέχιση του πλιάτσικου που έριξαν εδώ και 40 χρόνια!Εκτός των παραπάνω προσθέτει επίσης πλήρη υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία, αφοπλισμό μας, αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονίας, αναγνώριση ύπαρξης Μακεδονικού έθνους (το όποιο όμως ΔΕΝ μιλάει Ελληνικά αλλά Βουλγάρικα!), άνοιγμα των συνόρων σε όλους τους τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες. Όταν λοιπόν καταλάβουμε οτι εδώ μας φέρανε πολιτικές και όχι πολιτικοί και οτι τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο όταν αλλάξουμε πολιτικές αντί για τους πολιτικούς που τις εφαρμόζουν τότε θα υπάρχει ελπίδα για τους πολίτες αυτού του κράτους.Το Ελληνικό κράτος που το 2009 δανειζόταν 35 δις για να καλύψει τις δαπάνες του προτίμησε να μην τις μειώσει καθόλου όταν κόπηκαν τα δανεικά και αντικατέστησε τα δάνεια με φόρους.75 με 80δις δαπανούσε τότε, 75-80δις δαπανά και τώρα!Και απορούμε γιατί μέσα σε 3 χρόνια οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 900,000...Και ψηφίσαμε πριν 20 μέρες αυτούς που υπόσχονται ακόμα περισσότερους φόρους.Και μετά θα απορούμε ξανά γιατί πάλι αυξάνονται οι άνεργοι!Και θα ψηφίσουμε τότε άλλους πολιτικούς για να (μας) εφαρμόσουν τις ίδιες πολιτικές...
Λεοντάρισμοί και αερολογίες από τον Prime Minister. Καμία κουβέντα για τις κολοτούμπες πρίν και μετά (αποδοχή του 70% του σκισμένου μνημονίου, χρήση πρωτογενών πλεονασμάτων που είναι πλασματικά, αποδοχή της δόσης που δεν θέλουμε, πληρωμή του ΕΝΦΙΑ που καταργείται) κ.α.
με ποια νούμερα μιλούσε ; γιατί το νούμερο των 1,5 εκατομμυρίων κάτω από το όριο της φτώχειας δεν το άκουσα ποτέ. Ούτε ποτέ άκουσα για το 40% ποσοστό πραγματικής ανεργίας. Ούτε για το νούμερο 7000 των αυτοκτονιών για λογόυς αδυναμίας επιβίωσης. Που είναι τα νούμερα του Σαμαρά λοιπόν ;