BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Φάιμαν: Ο σκοπός είναι ένας, να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Φάιμαν: Ο σκοπός είναι ένας, να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ Facebook Twitter
0

Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει ένας και μόνο σκοπός, η Ελλάδα να παραμείνει εντός της ευρωζώνης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, στις κοινές του δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή τους στη Βιέννη.

Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνονται. Σύμφωνα με τον Φάιμαν, πρέπει να βρεθεί λύση μεταξύ του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί και των προσπαθειών της παρούσας κυβέρνησης, η οποία ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Την αισιοδοξία του για συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Είπε ότι με τον καγκελάριο, τον οποίο αποκάλεσε καινούριο του φίλο, συμφώνησαν σε βασικά θέματα όπως την ανάγκη ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής στην ευρωζώνη.

Υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο για την άρση του προσωρινού αδιέξοδου, ενώ «μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική βιώσιμη πρόταση στο συγκεκριμένο σχέδιο». Υποστήριξε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν επιβαρύνει ούτε κατά ένα ευρώ τους ευρωπαίους φορολογούμενους.

Τόνισε ακόμα πως δεν μπορεί να υπάρξει αδιέξοδο, παρά μονάχα για πολιτικούς λόγους. «Αν για πολιτικούς λόγους οδηγηθούμε σε αδιέξοδο θα είναι μία απόφαση να τορπιλίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και κανείς δεν έχει τέτοια πρόθεση», πρόσθεσε.

0

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM
Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM