BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Παρασκευόπουλος: Κατάργηση φυλακών ανηλίκων και σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

Παρασκευόπουλος: Κατάργηση φυλακών ανηλίκων και σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
24

Την τροποποίηση του συμφώνου συμβίωσης ούτως ώστε να συμπεριλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής πριν λίγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Κατά την διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων ο Νίκος Παρασκευόπουλος εξήγγειλε εκτός από την τροποποίηση του συμφώνου και την επέκταση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ενώ ανέφερε επίσης ότι καταργούνται οι φυλακές τύπου Γ΄και η φυλακή ανηλίκων.

 

Βαρύτητα δόθηκε και στην καταπολέμηση της διαφθοράς με τον υπουργό να αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ ενώ όπως ανέφερε θα υπάρξουν διεκδικήσεις των κατοχικών δανείων και των αποζημιώσεων με την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.

24

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM
Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
H δε πλάκα είναι ότι το σύμφωνο συμβίωσης που άργησε τόσα χρόνια ναρθει, θα το ψηφίσουν οι περισσότεροι από Πασοκ-ΝΔ που κυβερνούσαν τόσα χρόνια αλλά δεν το κάνανε ποτέ.
Ας ελπίσουμε ότι δε θα αργήσει λόγω Καμμένου ή άλλου λόγου. Για ΝΔ δε νομίζω ότι πέρα από 3-4 να το ψηφίσουν. Οι γκέι ψηφοφόροι τους δεν δίνουν σημασία σ αυτά, οπότε κι εκείνοι τους έχουν γραμμένους....
Φυσάει αέρας αλλαγής και φιλελευθερισμού!Δεν ήταν δυνατόν να φυλακίζουν ανήλικους και να τους συμπεριφέρονται σας ειδεχθείς εγκληματίες. Τα άτομα αυτά χρήζουν επανεκπαίδευσης και επανένταξης, όχι τιμωρίας.Όσων αφορά το σύμφωνο συμβίωσης αυτό έπρεπε να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια χρόνια τώρα. Κάλλιο αργά...
Κοίτα, συμφωνώ ότι θα πρέπει να χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι ανήλικοι δράστες αλλά όχι για όλα τα εγκλήματα.Ανατρέξτε στο youtube παραδείγματος χάριν και ψάξτε τις δηλώσεις Μαργέτη έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, την ημέρα που είχε αποφυλακιστεί.Μόνο μετανοημένο άτομο δεν μου φάνηκε εμένα προσωπικά. Μιλούσε σαν να ήταν η ντίβα. Αν έχεις συμμετάσχει ενεργά στις δολοφονίες δυο γυναικών (αυτή τις είχε ψαρέψει και είναι γνωστό στην Παλλήνη ποια ήταν η δράση της στην ομάδα καθώς είχε προσεγγίσει και γυναίκες που δεν μάσησαν) και βγαίνεις μετά από χρόνια να κάνεις δηλώσεις σαν να είσαι Μαρία Καλλάς αντί να κάνεις τουμπεκιστάν ψιλοκομμένο, εμένα μου λέει πολλά. Η Μαργετη ήταν 17 ετών όταν συνελήφθη.Η Ελληνική δικαιοσύνη αντί να κάνει μεταρρυθμίσεις εντυπωσιασμού, καλό θα είναι να κάνει μεταρρυθμίσεις ουσίας. Να σωφρονίσει πράγματι τους παραβάτες (πάσης ηλικίας) και κυρίως να μην αποφυλακίζει άτομα που είναι επικίνδυνα για την κοινωνία. Θα πρέπει πλέον πέρα των πρακτικών ζητημάτων (ποινή-καλή διαγωγή-έφεση-αναστολές κτλ) να υπάρχουν κριτήρια. Για το σύμφωνο συμβίωσης, καιρός ήταν. Και πολύ έχει αργήσει...
Πες τα. Και μιλάμε για είκοσι χρόνια πριν. Τώρα τα ανήλικα είναι ακόμα χειρότερα, από τα 13-14. Ίσα ίσα, τώρα είναι που πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για την παραβατικότητα/εγκληματικότητα των ανηλίκων και όχι να τα στείλουν για φροντιστήριο στους ενήλικες εγκληματίες.
Με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ θέλουμε και απαιτούμε FULL EQUALITY και στον γάμο και στην υιοθεσία! Το σύμφωνο συμβίωσης και ο Σαμάρας στο παρα τσακ θα το έβγαζε προς ψήφιση (έκοψε αντιδράσεις κ μετα το απέσυρε). Δεν υπάρχει ΜΕΡΙΚΉ ΙΣΟΤΗΤΑ αλλά ΠΛΗΡΗΣ κα πρέπει επιτέλους να την ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ!!!
Ναι, αλλά ακόμα και στις δυτικές χώρες που αυτή τη στιγμή ισχύει γάμος για άτομα του ίδιου φύλου η πορεία μέχρι τη σημερινή κατάσταση έγινε με μικρά και σταθερά βήματα. Πρώτα αναγνώριση του ομοφυλοφιλικού σεξουαλικού προσανατολισμού ως υγιούς σεξουαλικού προσανατολισμού, έπειτα σύμφωνο συμβίωσης, επιπλέον δικαιώματα και εντέλει πολιτικός γάμος και υιοθεσία. Δε σταματάς να διεκδικείς το δικαίωμά σου, αλλά καταλαβαίνεις πως κάθε φορά χτίζεις στα ήδη κεκτημένα. Εδώ είμαστε και όλα θα γίνουν, δίνοντας το χρόνο που απαιτείται. ;-)
Εντωμεταξύ στην χθεσινή έντυπη έκδοση του βήματος είχε ερώτηση στον Καμμένο 'τι θα κάνετε αν ο συριζα φέρει νομοσχέδια με τα οποία διαφωνείτε, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή η ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών;'στην οποία ερώτηση απάντησε 'δεν θα έρθουν τέτοια νομοσχέδια, το έχουμε συμφωνήσει'ας ελπίσουμε να μην ισχύει η δήλωση Καμμένου..
Επιτέλους, ήρθε η ώρα για το σύμφωνο συμβίωσης! Μου φαίνεται απίστευτο πως μία κυβέρνηση μπορεί τελικά να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση χωρίς να χρονοτριβεί και να προβάλλει δικαιολογίες! Τα πρώτα δείγματα είναι πραγματικά ενθαρρυντικά. Περιμένουμε τη μετάβαση από τη θεωρία στην πραξη και θα είμαστε τόσο ένθερμοι υποστηρικτές των σωστών ενεργειών όσο και αυστηροί κριτές των κακώς κειμένων. Γιούρια!
Ο γνωστός ελληνικός προγραμματισμός. Καταργούμε τις φυλακές ανηλίκων χωρίς να έχουμε ετοιμάσει τίποτε άλλο, οπότε στο ενδιάμεσο "προσωρινό" διάστημα ήμαστε ικανοί να βάζουμε τους ανήλικους σε φυλακές ενηλίκων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει αυτό.
..εγω παλι αναρωτιεμαι πως θα περασει τους αντιρατσιστικους νομους χωρις να εχει την πλειοψηφια στην Βουλη. Τωρα που εξαρταται απο τους ανελ, τα βλεπω καπως σκουρα τα πραγματα, δυστυχως.Ηδη ο Καμμενος ειπε οτι δεν συμφωνουν με το να δοθει ιθαγενεια στους μεταναστες 2ης γενιας, φοβαμαι οτι την ιδια τυχη θα εχει και η προταση για το συμφωνο συμβιωσης... :-(
Καλα το συμφωνο συμβιωσης θα επρεπε να εχει γινει εδω και καιρο δεν το συζητω. Απλα εχω μια απορια ως προς τις φυλακες ανηλικων. Χωρις φυσικα να θεωρω οτι το σοφρωνιστικο μας συστημα δεν χρηζει αμεσης αναδιαμορφωσης και θεωρωντας οτι οι ανηλικοι που διαπρατουν καποιο εγκλημα πρεπει να αντιμετωπιζονται με λεπτοτητα και απολυτη ευθυνη, η καταργηση των φυλακων ανημικων με τη θα αντικατασταθει; Ενας ανηλικος που διαπρατει καποιο εγκλημα πως θα σοφρωνιζεται;
Ναι, είναι λίγο λειψή η είδηση. Από ό,τι διάβασα:Για τις φυλακές ανηλίκων είπε ότι «ουσιαστικά θα καταργηθούν και θα περιοριστεί δραστικά ο περιορισμός ανηλίκων 15- 18 ετών, ώστε να προβλέπεται μόνον για εγκλήματα ανθρωποκτονίας». Οι καταδικαζόμενοι, «ή δεν θα υπάρχουν, ή θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού» και θα μπορούν να συμβιώνουν μαζί με ενήλικες στις κανονικές φυλακές, με ιδιαίτερη πρόνοια για τις συνθήκες φύλαξής τους.
@Ήμαρτον!Μπαίνω για να διαβάσω, όχι για να δω βιντεάκια (δεν έχω την δυνατότητα εδώ που είμαι και δεν είναι και πρέπον σε χώρο εργασίας). Οπότε έχω κι εγώ την ίδια απορία: Υπάρχουν και ανήλικα καθάρματα, πώς σκοπεύουμε να τα περιορίσουμε;
11:44 και κάτω... μιλάει για μείωση της επιβολής του εγκλεισμού των ανηλίκων (δεν είπε κάτι για ενναλακτικές ποινές), αυτοί που διαπράτουν ανρθωποκτονία (15 - 18) θα κρατούνται σε ξεχωριστούς χώρους από τους ενήλικες κρατούμενους στις ίδιες φυλακές. Αυτά κατάλαβα εγώ από το βίντεο.
Μου ακούγεται πάρα πολύ κακή ιδέα να βάζεις ανήλικους σε φυλακές ενηλίκων, ό,τι έγκλημα κι αν έχουν κάνει. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αποφευχθεί η επαφή, εκτός κι αν δεν τους βάζουν σε φυλακές με βαρυποινίτες.
Πόσους ανήλικους ξέρεις να έχουν κάνει φόνο; Μήπως ζεις σε Αμερική; Τι προσφέρει μια φυλακή σε ένα έφηβο / ανήλικο μέχρι 18 ετών αν δεν έχει κάνει έγκλημα ανθρωποκτονίας; (λέμε τώρα) Μάλλον δεν ακούς όλο το κείμενομ Ας προσέξεις τι λέει ο άνθρωπος!