Πανούσης: Επιστρέφουν σε περιπολίες 1.500 αστυνομικοί

Πανούσης: Επιστρέφουν σε περιπολίες 1.500 αστυνομικοί Facebook Twitter
Kostis Ntantamis / SOOC
1

Τις προτεραιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Έθεσε ως στόχο την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και αστυνομίας. «Οι πολίτες δεν επιθυμούν πλέον μόνο την προστασία από το έγκλημα, αλλά και από τη γενικευμένη ανομία», είπε, τονίζοντας πως η αστυνομία πρέπει να προλαβαίνει τις κοινωνικές εντάσεις πριν γίνουν εγκληματογόνες.  «Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κατανοήσει ότι η συλλογική δράση δεν αποτελεί παράγοντα διατάραξης της δημόσιας τάξης, αλλά δημοκρατική λειτουργία», τόνισε και επανέλαβε πως «δεν είναι εχθρός της αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής».

Ο υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας που θα υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε ότι θα δημιουργηθεί Ινστιτούτο Αντιεγκληματικής Πολιτικής, τόνισε ότι επαναφέρεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς με 238 αστυνομικούς, ενώ θα αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο για πάταξη της διαφθοράς.

«Έχουμε αποδεσμεύσει ήδη, αστυνομικούς από πάρεργα. Έχουν ήδη επιστρέψει 500 αστυνομικοί και 80 οχήματα, έχοντας αξιολογήσει μόνο τους πολιτικούς. Μας μένουν 3.000 ακόμη περιπτώσεις φρούρησης μη πολιτικών προσώπων, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε 1.500 αστυνομικούς στον δρόμο και όχι έξω από σπίτια», ανέφερε, ενώ είπε πως θα υπάρξει και ανανέωση στο στόλο της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «η Βουλή οφείλει να συζητήσει την πολιτικο-οικονομική πλευρά της» και υπογράμμισε την ανάγκη της συζήτησης «ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται να μην είναι μόνο ποινικά». Είπε ακόμη ότι θα υπάρξει μελέτη του θεσμού του Συνήγορου του Αστυνομικού, θα καταργηθεί ο νόμος για το ΤΕΑΠΑΣΑ και θα γίνει κωδικοποίηση της αστυνομικής νομοθεσίας.

Όσον αφορά στο κόστος των εξαγγελιών του, τις περισσότερες τις χαρακτήρισε θεσμικές ενώ «όπου υπάρχει επιβάρυνση θα καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και το ΕΣΠΑ» δήλωσε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς και μεταβολές στους καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024
NEWSROOM
O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM
Ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει κριτική πέντε αστέρων στο δικό του εστιατόριο στις Σπέτσες

It's Viral / Ο Κασσελάκης άφησε κριτική στο δικό του εστιατόριο στις Σπέτσες κι έβαλε «άριστα, πέντε αστέρια»

Δεκάδες σχόλια και αντιδράσεις στα social media για την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποθεώσει το «Pura Vita» στις Σπέτσες, χωρίς να διευκρινίσει ότι η επιχείρηση του ανήκει
NEWSROOM
Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια