Η Ελλάδα στο τραπέζι σήμερα στη συνάντηση Ομπάμα-Μέρκελ

Η Ελλάδα στο τραπέζι σήμερα στη συνάντηση Ομπάμα-Μέρκελ Facebook Twitter
2

Η Ελλάδα θα είναι ένα από τα κύρια θέματα στο τραπέζι της συνάντησης σήμερα στον Λευκό Οίκου του Μπάρακ Ομπάμα με την Άνκελα Μέρκελ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος φοβούμενος μια παγκόσμια «μόλυνση» από ένα ελληνικό Grexit αναμένεται την καγκελάριο και τους ηγέτες της ευρωζώνης  να συμβιβαστούν με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Πάντως το κύριο θέμα στην 4ωρη συνάντηση η οποία έχει προγραμματιστεί θα είναι η ουκρανική κρίση, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Ομπάμα και Μέρκελ για την αντιμετώπιση της. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι υπέρ της αποστολής οπλισμού στην Ουκρανία, ενδεχόμενο ι με το οποίο αντιτίθεται η Γερμανία.

Στην ατζέντα της συνάντησης και η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είμαι επιφυλακτικός γιατί και πριν από λίγες ημέρες τη μία ήταν υπέρ μας και την άλλη εναντίον μας οι ΗΠΑ. Ας βγουν να κάνουν τις δηλώσεις τους και βλέπουμε.
Θα πιέσει για συμβιβασμό? Η Μέρκελ πάει για το Ουκρανικό να πει στον Ομπάμα να συμφωνήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο ενώ ο Ομπάμα θέλει να στείλει όπλα και να κάνει την Ανατολική Ουκρανία νέο Αφγανιστάν για την Ρωσσία. εκεί λοιπόν υπάρχει περίπτωση να αναφέρει η Μέρκελ, έχουμε και την Ελλάδα, και ο Ομπάμα θα πει : "ποιούς, αυτούς που κάνουν κολλεγιές με την Ρωσσία και αρνήθηκαν να επεκταθούν χρονικά οι κυρώσεις?" Εκεί κατά την γνώμη μου ο Ομπάμα θα πει "σκίστους", όποιος έχει αντίθετη άποψη ας πει ότι ο Ομπάμα θα βάλει τα στήθια του μπροστά για μας.