«Θέμα Εξαρχείων» θα θέσει ο Πανούσης

«Θέμα Εξαρχείων» θα θέσει ο Πανούσης Facebook Twitter
Φωτό: ΑΠΕ/ΜΠΕ
4

«Θέμα Εξαρχείων» και πολιτικής παρέμβασης για την «δράση των αντιεξουσιαστών» αναμένεται να θέσει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Βήμα, ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης.

Όπως γράφει το σάιτ, ο κ. Πανούσης θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια πολιτική λύση «στο ζήτημα της σχεδόν 40ετούς παρουσίας των πολυπληθών αναρχικών ομάδων και των υποστηρικτών της επαναστατικής βίας που πολλές φορές προχωρούν σε επεισόδια ή τροφοδοτούν τις ένοπλες οργανώσεις».

Πιθανόν μάλιστα να ζητήσει τη συνδρομή  όλων των κομμάτων για το θέμα, κατά την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς εννοεί ο κ. Πανούσης (τον οποίο προσωπικώς εκτιμώ ως επιστήμονα) την ''πολιτική'' λύση σε ένα τέτοιο ζήτημα. Θα υπάρξει ''διάλογος'' με τις αντιεξουσιαστικές ομάδες; θα υπάρξουν παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών προς τις αντιεξουσιαστικές ομάδες; θα γίνει κατήχηση να παύσουν να ασπάζονται τις πολιτικές ιδέες τους; Κάτι άλλο το οποίο δεν μπορώ να σκεφθώ;
γιατί ως γνωστόν δύο είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα: τα μνημόνια και τα Εξάρχεια. Κι επειδή με τα μνημόνια κάπου κλωτσάει, ας πιάσουμε τα Εξάρχεια, ευκαιρία είναι
Μπαρδόν; Είδε πολύ βία στα Εξάρχεια ο υπουργός όσο είναι υπουργός; Μάλλον θέλει.. Το θέμα είναι πως δε χρειάζεται να τεθεί τέτοιο "ζήτημα" αυτή τη στιγμή. Το ότι τους αφαίρεσε το παιχνίδι αρκεί. Ας περίμενει λίγο ο μαν, θα χαλαρώσουν απο μόνοι τους αν το συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση. Εκτός αν έχει άλλα σχέδια..
Εγώ πάντως πριν τις εκλογές είχα δει αφίσσα του αντιεξουσαστικού χώρου σε τοίχο του Πολυτεχνείου να έχει τις φάτσες των Σαμαρά-Τσίπρα και να λέει ευθαρσώς ότι γι'αυτούς είναι το ίδιο και θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια σε περίπτωση πολιτικής μεταβολής. Οπότε κ. Πανούση φρούδες οι ελπίδες σου.