ΠΑΣΟΚ προς Σαμαρά.: Αξιοποίησε τώρα την Άντζελα Γκερέκου

ΠΑΣΟΚ προς Σαμαρά.: Αξιοποίησε τώρα την Άντζελα Γκερέκου Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
2

Με μια ανακοίνωση γεμάτη αιχμές απάντησε το ΠΑΣΟΚ στη δήλωση του Α. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ότι παρέλαβε χάος και παρέδωσε κράτος και πως «στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η διατήρηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ».

Η Χ. Τρικούπη καλεί τη Ν.Δ. να αξιοποιήσει τώρα την Άντζελα Γκερέκου «και να αναδείξει το ηθικό και πολιτικό υπόβαθρο της συνεργασίας τους».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γκερέκου πήρε «μεταγραφή» από το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ., αλλά απέτυχε να εκλεγεί στην Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Η ΝΔ μετέχει στην κυβέρνηση από το Νοέμβριο του 2011 και όχι από τον Ιούνιο του 2012. Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είχε προχωρήσει κατά το 80% των στόχων - δημοσιονομικών και διαρθρωτικών.

Από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα συμπληρώθηκε το υπόλοιπο, αλλά με μια κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα υπήρχε και δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη συμμετοχή και τον κόπο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σαμαράς οφείλει επίσης να θυμάται ότι η αντιμνημονιακή φάση της ΝΔ και η σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ και ακραίες δυνάμεις έως τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για αυτό που έγινε τελικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Πράγματι η ΝΔ δεν υπέστη την εκλογική βλάβη που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, κι αυτό συνέβη σε μεγάλο βαθμό γιατί το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε με συνέπεια το δρόμο της ευθύνης, χωρίς στροφές 180 μοιρών, χωρίς εκφοβισμούς και χωρίς την τεχνητή υποστήριξη του εκλογικού συστήματος και του μπόνους των 50 εδρών.

Αν πάντως ο κ. Σαμαράς έχει ως βασικό στόχο να κρατήσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΝΔ, δεν έχει παρά να αξιοποιήσει την κ. Γκερέκου και να αναδείξει το ηθικό και πολιτικό υπόβαθρο της συνεργασίας τους.

Κάθε μέρα που περνάει η ΝΔ απλώς αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτα από την μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM
Ο Στέφανος Κασσελάκης αφήνει κριτική πέντε αστέρων στο δικό του εστιατόριο στις Σπέτσες

It's Viral / Ο Κασσελάκης άφησε κριτική στο δικό του εστιατόριο στις Σπέτσες κι έβαλε «άριστα, πέντε αστέρια»

Δεκάδες σχόλια και αντιδράσεις στα social media για την κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποθεώσει το «Pura Vita» στις Σπέτσες, χωρίς να διευκρινίσει ότι η επιχείρηση του ανήκει
NEWSROOM
Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια