Ολάντ: Το μόνο σίγουρο είναι ότι η λιτότητα δεν είναι λύση

Ολάντ: Το μόνο σίγουρο είναι ότι η λιτότητα δεν είναι λύση Facebook Twitter
0

Η λιτότητα δεν είναι λύση, αυτό είναι σίγουρο, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Παράλληλα ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του ελληνικού λαού αλλά και οι υποχρεώσεις σε σχέση με το χρέος προς τα κράτη.

«Είμαστε υπεύθυνοι για το κοινό μας νόμισμα που ανήκει σε όλη την Ευρωζώνη. Το ευρώ είναι σταθερό και πρέπει να το σεβαστούμε. Πρέπει επίσης να υπάρξει σεβασμός για την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, μία δυνατή απόφαση του ελληνικού λαού προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στη χώρα" σημείωσε ο Ολάντ, τονίζοντας με νόημα ότι "το μόνο σίγουρο είναι η λιτότητα δεν είναι η μόνη λύση".

 Μίλησε ακόμη για την ανάγκη διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας, που όπως είπε θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, και των εταίρων. Όπως τόνισε αυτός ο διάλογος πρέπει να γίνει "με διαφάνεια και με γαλήνη".

"Σκοπός μας είναι να υπάρξει συμφωνία και πρέπει να υπάρξει καθορισμός ενός οικονομικού πλαισίου μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ. Η Ελλάδα έδειξε ότι είναι δεσμευμένη σε αυτό" σημείωσε και τόνισε ότι υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. "Θα στηρίξουμε την Ελλάδα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, όπως στη φορολογία και στη μεταρρύθμιση του κράτους και θα ζητήσουμε από  τις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα", είπε ο Ολάντ.

"Ο πολιτισμός βοηθάει στην ανάπτυξη και στην ευημερία και πρέπει να συσφιχθούν οι δεσμοί μας», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Τσίπρας:Δεν υπάρχουν στην Ευρώπη ενοικιαστές και ιδιοκτήτες

 

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι για τη σταθερότητα της Ευρώπης χρειάζεται μια νέα συμφωνία για την επιστροφή στην ανάπτυξη. «Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε την Γαλλία μπροστά, στην κοινή προσπάθεια για αλλαγή πολιτικής", τόνισε.

Ο κ.Τσίπρας επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν αποτελεί απειλεί για τους Ευρωπαίους, διαβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα θα σεβαστεί τους θεσμούς της ΕΕ, αλλά και την ισοτιμία των κρατών-μελών.

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ένοικοι» είπε με νόημα, τονίζοντας πως «είμαστε όλοι συγκάτοικοι».

Όπως σημείωσε, η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει στους εταίρους της ρεαλιστική πρόταση με βιώσιμο αποτέλεσμα.

"Δεν υπάρχουν στην Ευρώπη ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM
Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM