Η Βild υποψιάζεται μυστική συμφωνία Γιούνκερ-Τσίπρα

Η Βild υποψιάζεται μυστική συμφωνία Γιούνκερ-Τσίπρα Facebook Twitter
2

Εικασίες για μυστική συμφωνία μεταξύ Γιούνκερ και Τσίπρα κάνει η γερμανική Bild, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαίο πως «οι απόψεις του προέδρου της Κομισιόν για την Τρόικα αλλά και το ελληνικό χρέος ταυτίζονται με αυτές των Ελλήνων».

Η εφημερίδα αποδίδει τις θέσεις αυτές του επικεφαλής της Κομισιόν στην προσπάθεια του να ικανοποιήσει τους ευρωσοσιαλιστές που θέλουν να βάλουν τέλος στη λιτότητα ως αντάλλαγμα στην πρόθεση του Ευρωκοινοβουλίου να συστήσει επιτροπή για να διερευνηθεί το σκάνδαλο Luxleaks στο οποίο εμπλέκεται.

«Ο Γιούνκερ χρειάζεται επειγόντως αυτή τη στήριξη καθώς το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την διερεύνηση του σκανδάλου φοροαποφυγής κολοσσών με την διευκόλυνση του Λουξεμβούργου τα χρόνια της θητείας του Γιούνκερ. Το σκεπτικό του Γιούνκερ, λοιπόν, είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας τον χρειάζεται αλλά και ο Γιούνκερ χρειάζεται τον Τσίπρα. Έτσι είναι πρόθυμος να ικανοποιήσει τους Σοσιαλιστές και από την άλλη, να μην δυσαρεστήσει τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης», σημειώνει η Bild.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια