Βαρουφάκης: «Θα είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ στο Βερολίνο»

Βαρουφάκης: «Θα είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ στο Βερολίνο» Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

 «Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο γοητευτικός μπορώ στο Βερολίνο», σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Telegraph. «Θα πω στον κ. Σόιμπλε ότι μπορεί να είμαστε αριστερή ομάδα, αλλά μπορεί να υπολογίζει στο κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καθαρίσει την Ελλάδα από τα καρτέλ και τις ολιγαρχίες και θα προωθήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό κράτος που αρνήθηκαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», λέει ο υπουργός που αυτή την ώρα συναντάται με τον κ. Ντράγκι και αύριο θα έχει κρίσιμο ραντεβού με τον Γερμανό ομόλογό του.

«Θα του πω όμως, επίσης ότι θα τερματίσουμε το σπιράλ χρέους και αποπληθωρισμού και πως θα κάνουμε αυτό που έπρεπε να γίνει πριν πέντε χρόνια. Και αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Έχουμε δημοκρατική εντολή να αμφισβητήσουμε όλη τη φιλοσοφία της λιτότητας» , λέει επίσης στην εφημερίδα ο Έλληνας υπουργός.

Σε άλλη συνέντευξη του εν τω μεταξύ την ιταλική La Repubblica, δηλώνει ότι θαυμάζει πολύ τον κ. Σόιμπλε. «Θαυμάζω πολύ τον κ. Σόιμπλε και παρακολουθώ τη δουλειά του από τότε που ήμουν φοιτητής τη δεκαετία του 1980. Έχει μία πνευματική προσέγγιση, συγκεκριμένη και φιλοευρωπαϊκή. Η πολιτική στη συνέχεια μας ανάγκασε να πάρουμε διαφορετικές θέσεις. Είμαι όμως, αισιόδοξος ότι θα κατανοήσει τη θέση μας. Και σε έξι μήνες, η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα», λέει ο κ. Βαρουφάκης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια