Στη Ρώμη σήμερα Τσίπρας-Βαρουφάκης

Στη Ρώμη σήμερα Τσίπρας-Βαρουφάκης Facebook Twitter
SOOC
0

Τη Ρώμη επισκέπτονται σήμερα ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών που θα συναντηθούν με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να «χτίσει» συμμαχίες για τη διευθέτηση του χρέους.

 «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» αναμένεται να πει ο Πρωθυπουργός αλλά και να τονίσει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ότι «η στροφή προς την ανάπτυξη και τις επενδύσεις δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την τρόικα που τους βάζει φραγμούς».

 «Επιτέλους η Ευρώπη πρέπει να εμπιστεύεται τους θεσμούς και τα όργανά της», θα τονίσει ο κ. Τσίπρας.

Ο Ρέντσι είχε την Κυριακή μακρά συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ καθησυχάζοντας τη γερμανίδα καγκελάριο ότι δεν πρόκειται να ηγηθεί μιας μεσογειακής συμμαχίας με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Ισπανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, θα θελήσει να δείξει ότι η Ιταλία θα είναι το «ηθικό υπόδειγμα» με σεβασμό στις συμφωνίες και με συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM