Ραντεβού Σόιμπλε-Μοσκοβισί το βράδυ

Ραντεβού Σόιμπλε-Μοσκοβισί το βράδυ Facebook Twitter
3

Συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα έχει σήμερα το βράδυ στο Βερολίνο ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Ολιβιέ Μπαγί, μέσω Twitter. Στο τραπέζι της συνάντησης θα είναι η Ελλάδα.

Ο Γάλλος αξιωματούχος είχε συνάντηση χθες με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Παρίσι, μια συνάντηση που δεν είχε ανακοινωθεί. Η συνάντηση Βαρουφάκη-Μοσκοβισί αναφέρεται στο tweet από τον εκρπόσωπο του Γάλλου υπουργού, επιβεβαιώθηκε όμως από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο ο οποίος είπε ότι ο κ. Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών έπειτα από αίτημα του τελευταίου.

Από την Κομισιόν διαρρέεται ότι η συνάντηση Μοσκοβισί-Βαρουφάκη ήταν εποικοδομητική, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σχοινά θετική ήταν η αντίδραση της Επιτροπής και στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg το Σάββατο.


Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη του στο Ρόιτερς ο κ. Σόιμπλε διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί οιεσδήποτε μονομερείς μεταβολές στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. «Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει αυτό τον επιτυχημένο δρόμο για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά δεν θα αποδεχθούμε μονομερείς αλλαγές στο πρόγραμμα», δηλώνει.

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM