MET GALA 2024

Nτάισελμπλουμ: Xαιρετίζω τις δηλώσεις Τσίπρα στο Bloomberg

Nτάισελμπλουμ: Xαιρετίζω τις δηλώσεις Τσίπρα στο Bloomberg Facebook Twitter
SOOC
4

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Bloomberg έσπευσε να σχολιάσει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχαν τηλεφωνική επαφή μετά την ψυχρή κατάληξη της συνάντησης του δεύτερου με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ντάισελμπλουμ ότι η ένταση αυτή δεν θα στεκόταν εμπόδιο στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ωστόσο ο πρόεδρος του Eurogroup προχώρησε σε ένα ακόμη "πυροσβεστικό" σχόλιο σήμερα.

Το Bloomberg αναφέρει πως τις σημερινές δηλώσεις Τσίπρα χαιρετίζει με ικανοποίηση ο  πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και πως οι θέσεις τους αναπτύχθηκαν πλήρως κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Αθήνα την Παρασκευή.


"Εναπόκειται τώρα στην ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει τη θέση της σχετικά με το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ συμπληρώνοντας πως "Οι περαιτέρω αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού στο Eurogroup τις επόμενες εβδομάδες."

 

4

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Διαβαζω με ενδιαφερον τις "κριτικες αποψεις" καποιων συγκεκριμενων σχολιστων για την νεα κυβερνηση, και ιδιαιτερα για τον νεο πρωθυπουργο. Μια "αποδελτιωση" τους πιστοποιει οτι κινουνται πανω σε δυο βασικους "αξονες" αρνητικης κριτικης. Ο πρωτος ειναι οτι ,με την πολιτικη συμπεριφορα της νεας κυβερνησης, θα υπαρξει πληρης ρηξη με την Ε.Ε. η οποια θα εχει ως αποτελεσμα την χρεωκοπια,την εξοδο απο το Ευρω,την πεινα και την δυστυχια. Ο δευτερος ειναι οτι ολα οσα γινονται ειναι επικοινωνιακα πυροτεχνηματα,οτι οχι απλα θα τα βρουνε αλλα τα εχουν ηδη βρει,και οτι ,στο τελος,"αυτοι εδω θα αποδειχθουν πιο καλα παιδια απο τους προηγουμενους", και θα αποδεχθουν και θα υπογραψουν τα παντα,οσο επαχθη μετρα για τον απλο ανθρωπο και να εμπεριεχουν. Οι συνοδευτικοι χαρακτηρισμοι στην πρωτη περιπτωση συνηθως ειναι : Ακροαριστεροι,παλαβοι,ανερματιστοι,επικινδυνοι,καταστροφικοι,σουργελα,κλπ,κλπ. Για την δευτερη περιπτωση : Κωλοτουμπες,υποκριτες,πολιτικαντηδες,απατεωνες κλπ.κλπ. Επειδη τα οσα γραφονται,και με δυο αποψεις, ειναι συχνα ενδιαφεροντα,και ακομη συχνοτερα διασκεδαστικα, ας μου επιτραπει να υποβαλλω μια-δυο παρακλησεις/υποδειξεις προς τους σχολιαστες/θεραποντες αυτων των μεθοδων. Πρωτον,καλο θα ειναι να θυμουνται σε ποιαν κατηγορια κριτικης υπαγονται.Στην πρωτη η στην δευτερη ; Η ευκαιριακη μεταπηδηση του ιδιου σχολιαστου απο την μια κατηγορια στην αλλη,αναλογα με την επικαιροτητα,αποδυναμωνει την αποτελεσματικοτητα της "κριτικης",ειδικα σε εκεινους τους πολιτες οι οποιοι διαθετουν μνημη ανωτερη αυτης του χρυσοψαρου ! Δευτερον,καλο θα ηταν να διαχωρισουν χρονικα τις δρασεις.Θα τους βοηθουσε να εφαρμοσουν ενα μετρο αναλογο του δακτυλιου ! Δευτερα,Τεταρτη,και Παρασκευη η κυβερνηση θα ειναι οι παλαβοι που μας οδηγουν στην δραχμη και στην πεινα,ενω Τριτη,Πεμπτη και Σαββατο θα ειναι οι νεοι κωλοτουμπες που θα τα "δωσουν ολα και κατι παραπανω απο τους προηγουμενους".Τελος την Κυριακη που περισσευει,θα ειναι απλα "αθεοι"και εχθροι της του Χριστου πιστης !Ετσι πιστευω εγω κυριοι.Λιγο περισσοτερη οργανωση δεν θα σας βλαψει.Οπως λεει και το παλιο,καλο, ανεκδοτο,που λεγεται μεν,αλλα δεν γραφεται !
Χαιρετιζουμε και εμεις τον χαιρετισμο του κ.Νταισελμπλουμ !Θα προτιμουσαμε,βεβαια,να τον αποχαιρετισουμε πριν η χωρα μας, και η Ευρωπη ολη, υποχρεωεθει να αναφωνησει"χαιρέτα μου τον πλάτανο"οσον αφορα στην εξοδο απο την κριση !Στα σοβαρα,ομως.Ο γεωπονος κος Νταισελμπλουμ εκτος απο επικεφαλης του Eurogroup ειναι και υπουργος οικονομικων της Ολλανδιας.Και,ενω με την πρωτη ιδιοτητα του ασκησε και ασκει αφορητες πιεσεις στην χωρα μας για συνεχιση των "αποκρατικοποιησεων",ακομη και με την μεθοδο του "μπιρ παρα",στην χωρα του την Ολλανδια,ως υπουργος οικονομικων,μολις χθες σταματησε την διαδικασια ιδιωτικοποιησης της κρατικης εταιρειας φυσικου αεριου ως "ασυμφορη δια την χωρα" !Χαιρετισματα !!
και στις διαπραγματεύσεις θα πάμε,και οτι μας πουν θα κάνουμε και οτι θέλουν θα υπογράψουμε.Τι το κουράζεις Ρε Αλέξη?Εδώ στο εσωτερικό το ψέκασμα καλά κρατεί.