Η παρέμβαση Τσίπρα στο Bloomberg

Η παρέμβαση Τσίπρα στο Bloomberg Facebook Twitter
13

Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μόλις ξεκίνησε, αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο email που απέστειλε στο πρακτορείο Bloomberg με το οποίο επιχειρεί να χαμηλώσει του τόνους της χθεσινής έντoνης συνάντησης Βαρουφάκη και Ντάισελμπλουμ.

"Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους πιστωτές της Ελλάδας, έπειτα από μια εβδομάδα μεγάλης ρευστοποίησης μετοχών και ομολόγων που προκλήθηκε από τις εξαγγελίες με διάθεση για τερματισμό του προγράμματος διασωσης της χώρας¨αναφέρει το Bloomberg πριν μεταφέρει την επιστολή του έλληνα πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η παρέμβαση του πρωθυπουργού:

"Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε" αναφέρει στην αρχή ο πρωθυπουργός και συνεχίζει σχολιάζοντας πως μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά είναι βέβαιος πως σύντομα θα υπάρξει επωφελή συμφωνία για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

 

"Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ." σχολιάζει στην συνέχεια της δήλωσής του ο Αλέξης Τσίπρας.


"Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους.


Είμαι πεπεισμένος ότι μία συμφωνία σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει αποδεκτή από τους εταίρους μας, αφού το κοινό μας συμφέρον είναι η οικονομική σταθερότητα και η ανάκαμψη για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη."



13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Μήπως λέω μήπως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός οτι σήμερα το πρωι η κυρά Άνγκελα ξεκαθάρισε στην Hamburger Abendblatt ότι:α) δεν "διαβλέπει" περαιτέρω διαγραφή Ελληνικού χρέους και β) δεν θα αφήσει την Ελλαδα να διαπραγματευτεί με μεμονομένες χώρες
Βγαινει ο τσιπρας και λέει ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις τον βρίζετε ότι δεν είναι διπλωμάτης, βγαίνει μιλάει διπλωματικα τον λέτε ότι είναι λυκειοπαιδο κτλ. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν και ούτε είμαι πολυ αισιόδοξος αλλά τουλάχιστον ξαναεχω ελπίδα.
Μια χαρά τα ειπε.Προσπαθεί κάτι να πετύχει.ΔΕΝ τον ψήφισα. ΔΕΝ τον πίστεψα προεκλογικά.Αλλά οφείλουμε να τον αφήσουμε να δοκιμάσει.Ας στηρίξουμε μια φορά μια προσπάθεια υπερκομματικά σε αυτή τη χώρα!Φάγαμε την παπάρα από όλους τους άλλους στο παρελθόν!Ας τον αφήσουμε να προσπαθήσει τουλάχιστον και μετά κράζουμε!Συνέχισε αγορίνα. Και μακάρι να τα καταφέρεις.