Απεργία την Πρωτομαγιά

Σόιμπλε: Η γενναιοδωρία μας έφτασε στα απόλυτα όρια της

Σόιμπλε: Η γενναιοδωρία μας έφτασε στα απόλυτα όρια της Facebook Twitter
«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές»...Φωτ.: SOOC
36

Tελεσίγραφο στέλνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα, δηλώνοντας μέσω του εκπροσώπου του ότι η “γενναιοδωρία της Γερμανίας έφτασε στα απόλυτα όρια της με το πρόγραμμα διάσωσης”.

Ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και η αποστολή της Τρόικα είναι η επόμενη αξιολόγηση. Είμαστε πρόθυμοι για συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά παράταση του προγράμματος θα δοθεί μόνο με καθαρή δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί και για μεταρρυθμίσεις”.

Σημείωσε ακόμη ότι “ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος δεν έχει τεθεί από την πλευρά της Ελλάδας. Οποιαδήποτε συζήτηση για κούρεμα του χρέους ή διάσκεψη για το χρέος είναι εξωπραγματική».

  

«Οι συμφωνίες έχουν νόημα μόνο όταν μπορεί κάποιος να βασιστεί σε αυτές», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται αλληλεγγύη στην Ευρώπη, αλλά και η Γερμανία και η ΕΕ «δεν εκβιάζονται».

Επισήμανε πάντως ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αν και η χώρα «δεν έχει ζητήσει παράταση του προγράμματος».

Από την πλευρά της κυβέρνησης επισημαίνεται ότι : «Οι θέσεις του Σόιμπλε και του επιτελείου του είναι γνωστές. Πλέον έχει γίνει διεθνώς γνωστή και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για  διέξοδο από το τέλμα  της τοξικής λιτότητας . Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης. Η πραγματική διαπραγμάτευση έχει αρχίσει και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αφορά την ΕΕ στο σύνολό της».

36

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Χμμμ για την ακριβεια συμφωνουμε και εμεις, δεν θελουμε αλλο τα λεφτα τους, τα οποια θα αποπληρωσουν ομολογα που αγοραστηκαν εν μεσω κρισης απο τον ιδιωτικο τομεα, θα τα πληρωσουμε στο 100% της τιμης τους για να μας τα δωσουν οι αλλες κεντρικες τραπεζες καποια στιγμη την διαφορα.γελοιοτητες.
Εμένα μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία. Αφού θεωρούν ότι μας κάνουν χάρη- ότι εμείς επιτρέψαμε να μας πουλάνε ότι και όσο το γουστάρανε αυτοί, είναι δική μας ευθύνη- αφού έχουν εξαντλήσει την όποια μεγαλοψυχία τους στο πρόσωπο μας και θεωρούν και τους εαυτούς τους large οικονομικά απέναντι μας, γιατί δεν μας λένε απλά, όμορφα και κιμπάρικά άντε στο καλό, από εδώ πάνε και άλλοι; Σήμερα, χωρίς να έχω ειδική γνώση των πραγμάτων, ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τόσο έντονα ότι μας πουλάνε φόβο, νταηλικί και το παίζουν και θύματα από πάνω..
Η αποχωρηση μας απο την ΕΕ θα κοστιζε 3 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, 6 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία, 29 δισ. ευρώ στην Ισπανία, 44 δις στην Ιταλία, 49 δισ. ευρώ στη Γαλλία και μεταξύ 66-80 δισ. ευρώ στη Γερμανία ( Γκ. Φερχόφστατ,πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).Με λιγα λογια ενα ντομινο καταστροφων.Αυτο ξερω τουλαχιστον..
Πολυ καλα κανει ο κος Σοιμπλε να βαφτιζει "γενναιοδωρια" αυτο που εγινε τα τελευταια χρονια με την Ελλαδα.Αυτο ειναι μερος της "δουλειας" του.Υπαρχουν,ομως,και καποιες αλλες τοποθετησεις.Οπως αυτη του διασημου Νομπελιστα οικονομολογου Paul Krugman,οπως αυτη διατυπωθηκε σημερα στους New York Times.Για οποιον ενδιαφερεται,παραθετω το link :http://www.nytimes.com/2015/01/30/opinion/paul-krugman-europes-greek-test.html?emc=edit_th_20150130&nl=todaysheadlines&nlid=21495976
Τι ανάγκη έχουμε τους Γερμανούς και τον Σόιμπλε βρε παιδιά; Γιατί δεν σταματάμε τη λιτότητα μόνοι μας και παρακαλάμε αυτούς; Θα φορολογήσει ο Αλέξης τον Πλούτο και θα βρούμε όσα μας λείπουν, άσε μας ρε Σόϊμπλε τσιγγούνη!
Από πότε θεωρείται γενναιοδωρία ένα δάνειο; Μιλάει σοβαρά τώρα; Αν θέλει να μιλήσουμε για γενναιοδωρία ας μιλήσουμε καλύτερα για τα χρήματα που δε ζητάμε από τα αμέτρητα σκάνδαλα που εμπλέκονται γερμανικές εταιρείες και ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, τις γερμανικές αποζημιώσεις που τις έχουν κάνει γαργάρα λες και οι Ναζί δεν ήταν Γερμανοί αλλά μια άλλη φυλή άσχετη με αυτούς, το κατοχικό δάνειο που πληρώνουμε ακόμα εμείς μαζί με τους τόκους φυσικά μέχρι σήμερα, το γεγονός ότι ανεχόμαστε μια κατάσταση αδιέξοδη απλά και μόνο για να κερδίζει η Γερμανία που έχει ήδη εδραιωθεί στην Ε.Ε., μια ένωση υποτίθεται ισότιμων κρατών. Η υπομονή θα έλεγα εγώ έχει και τα όριά της.
Τα σχόλια δείχνουν ότι πολλοί Έλληνες ζούνε επίσης στο ιδιο εξωπραγματικο, παραμυθένιο σύμπαν που ζει η κυβέρνηση. Η χώρα δεν έχει κανένα μέλλον όταν απλά επιχειρει να εκβιασει ξένους για να κάνει τα δικά της καραγκιοζιλικια στο εσωτερικο. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι μόνο για εσωτερικη κατανάλωση. Με το μέλλον μας τι θα γίνει?
Υπάρχει και η πιθανοτητα να μην έχεις ξαναδεί εξωτερική πολιτική που να λέει κάτι άλλο εκτός από "yes sir". Ακραία πράγματα για τα ελληνικά δεδομένα,ξέρω, αλλά οφείλεις να παραδεχτείς ότι υπάρχει αυτή η ελάχιστη πιθανότητα.Η κυβέρνηση κάνει αυτό που της ζήτησε ο λαός στις εκλογές. Αυτό που κατηγορούμε τον Παπανδρέου και Σαμαρά ότι δεν έκανε χρόνια τώρα. Διπλωματικά παιχνίδια είναι, κανείς δεν βούλιαξε ακόμα, μη τα ντύνεις μαύρα, εκτός αν ηδονίζεσαι έτσι.
Ο ελληνικός λαός μπορεί να ψήφιζε να γινει ο κατωτατος μισθος ανωτερος και απο τον γερμανικο και για 200.000 νεες θεσεις στο δημοσιο, αμα καποιος δημογωγος πολιτικος καταφερνε να τον πεισει για αυτο . Αν ομως δεν εχεις ουτε δεκαρα δικη σου και ζεις εδω και χρονια με δανεικα απο ξενους , γιατι τα υποσχεσε ? Φταις πρωτος εσυ ως πολιτικος επειδη απλα ελεγες ψεμματα και βασιζοσουνα οτι μετεπειτα εκβιασμους για να τη βγαλεις καθαρη . Τα yes sir ειναι εξυπναδες χωρις περιεχομενο . Ο λαος χειραγωγειται , ειδικα σε περιοδους κρισεις ακομα πιο ευκολα . Διπλωματικα παιχνιδια υπαρχουν πολλα , ενδοπολιτικα παιχνιδια δυστηχως στην Ελλαδα ακομα περισσοτερα .
@greeko25 Ο ελληνικός λαός μπορεί να ψήφιζε να γινει ο κατωτατος μισθος ανωτερος και απο τον γερμανικο και για 200.000 νεες θεσεις στο δημοσιο, αμα καποιος δημογωγος πολιτικος καταφερνε να τον πεισει για αυτο . Πηγή: www.lifo.gr Ε τότε να καταργήσουμε το πολίτευμα της δημοκρατίας, αφού ο ελληνικός λαός είναι ακόμη στην εφηβεία και δεν μπορεί να ψηφίζει με σύνεση. Μέχρι να ενηλικιωθεί, θα βρεθεί κάποιος μονάρχης να φροντίσει για το μέλλον σου, με τον τρόπο που φρόντιζαν μέχρι τώρα οι προηγούμενοι.
Οτι μεγαλο μερος του ελληνικου λαου ευκολα χειραγωγειται , συμφωνω απολυτα . ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ? Τα αλλα γελοια περι μοναρχιών και τις βλακειες που λες , δεν τις ειπα ουτε τετοια γραφικα διλημματα εθεσα .
Η γενναιοδωρία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:Έχω μια παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση όπου ένα κράτος της κακοφτιαγμένης νομισματικής ένωσης που συμμετέχουμε ουσιαστικά χρεοκοπεί. Μεγάλο κομμάτι αυτού του χρέους βρίσκεται στις ήδη κλονισμένες τράπεζες της χώρας μου και της Γαλλίας. Αντί να αφήσω αυτό το κράτος να κυρήξει άμεσα χρεοκοπία και περικόψει τα χρέη του το κρατάω νεκροζώντανο με ένα τεράστιο δάνειο που ξέρω πως δεν θα αποπληρωθεί ποτέ στο σύνολο του για να διασώσω το τραπεζικό σύστημα της πατρίδας μου.Πως όμως; Μεταφέροντας το χρέος από τις τράπεζες μας στα κράτη, και επιπλέον κάνοντας τη μαγκιά να υποχρεώσω και χώρες όπως πχ η Ιταλία, της οποίας οι τράπεζες δεν είχαν ιδιαίτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος, να αναλάβουν μέρος του! Τα δε λεφτά που δίνονται στην Ελλάδα πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά για εξυπηρέτηση των δανείων. Διασώζω δηλαδή το γερμανικό και το γαλλικό τραπεζικό σύστημα με τα λεφτά των άλλων.Έχοντας λοιπόν καταφέρει να φορτώσω σε Ιταλούς, Ισπανούς κλπ άσχετους τις @@ριές των Γερμανών τραπεζιτών, μπορώ να βγαίνω και με σοβαρό ύφος να λέω πως «η γενναιοδωρία της Γερμανίας έχει φτάσει στα όρια της». Δοξάστε με!
Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι η πραγματική διαπραγμάτευση έχει τελιώσει μέτα απ'αυτην την δήλωση?Πόσο μάλλον που η καινούργια κυβέρνηση έχει και μια εμπειρία ναααααααα σε διαπραγματεύσεις και διεθνή διπλωματία. Ηδη πείραμε το πρώτο δείγμα με την προχτεσινή γκάφιτσα περι Ρώσιας και τη σημερινή πλήρη αναδίπλωση. Κλασσικά τσαμπουκαλόψαρα που λέγαμε και στα στρατά
Η ΕΕ δεν είναι μόνο η Γερμανία . Η προχθεσινή "γκαφίτσα" μόνο γκαφίτσα δεν ήταν και δεν έγινε καμία αναδίπλωση. Εξαρχής η ανακοίνωση έγινε για το ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν ρωτήθηκε. Αν εσύ θεωρείς διπλοματική γκάφα πως αμέσως ο Πούτιν έδειξε πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει (ανεξαρτήτως αν μπορεί ή όχι) και ο λευκός οίκος σε 2 ώρες έβγαλε ανακοίνωση για το τηλεφώνημα στον Τσίπρα όπου ο Ομπάμα του είπε πως η λιτότητα πρέπει να σταματήσει τότε κάτι δεν πάει καλά. Με τον Ευρωπαικό νότο να βράζει ,τη Ρωσία να είναι σε ψυχροπολεμική κατάσταση με τις ΗΠΑ/ΕΕ και τους τζιχαντιστές στη γειτονιά μας , η Ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά φαίνεται διατεθειμένη να παίξει το χαρτί της σημασίας της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας. Το αν θα βγει ή όχι είναι άλλο θέμα ,αλλά με αυτή την κίνηση η διαπραγμάτευση μόλις ξαναξεκίνησε με πολύ διαφορετικούς όρους .
Μην μασάς από τις αρνητικές ψήφους. Το ότι οι μαλα@@ες που λέμε εδώ και χρόνια μεταξύ μας για το τι μας φταίει πχ η δαινονικη τρόικα, ο σιχαμενος σοιμπλε, έχουν γίνει η "αλήθεια" που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητησει, δεν διορθώνεται έτσι εύκολα. Δεν γίνεται να πηγαίνεις με το χέρι απλωμενο ζητώντας βοήθεια και ταυτόχρονα να βρίζεις ολημερης και να εκβιαζεις αυτούς από τους οποίους τη ζητάς.Γιατι εν τέλει να στη δώσουν?
Το λαθος σου οπως και αυτο των Γερμανων πολιτων, το οποιο διαπιστωνεις στο ιντερνετ, ειναι οτι νομιζεις οτι η Γερμανια χανει λεφτα απο αυτην την κατασταση ή οτι τα δινουν απο την καλη τους την καρδια.Σε οικονομικες διακρατικες διαπραγματευσεις ο καθενας κοιταει την παρτη του.
γιατί αν δρας με βάσει την πραγματική οικονομία και στόχος σου είναι καταρχάς η κοινωνική ευημερία της πηγής των εσόδων σου, τουτέστιν η κοινωνία ή ο λαός ή όπως αλλιώς το ονομάζει ο καθένας, έχεις ως στόχο σου το κοινό συμφέρον και όχι την εξυπηρέτηση των αναγκών και των όρων της πλασματικής οικονομίας. Εκτός αν εσυ δεν εντοπίζεις τις καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες τέτοιων πολιτικών αλλά το μόνο σου πρόβλημα και το μόνο σου ενδιαφέρον στην παρούσα κοινωνική πραγματικότητα , περιορίζεται στην θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων.
"Ευτυχώς για τη Γερμανία, οι δικοί της πιστωτές είχαν υιοθετήσει διαφορετική στάση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος, το 1953, 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία κατά την προναζιστική Δημοκρατία της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Δ. Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον, συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες, αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές."πηγή: in.gr
Από πότε τα έντοκα ΔΑΝΕΙΑ είναι γενναιοδωρία?Εκτός αν εννοεί οτι δεν είχε πρόβλημα να βαρέσουμε κανόνι το 2010(οπότε θα είχαμε όλοι το απόλυτο πρόβλημα της ευρωδιάλυσης), αλλα το κανε για την καλή του την καρδιά.
Στο μονο που βραχυκυκλωνουν οι προτεσταντες ειναι οταν τους φερεις μπροστα στο γεγονος οτι η Γερμανια εξαιτιας της κρισης δανειζεται 100Ε σημερα και σε 2 χρονια εχει υποχρεωση να γυριση 98Ε στον οφειλετη της.(Τα νουμερα ειναι ενδεικτικα και οχι ακριβη,το σιγουρο ειναι οτι δανειζονται και με αρνητικο επιτοκιο)Μονο αυτο τους βραχυκυκλωνει και καταλαβαινουν οτι κατι παει εξαιρειτκα λαθος.
Ο Σοιμπλε ειναι εξοργιστικα λαθος.Καμμια γενναιοδωρια δεν εχει δειξει η Γερμανια, καθοτι ειναι η χωρα που εχει τα περισσοτερα κερδη απο το Ευρω και διεσωσε τις τραπεζες της τα τελευταια 3 χρονια.Πρεπει επιτελους καποιος να τα πει αυτα και να τα πει και στους Γερμανους, οι οποιοι νομιζουν οτι η Γερμανια μας εχει χαρισει δις!
Απ΄το 80 και δώθε έχουμε πάρει πάνω από 250 δις σε επιδοτήσεις. Τσάμπα. Δωρεάν. Αυτό το ποσό ισοδυναμεί σχεδόν με το χρέος πού έχουμε. Κι όμως απ΄αυτά τα λεφτά, τα δωρεάν, μόνο ένα 10% υπολογίζεται ότι πήγε για εκεί πού προοριζόταν και τα υπόλοιπα φαγώθηκαν. Και, ένα μεγάλο μέρος τών επιδοτήσεω αυτών προήρθε, ναί, απ΄την Γερμανία.Σού λένε κάτι όλα αυτά?
τι τζάμπα δωρεάν ρε μεγάλε , πας καλά? ξέρεις τι ποσά έχει πληρώσει η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ? ξέρεις τι ποσά έχει χάσει η Ελλάδα εξαιτίας των δεσμεύσεων της ΕΕ? Τι ηλίθια λογική είναι αυτή? Έχεις συναίσθηση της ζημιάς στην ελληνική οικονομία που προέκυψε από τους περιορισμούς της ΕΕ ως προς την αγροτική παραγωγή, την εκβιομηχάνιση και τις αναγκαστικές εισαγωγές? Με όρους λαϊκισμού, αυτό που λες είναι η απόλυτη δουλοπρέπεια
Ενώ όταν η Siemens, Hochtieff, Ferostahl και λοιπές Γερμανικές εταιρείες ανάγκαζαν την χώρα μας σαν μέλος της ΕΕ να αγοράσει τα προϊόντα τους, τα οποία πολλές φορές είτε ήταν υπερτιμημένα, είτε σκάρτα (υποβρύχια που γέρνουν, τανκς χωρίς πυρομαχικά κλπ) είμασταν εντάξει, έτσι δεν είναι κ. Σόιμπλε; Πότε θα καταλάβουν όλοι στην Γερμανία ότι είμαστε ΟΛΟΙ ισότιμα μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι υποτελείς της Γερμανίας; Ή μήπως έχει ξεχάσει ότι την αρχηγία του κόμματος που βρίσκεται την έχασε εξαιτίας μίας υπόθεσης όπου είχε χρηματιστεί με €100.000 και τα κουκούλωσε με αντάλλαγμα την προεδρία της Μέρκελ στο κόμμα;
Φιλε δεν πολυξερεις για το τι μιλας . Η Siemens ειναι μια γερμανικη ιδιωτική ΕΤΑΙΡΕΙΑ η οποια εκανε συμφωνιες με έλληνες ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ . Ειναι αλλος ο θεσμικος ρόλος του ενος , αλλος του αλλου.Για πολλες δεκαετιες οποιαδηποτε εταιρεια , ειτε γαλλικη ρωσσικη αμερικανικη ή τουρκικη και να ηθελε να κανει οτιδήποτε στην Ελλάδα , επρεπε να δωροδοκησει . Αυτη ηταν η χώρα μας , και αυτους ψηφιζανε οι γονείς και παππουδες μας ( τα δύο μεγαλα κομμάτα επιαναν 85% ) οταν οι πολιτικοι τους κλειναν το ματι και τους υποοσχονταν αυξησεις με δανεικα απο εξω , δουλειες στο δημοσιο , διευκολυνσεις κλπ . Με την ιδια λογική , αν εκανε κατι αντιστοιχο η "¨ΦΑΓΕ" στη Βουλγαρια , φταιει ο Τσιπρας , ο Βαρουφακης και ολος ο Ελληνικός λαος . Ισοτιμία δεν σημαινει ζητάω οικονομική σωτηρία με τους δικους μου ορους . Ωραια τα σλογκαν , αλλα ας γινουμε πιο συγκεκριμενοι και ειλικρινεις γιατι με τετοιες εξυπναδες συζήτηση δεν μπορει να γινει .
ούτε σημαίνει εξαναγκάζω τον λαό μιας χώρας να διαβιώνει με μέσο μισθό 500 ευρώ μικτά και μετατρέπω τα κοινωνικά αγαθά σε μέσα κερδοσκοπίας ιδιωτών κοκ. Να έχουμε μια συναίσθηση του τι λέμε μίστερ greeko25
Η Siemens γερμανικη ιδιωτικη εταιρια; Κατι σαν τον Σκλαβενιτη δηλαδη ή τον Καρελια εδώ... Σε λιγο θα μου πεις και οτι η Boeing πχ ή η Lockheed, η General Electric ή σήμερα η Google ειναι απλά ... ιδιωτικες Αμερικανικές εταιρίες...