Στο σφυρί τα υπουργικά αυτοκίνητα και η θωρακισμένη BMW του Βενιζέλου

Στο σφυρί τα υπουργικά αυτοκίνητα και η θωρακισμένη BMW του Βενιζέλου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
30

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισπράξει χρήματα πουλώντας τα υπουργικά αυτοκίνητα σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βηματοδότη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, στην αρμοδιότητα του οποίου έχουν περιέλθει και τα κρατικά αυτοκίνητα σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση μεγάλου μέρους του στόλου των κρατικών και υπουργικών αυτοκινήτων αναφέρεται στο Βήμα.

Στο σφυρί τα υπουργικά αυτοκίνητα και η θωρακισμένη BMW του Βενιζέλου Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC

Ο ίδιος διαθέτει ένα συλλεκτικό κάμπριο MG, για το οποίο, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει λόγω παλαιότητας, δηλώνει υπερήφανος. Λέει μάλιστα ότι οι υπουργοί δεν χρειάζονται κρατικά αυτοκίνητα, ήδη ο Ι. Βαρουφάκης μετακινείται με ταξί, ο Π. Σκουρλέτης με ένα παλιό ΙΧ, όπως και ο Δ. Στρατούλης, ενώ ο Πρωθυπουργός με ένα μαύρο Audi με πινακίδες Θεσσαλονίκης. Στα προς πώληση αυτοκίνητα περιλαμβάνεται και μια αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και με δορυφορική πλοήγηση BMW (η λεγόμενη και «μνημονιακή Μπε Εμ Βε»), αξίας 750.000 ευρώ, που ως σήμερα την κυκλοφορούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM

σχόλια

17 σχόλια
Τα είπατε όλα.Το μοναδικό που ξεχάσατε και το θεωρώ ζωτικής σημασίας είναι για τη Βουλή, τους βουλευτές καθώς και τους υπαλλήλους.Άραγε χρειαζόμαστε 300 χαραμοφαϊδες που στη καλύτερη περίπτωση αμοίβονται σαν καθηγητές πανεπιστημίου, την ώρα που στην καλύτερη περίπτωση (πάλι) μοναδικό τους παράσημο είναι το ξύλο που παίζαν με τις άλλες φοιτητικές νεολαίες έξω απο τις αίθουσες (αν κατάφεραν να φτάσουν και ως εκεί).Είναι άραγε λίγες οι περιπτώσεις με στιγμιότυπα όπου σαν αμόρφωτοι (όσοι είναι γιατί υπάρχουν σαφώς και πολλές εξαιρέσεις)που είδαμε και ξαναείδαμε σε διάφορες σατυρικές εκπομπές;Και ξαναρωτώ μας χρειάζονται 300;Για μια χώρα με την έκταση της Ελλάδας;Αράγε πάλι πληρώνονται τόσα λιγα που μπορούν να περνάνε τσάμπα απο τα διόδια και εμείς είμαστε οι τσαμπατζίδες;Και κλείνοντας ενας τελευταίος προβληματισμός.Στο γενικότερο συμμάζεμα της οικονομίας δεν θα έπρεπε να επανεξεταστούν οι ληστρικές συμφωνίες που υπέγραψαν οι σωτήρες μας με τις εταιρείες κατασκευής των δρόμων, που πληρώνουμε 3 και 4 ευρώ κάθε 100 χιλιόμετρα για δρόμους αφένός υποκατασκευή (πληρώνουμε δίοδια για να περνάμε απο τα Τέμπη γιατί ΘΑ μας φτιάξουν δρόμο και άλλα βγαίνοντας για να περάσουμε απο το κάστρο του Πλαταμώνα)και αφετέρου μόνο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.Ενώ μάλλον ισχύεικαι το γεγονός οτι το κράτος (μέσω των συμφωνιών που συναποφασίσαν οι αντιπρόσωποί μας ντε) πληρώνει στις εταιρείες αυτές χρήματα ,σαν διαφυγόντα κέρδη για όσους χρησιμοποιούν τους παραδρόμους τους οποίους κάθε δρόμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να έχει.
Άντε και τα πουλησε! Ξεχρεωσαμε; Πουληστε τα, δε λεω. Αλλα μην μας το χιλιοπλασαρεται κυριε καθηγητα σαν τη σωτηρια μας. Μηπως σαν την αυτοπροβολη σας; σαν καθηγητης εισασταν εξαιρετικος, αν και λίγο εγωκεντρικος, ελπιζω σαν υπουργος ν ειστε μονο το πρωτο.
Διαβαστε αυτα τα δυο αρθρα γραμμενα για την ιδια κυβερνηση σε αντιπαραβολη με διαφορα 2 ετων.Οι κινησεις εντυπωσιασμου ποτε δεν ελειψαν απο τους πολιτκους μας, σε αντιθεση με τις κινησεις ουσιας.Υπαρχουν τοσα φλεγοντα θεματα που τα κρατικα αυτοκινητα αυτη τη στιγμη ειναι δευτερευον... http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=293626και http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=486933
Θα συμφωνήσουμε όλοι φαντάζομαι πως υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση στην παρούσα φάση. Παρόλα αυτά όμως το να ασχοληθούν και με τα δευτερεύοντα τα οποία δίνουν και το ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης και τη διαφορά αντίληψης από τους προηγούμενους την οποία και περιμένει να δει ο λαός που την ψήφισε δεν είναι κακό.
Να θυμησω οτι αντιστοιχες κινησεις ηταν οι πρωτες προτεραιοτητες του Γιωργαρου, αντικατασταση BMW (αυτη η MErcedes φθινει ως υπουργικο auto) με ... υβριδικα.Φυσικα μετα με βαση τα μετρα που επαιρνε αναγκαστηκε να παρει την μνημονιακη BMW. Γενικα λυπαμαι που το λεω αλλα ενας υπουργος μαλλον χρειαζεται auto, σιγουρα δεν θα χρεωκοπησουμε απο αυτο.
30 αρνητικοί ψήφοι. Ρε παιδιά σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε δεν εννοεί στην πραγματικότητα να γίνουν εκλογές. Αστειευόμενος πετάει και ένα ειρωνικό σχόλιο.
Ένα μπράβο ασχέτως κομματικών πεποιθήσεων. Κυρίως σε συμβολικό χαρακτήρα η κίνηση είναι θετικότατη. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι εάν έρθουν έτσι τα πράγματα και κάποτε ο Βενιζέλος ξανα-είναι κυβερνητικό στέλεχος, θα αγοράσει καινούργια !
Οι προηγούμενοι δεν είχαν τα @@ ούτε για αυτές τις συμβολικές κινήσεις. Δεν λέω, ναι πρέπει να αλλάξουν δραστικά τα πράγματα στην οικονομία, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε και από κάπου.
Ααααχ ως λαος εχουμε προβλημα μμνημης. Υπενθυμιζω ηταν μια απο τις πρωτης κινησης της κυβερνησης ΓΑΠ το 2009, μετα βεβαια πηρε τις θωρακισμένες... Για οσους δεν θυμουνταιhttp://www.tovima.gr/politics/article/?aid=293626
@patpat Δεν διαφωνώ με το συγκεκριμένο μέτρο αλλά θέλω περισσότερα και ουσιαστικότερα.Για μένα συμβολικό μέτρο με ουσιαστικό χαρακτήρα θα ήταν να μειώνονταν οι μισθοί και τα προνόμια των βουλευτών ή να έμπαιναν οι υπάλληλοι της Βουλής σε ενιαίο μισθολόγιο με τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους. Δεν έχει νόημα να καταργείς το βουλευτικό αυτοκίνητο αλλά να διατηρείς αφορολόγητο 60.000 ευρώ και εξωφρενικά προνόμια.
Κοιτα να δεις θες πισω μηπως την παλια κυβερνηση?Ο χρονος θα δειξει αν θα κανουν καλο στην χωρα ή οχι,σημασια εχει πως προσπαθουν να αλλαξουν κατιΑς σταματησουμε λοιπον να ειμαστε τοσο αρνητικοι και ας τους δωσουμε μια ευκαιρια.