Αυστηρό μήνυμα από το Πεκίνο για την Cosco

Αυστηρό μήνυμα από το Πεκίνο για την Cosco Facebook Twitter
3

Τη μεγάλη ανησυχία του εξέφρασε το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ο όμιλος Cosco ήταν υποψήφιος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

«Σκοπεύουμε να ζητήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών στη Ελλάδα, ανάμεσά τους και της Cosco», δήλωσε ο Σεν Ντανιάνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείο Εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι το «πάγωμα» της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός χθες ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη του Κινέζου πρέσβη στο Μαξίμου, πριν ακόμη ορκιστεί ο Αλέξης Τσίπρας Πρωθυπουργός.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM
Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το να ξεπουλά κανείς τον οργανισμό διαχείρισης ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη μπορεί να προσφέρει βραχυπρόθεσμα κάποια κέρδη, αλλά μακροπρόθεσμα βγαίνει εις βάρος του πολίτη και του κράτους. Αλλά τι λέω τώρα, λες και θα βλέπαμε εμείς οι πολίτες κάποιο όφελος από αυτά που θα τσεπώνανε οι γνωστοί-άγνωστοι της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτοί ήθελαν να ξεπουλήσουν ότι προλάβαιναν, γιατί το είχαν καταλάβει ότι δεν θα ήταν νικητές στις επόμενες εκλογές.
Για να προλάβω τον υπουργό: παίδες τα μαζεύετε και πίσω στην Κίνα, το λιμάνι είναι Ελληνικό θα το υπερφορτώσουμε με ανέργους, που θα εργάζονται χωρίς σαφές αντικείμενο εργασίας και θα πληρώνονται από την αφαίμαξη των υπολοίπων.
Έλα ρε Helix τώρα..το λιμάνι είχε ρημάξει από τις μίζες και τις κλίκες και τη σαπίλα.Και η κλασσική λύση τέτοιων κυβερνήσεων είναι η πώληση αντί της διαχείρησης.Αν θα φορτωθεί με υπαλλήλους άνευ αντικειμένου μένει να το δούμε.Αν γίνει κάτι τέτοιο,θ'αρπάξω τα πριόνια,όχι σχόλια.Όπως και για τα καύσιμα.