Η πρώτη κόντρα στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών

Η πρώτη κόντρα στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Εξωτερικών Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
10

Για μια ενεργητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική που θα ανοίγει γέφυρες με όλο τον κόσμο έκανε λόγο ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην σημερινή παραλαβή του Υπουργείου Εξωτερικών από τον απερχόμενο Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως παράγοντας σταθερότητας αναφέροντας πως αποτελεί τον φωτεινό φάρο σταθερότητας μέσα σε ένα τρίγωνο αστάθειας.

Αναφερόμενος όμως στο επικείμενο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα το νέο πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία, υποστήριξε ότι ορισμένοι εταίροι μας παραβίασαν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

"Αυτό το καταστήσαμε σαφές εξαρχής, δεν θα γίνει αποδεκτό» τόνισε ο κ. Κοτζιάς. "Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος. Θέλουμε να είμαστε Έλληνες, πατριώτες, θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊστές, θέλουμε πάνω απ' όλα ένα υπουργείο που θα τολμά να σκέφτεται διαφορετικά, που θα γυρίσει σελίδα και θα υπηρετήσει τις γενικότερες αγωνίες και προοπτικές του λαού μας."πρόσθεσε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε το λόγο και απάντησε με έντονο ύφος αναφέροντας πως το υπουργείο δεν έχει δεχθεί ποτέ καμία παρέμβαση ή πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Ας αναλογιστουμε και ας προσπαθησουμε να θυμηθουμε,ποια ηταν η τελευταια φορα που ακουσαμε (αν ακουσαμε) απο υπουργο εξωτερικων,δηλωση,ανταξια ενος κρατους που σεβεται και υπερασπιζεται τα κυριαρχικα του δικαιωματα.
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του skopefti.Είναι καιρός να αποκτήσουμε μια εξωτερική πολιτική που να αρμόζει σε μία χώρα με τη θέση και όχι μόνο,που κατέχει και οχι να φερόμαστε σαν το τελευταίο τροχό της αμάξης όπως κάναμε τόσα μα τόσα χρόνια.
Η επιτομή του εθνολαϊκισμού στο ΥΠΕΞ. Η πρώτη αντίδραση στο θέμα της Ρωσίας το επιβεβαιώνει. Μην ανησυχείτε όμως, και αυτός αστερίσκους θα βάζει όπως ο "Μεγάλος".
Μάλιστα!Ο υποστηρικτής σταλινικών δικτατοριών,της χρήσης της βίας σε περιορισμένες γεωγραφικές περιοχές με στόχο την επικράτηση της "επαναστασης",ο φανατικός υποστηρικτής της ομόδοξης Ρωσίας,ο φίλος του Φαήλου Κρανιδιώτη νέος υπουργός εξωτερικών!