Το Ποτάμι για το νέο κυβερνητικό σχήμα: Κακή συμμαχία -Κακή κυβέρνηση

Το Ποτάμι για το νέο κυβερνητικό σχήμα: Κακή συμμαχία -Κακή κυβέρνηση Facebook Twitter
SOOC
6

Κακό κυβερνητικό σχήμα ήταν ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε το Ποτάμι για να σχολιάσει την ανακοίνωση των ονομάτων της νέας κυβέρνησης πριν από λίγο.

H ανακοίνωση που ακολούθησε: 

Οι χωρίς αρχές συμμαχία του κ.Τσίπρα με τον κ. Καμμένο ανέδειξε, όπως αναμενόταν, ένα κακό κυβερνητικό σχήμα.Οι καλές εξαιρέσεις είναι ελάχιστες. Ο κανόνας είναι ότι τα υπουργεία μοιράστηκαν με τη γνωστή παλαιοκομματική συνταγή. Από πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας μέχρι γνωστούς ανεπαρκείς κομματικούς υπαλλήλους.


Έκπληξη προκαλεί και το πρόσωπο που προτείνεται για την Προεδρία της Βουλής. Αντί να επιλεγεί ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει, επιλέχθηκε η μόνιμη πρωταγωνίστρια των κοινοβουλευτικών καυγάδων.


Θα περίμενε κανείς από ένα κόμμα που ήταν 2,5 χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση και ζητούσε επιιτακτικά εδώ και τώρα εκλογές,να είχε προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την ιστορική του ευκαιρία.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Με την ευκολία που προδικάζετε ότι η κυβέρνηση θα είναι μια κακή κυβέρνηση,να προδικάσω κι εγώ-λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις δηλώσεις σας περί αγίου φωτός-ότι θα ορκιζόσασταν με θρησκευτικό όρκο στην περίπτωση που θα αναλαμβάνατε κάποιο υπουργικό αξίωμα;Να εικάσω,με την ίδια ευκολία,ότι ήσασταν αρνητικά διακείμενος ευθύς εξαρχής(παρά τα όσα αντίθετα ισχυρίζεστε)σε μια κυβερνητική συνεργασία με τον Σύριζα;Διακρίνω κάποιον μημουαπτισμό και θα ήθελα να επισημάνω ότι το ’’ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα’’αφορά και το δικό σας κόμμα,όχι μόνο τον Σύριζα,υπο την έννοια ότι η νεωτεριστική σας διάθεση ,οι προεκλογικές σας εξαγγελίες και η πολιτική σας επιβίωση,θα δοκιμασθούν σε περίπτωση που ο Σύριζα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδια με ριζοσπαστικό πνεύμα.Γιατί στο βάθος ξέρετε πολύ καλά ότι η τακτική του ‘’με αυτά συμφωνώ,με αυτά διαφωνώ’’οδηγεί μαθηματικά σε πολύ φτωχά εκλογικά ποσοστά.
Κακό κυβερνητικό σχημα?..Πενηνταρηδες δημοσιογράφοι δεν γνωρίζουν πολλά απο τα μέλη της κυβέρνησης και εσείς όχι μονο τα ξέρετε αλλά τα αξιολογησατε κιόλας? Στην προεκλογική ασάφεια και γενικολογια να προσθέσουμε την προκοινοβουλευτικη επιπολαιότητα?
Απόλυτα σωστή παρατήρηση!37 άτομα(ήταν που θα ήταν ευέλικτο το σχήμα),αλλοπρόσαλλες συνενώσεις υπουργείων(πχ το Ανάπτυξης),παλαιοκομματικά στελέχη συν την έξαλλη εσάνς των ανελ.Και για κερασάκι στην τούρτα,η μόνιμα εν εξάλλω Ζωη Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της βουλής!!!