Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
10

Ο νέος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια επέλεξε να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο σκοπευτήριο της Καισαριανής και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

 

Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter

 

Εκεί, σε μια συμβολική κίνηση και προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες κατά την Κατοχή απόθεσε στο μνημείο μερικά λουλούδια ενώ πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στον χώρο του σκοπευτηρίου τον επευφημούσε. Πρώτες ερμηνείες της κίνησης αυτής θέλουν τον Πρωθυπουργό να υπενθυμίζει στη Γερμανία τις οφειλές της προς το Ελληνικό κράτος καθώς επίσης και να τονίσει στον ελληνικό λαό πως οι θυσίες του ενάντια στον φασισμό δεν πήγαν χαμένες.

 

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι κ.κ. Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Απλα δεν καταλαβαινω τη βιασυνη.Αναμεσα στην ορκομωσια και τον Θεοδωρακη ειπε να πεταχτει για ενα στεφανι στα γρηγορα? Και αυριο μερα ειναι!
Δυνατή, συγκινητική και συμβολική πρώτη κίνηση Έλληνα Πρωθυπουργού. Συμβολισμός με πολλούς αποδέκτες..Μακάρι να δείξει την ίδια ακεραιότητα σταθερότητα στις θέσεις και απόψεις του, και στο μέλλον στις όντως δύσκολες επιλογές που έχει να κάνει.
οι συμβολικές κινήσεις είναιί μέρος της πραγματικότητας. Χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα παραπάνω για την συνέχεια , ο πολιτικός όρκος και η επίσκεψη στο σκοπευτήριο ήταν ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές στην νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους και της δημοκρατίας.
Αδυνατώ να κατανοήσω την λογική μιας τέτοιας κίνησης!!! Τι υποτίθεται ότι συμβολίζει; -"Τώρα δικαιώνονται οι αγωνες των αντιστασιακών της κατοχής;"-"Έτσι θα αντισταθεί και ο Τσίπρας κατά των Γερμανών;"Ρε τι πάθαμε!!!!