Bild: Η Ελλάδα ψηφίζει, η Ευρώπη τρέμει

Bild: Η Ελλάδα ψηφίζει, η Ευρώπη τρέμει Facebook Twitter
7

“Η Ευρώπη τρέμει πριν από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα”, αναφέρει η γερμανική Bild στο σημερινό διαδικτυακό πρωτοσέλιδο της στο οποίο αναρωτιέται μήπως η κρίση του ευρώ επιστρέψει με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Η γερμανική εφημερίδα, που παρά το ταμπλόιντ “ύφος” της έχει μεγάλη επιρροή στη γερμανική κοινή γνώμη, σημειώνει πάντως ότι ακόμη κι αν ο Τσίπρας κερδίσει, δύσκολα θα επιτύχει την αυτοδυναμία.

Στη συνέχεια αναρωτιέται αν η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει μια ριζική αλλαγή πορείας οδηγώντας όλη τη ζώνη του ευρώ σε κρίση, “μια κρίση που θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη αναταραχή και αβεβαιότητα στην ήπειρο”.

Η Bild αναφέρει στη συνέχεια το ύψος του χρέους της Ελλάδας και τα δομικά της προβλήματα και σημειώνει ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά δεν προχώρησαν όσο έπρεπε οι μεταρρυθμίσεις (“κόλλησαν” γράφει συγκεκριμένα).

Επισημαίνει τη δύσκολη κοινωνική κατάσταση στη χώρα και αναφέρεται στην επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ σε κούρεμα του χρέους, μια θέση που, όπως τονίζει, απορρίπτουν οι πιστωτές.

Τέλος η εφημερίδα, εξετάζει και το ενδεχόμενο ενός “dirty exit” της χώρας από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση που το κράτος δεν θα μπορούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και δεν θα είχε χρηματα για τους δημοσίους υπαλλήλους. Τότε, γράφει η Bild, θα μπορούσαν να “αδειάσουν' οι καταθέσεις από τις τράπεζες και να αναγκαζόταν η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πως γίνεται το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών στην Ελλάδα να απειλεί την Ευρώπη; Κάποιοι έχουν στρεβλή αντίληψη για την έννοια της Δημοκρατίας.
H Bild Zeitung και η on line έκδοσή της είναι ό,τι πιό βρώμικο έχω δει. Σε οτι αφορά την Ελλάδα και όχι μόνο διαμορφώνει άποψη σε εκατομμύρια Γερμανούς που την εμπιστεύονται σαν Ευαγγέλιο, και παράλληλα είναι σαν να εύχεται να μας συμβούν όσα περιγραφει στις "έγκυρες" πολιτικές της αναλύσεις.
Οι Γερμανοί την εμπιστευονται σαν ευαγγέλιο για χαρτί τουαλέτας, άντε και για μη λερώσουν το πάτωμα όταν βάφουν το σπίτι. Μην πιστεύουμε ό,τι μας βολεύει.
Μεγάλη επιρροή; Ή Bild είναι φυλλάδα, θεωρείται σκουπίδι και το κοινό της είναι -δυστυχώς- άνθρωποι ιδιαίτερα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.
"Η Ελλαδα ψηφιζει,η Ευρωπη τρεμει",μας λεει η "καλη"και "εγκυρη"εφημεριδα.Ολοι οι ευρωπαιοι,δηλαδη,τρεμουν ; Δεν θα το ελεγα.....Στις επομενες εβδομαδες θα δουμε ,πιστευω,ποιοι "ετρεμαν". Και για ποιον,ακριβως,λογο.