Μητρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει τους αντισυνταγματικά απολυμένους

Μητρόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναπροσλάβει τους αντισυνταγματικά απολυμένους Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
9

«Η επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν αντισυνταγματικά και παράνομα δηλαδή των δημοτικών αστυνομικών, των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εργαζόμενων της ΕΡΤ, αλλά και όσων βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του», ανέφερε ο υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm.

Επίσης, τόνισε ότι στα πρώτα νομοθετήματα μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η επαναφορά του 13ου μισθού, η αποκατάσταση των αδίκως απολυθέντων και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Όσον αφορά στους φορολογικούς συντελεστές, είπε ότι για να ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα όρια θα πρέπει πρώτα να πέσουν οι αντικειμενικές αξίες που είναι πλαστές, όπως τόνισε. Τέλος, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στους δανειστές αίτημα για διαγραφή του χρέους και θα διαπραγματεύεται μέχρι να το πετύχει, ενώ δεν θα προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πιστεύω η εξυγίανση του δημοσίου είναι απαραίτητη και μοιραία θα πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, και μάλιστα πολλές.Αλλά επίσης πιστεύω πως πρέπει να γίνουν με σωστά κριτήρια και όχι μια μέρα πριν την προθεσμία της τρόικα, τυφλά, οριζόντια, χωρίς κανένα κριτήριο.Οπότε σωστά θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν αντισυνταγματικά. Θα πρέπει ως άνθρωποι να αντιλαμβανόμαστε την αδικία ακόμα και όταν δεν πλήττει εμάς, αλλιώς όταν αδικηθούμε οι ίδιοι δεν θα βρούμε υποστήριξη από κανέναν!
πως ορίζεται το αντισυνταγματικό πέρα από τα ευχολόγια;Σ'αυτην την χώρα ποτέ κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί συνταγματικά!Ακόμη και αυτούς που καταδικάζονται για ποινικά αδικήματα πολλοί σκέφτονται μήπως είναι αντισυνταγματικά να χάσουν τη δουλειά τους.Άνθρωποι που προσλήφθηκαν εντελώς ρουσφετολογικά με σύμβαση σε stage προσφεύγουν στα δικαστήρια όταν κάποια στιγμή ο επόμενος δήμαρχος τους απολύει και τα δικαστήρια τους δικαιώνουν μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση σε 10,20 και βάλε χρόνια.
κατι μου λεει οτι οι μαφιοζοι του Κορυδαλλο (ενας ειχε 9! ακινητα και παραπονιοταν γιατι για να πουλησει το ενα ηθελε ΕΝΦΙΑ σε ολα) θα αρχισουν να γραφουν ακινητα δεξια και αριστερα (και αν μπορεις εσυ κλεψτου λεφτα) ωστε να μην τους πιασει ο ΦΜΑΠ.Ο ΕΝΦΙΑ και οι συντελεστες του ειναι εμφανως παραλογοι, απο την αλλη υπαρχει αλλος τροπος να πιασεις τον συσωρευμενο απο φοροδιαφυγη πλουτο στην ελλαδα;
μην ξεχάσει να μας αναγράψει "σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε ξανά σε τέσσερα χρόνια" όταν θα μας στέλνει τον λογαριασμό για τα αναδρομικά και τα μπόνους των "αντισυνταγματικά απολυμένων"
"ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στους δανειστές αίτημα για διαγραφή του χρέους και θα διαπραγματεύεται μέχρι να το πετύχει, ενώ δεν θα προχωρήσει σε καμία μονομερή ενέργεια."Ωραίο σχέδιο... σαν να λέμε "θα βαράω τον Σουγκλάκο μέχρι να παραδοθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα εγκαταλείψω το ρινγκ". Το ενδεχόμενο να σε δέσει χειροπόδαρα ο Σουγκλάκος προφανώς δεν υπάρχει.
άμα διαβάσεις κάτω από το δικηγορίστικο/πασοκοπολικάντικο newspeak, δεσμεύτηκε -ότι θα ξαναπροσλάβει**όποιον έχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ότι απολύθηκε αντισυνταγματικά-ότι θα μειώσει τους συντελεστές φορολόγησης**όταν βγάλει καινούριες αντικειμενικές αξίες-ότι ο μισθός θα πάει 751 και οι συντάξεις θα γίνουν 13**κάποια στιγμή λίγο πριν γίνουν τα δύο παραπάνω-και ότι θα μειωθεί το χρέος**αν και εφόσον οι δανειστές μας θέλουν να το μειώσουνΜε δυο λόγια είπε: "αν υπάρχουν λεφτά θα υπάρχουν λεφτά". :)