Χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ;

Χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Facebook Twitter
SOOC
23

Το κείμενο διαβουλεύσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι αναρτημένο στον ιστότοπο του κόμματος και που δημοσίευσε ο Ελευθέρος Τύπος προβλέπει χαράτσι υπέρ των συντάξεων σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών. 

Σύμφωνα με το σχέδιο (διαβάστε το εδώ) που περιλαμβάνεται στο κείμενο διαβούλευσης για την κοινωνική ασφάλιση, ένας τρόπος για να βρεθούν τα χρήματα για να στηριχθούν τα σφαλιστικά Ταμεία είναι η επιβολή φόρου στις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με τις τράπεζες, όπως τις καταθέσεις, πιστωτικές κάρτες, αναλήψεις κ.ά. 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας σχολιάζει πως η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για τη 13η σύνταξη θα χρηματοδοτηθεί αν τελικά το μέτρο εφαρμοστεί με το χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές που αφορούν καταθέσεις, αναλήψεις, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, μισθοδοσία, εμβάσματα, πληρωμές δανείων κτλ.

Το πρόγραμμα, το οποίο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, περιλαμβάνει επίσης σχέδιο για σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων σε 3 φορείς, μισθωτών, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και άλλα τρία εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για τα άδεια Ταμεία που είναι:

  •  η ακύρωση της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών,
  •  η κατάργηση των κινήτρων που έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης και ισχύουν για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών με τη μορφή της μείωσης ή και της απαλλαγής από την καταβολή εισφορών
  • η επιβολή φόρου για κάθε συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, δηλαδή στα λαχεία, στο ΠΡΟΠΟ, στο Λόττο,

H εφημερίδα αναφέρει πως ζήτησε διευκρινήσεις από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλο, Δημήτρη Στρατούλη και Σάββα Ρομπόλη. Στο αίτημα της εφημερίδας ανταποκρίθηκε ο Σάββας Ρόμπολης ο οποίος ανέφερε ότι το χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές προβλέπεται στο επίσημο κείμενο αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν η επιβολή εισφοράς θα είναι ποσοστιαία ή πάγια ασχέτως του ποσού.

Η -ελαφρώς αόριστη- απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ψάχνεις με το κιάλι για να βρεις μια αλήθεια στα όσα καθημερινά ισχυρίζεται η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούν για ασφαλιστικά ταμεία εκείνοι που τα κατέστρεψαν μέσω του PSI και πετσόκοψαν τις συντάξεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «μιλούν για τις καταθέσεις των πολιτών εκείνοι που τις καταλήστεψαν μέσα από φοροεπιδρομές, κατασχέσεις και μειώσεις σε μισθούς. Για χαράτσια εκείνοι που τα επέβαλαν ως «προσωρινά» για να γίνουν μόνιμα. Μιλούν για τα τυχερά παιχνίδια εκείνοι που ξεπούλησαν τον ΟΠΑΠ σε φίλους τους επιχειρηματίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που εγγυάται τις καταθέσεις, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για τις χαμηλές συντάξεις, καθώς και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, αναφέρει το σχόλιο το οποίο καταλήγει: «Εμάς το πρόγραμμά μας είναι γνωστό, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε άλλα στο λαό και άλλα στα e-mails».

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM