Η Μαρία Ρεπούση αποχωρεί από την πολιτική

Η Μαρία Ρεπούση αποχωρεί από την πολιτική Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
6

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές και να αποχωρήσει γενικότερα από την πολιτική, ανακοίνωσε η μέχρι πρότινος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Σε σχετική επιστολή της τονίζει ότι "η αριστερά δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να υπερβεί τον κατακερματισμό της και να επιχειρήσει συγκλίσεις που υπερβαίνουν τις εσωκομματικές της ισορροπίες για το καλό του τόπο", ενώ προσθέτει πως η ίδια δεν ήταν ούτε θέλει να γίνει "επαγγελματίας της πολιτικής".

Ολόκληρη η επιστολή:

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Προσπάθησα αυτά τα 2,5 χρόνια που με την ψήφο σας είμαι βουλευτής να είμαι κοντά στους πολίτες και να ανταποκριθώ στο έργο που μου εμπιστευτήκατε. Λειτούργησα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τον ορθό λόγο, οι παρεμβάσεις μου στηρίζονταν πάντα σε επιχειρήματα και ήθελα οι δημόσιες εμφανίσεις μου να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου που χρειάζεται ο τόπος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσω έναν απολογισμό του βουλευτικού μου έργου.

Γνωρίζετε ενδεχομένως ότι τους τελευταίους μήνες πρότεινα και υποστήριξα με συνέπεια ένα πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση μέσω της προγραμματικής συμφωνίας πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Η σύγκλιση αυτή θα μπορούσε να απεικονιστεί σε ένα ευρύ προοδευτικό ψηφοδέλτιο με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, της πολιτικής οικολογίας καθώς και προοδευτικών κινήσεων που αυτοπροσδιορίζονται ενάντια στην πολιτική της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο αυτό απέτυχε. Η αριστερά δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να υπερβεί τον κατακερματισμό της και να επιχειρήσει συγκλίσεις που υπερβαίνουν τις εσωκομματικές της ισορροπίες για το καλό του τόπου.

Μετά απ' αυτές τις εξελίξεις αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Έτσι κι αλλιώς δεν ήμουν και δεν θέλω να γίνω επαγγελματίας της πολιτικής. Θα παραμείνω ενεργή πολίτης και θα παρακολουθώ από μια σχετική απόσταση τα τρέχοντα πολιτικά πράγματα που είναι εξαιρετικά κρίσιμα και απαιτούν υπευθυνότητα και συναινέσεις.

Φιλικά

Μαρία Ρεπούση"

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

6 σχόλια
Τελικα αφου την "σκυλοβρισε" η μιση Ελλαδα για τον περιφημο "συνωστισμο"στην Σμυρνη,αυτη αποδειχθηκε πολυ αξιοπρεπεστερη απο πολλους αλλους "συναδελφους της"βο(υ)λευτες,καποιοι απο τους οποιους ανηκαν και στο ιδιο με αυτην κομμα.Ουτε"μεταγραφη"πηρε,ουτε "επναπροσδιορισθηκε"πολιτικα,οπως καποιοι αλλοι,"για το καλο του τοπου",βεβαιως -βεβαιως ! Απλα αποφασιε να γυρισει στην δουλεια της ,και απεχωρησε λεγοντας καποιες αληθειες ,ειδικα για την Αριστερα στον τοπο μας.Δεν συμπαθησα ποτε την κα Ρεπουση ,για μια σειρα λογων.Και το εχω γραψει.Ουτε,βεβαια, μου εγινε "οψιμα" συμπαθης.Αλλα ,ακριβως για τον λογο αυτο,θεωρω οτι υποχρεουμαι να επισημανω την αξιοπρεπη σταση της.
Μεγάλη απώλεια. Δεν πιστεύω να νομίζει κανένας ότι δεν κατεβαίνει για να μην μαυρισθεί. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τον απολογισμό του έργου της. Φυσικά δεν θα εκπλαγούμε αν επανέλθει μόλις βεβαιωθεί ότι μπορεί να ξαναβγεί για να συμπληρώσει την απαιτούμενη για την σύνταξη 4ετία.
Από τις πιο ΛΟΓΙΚΕΣ φωνές των τελευταίων δύο ετών που πολεμήθηκε από κάτι πιθήκια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Βενιζέλο (που είναι καθηγητής στο ΑΠΘ!!) να την αφήνει ξεκρέμαστη κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης.Μεγάλο κρίμα, αλλά πόσο να αντέξει κανείς αυτό το πολιτικό σκηνικό;
Δεν μπορούμε να πούμε να πούμε ότι δεν κατάφερε η Αριστερά να "υπερβεί τον κατακερματισμό της", επειδή δεν μπήκε η ΔΗΜΑΡ ως άλλη συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ.Άλλωστε, ας μην γελιόμαστε, υπήρχαν πολύ σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δυο κόμματα, απόδειξη ότι η μισή ΔΗΜΑΡ κατεβαίνει χέρι-χέρι με την ΔΡΑΣΗ, πράγμα που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΔΡΑΣΗ (για τον ΣΥΡΙΖΑ) θα ανεχόταν ποτέ.Η "κεντροαριστερά" διασπάται γενικώς, επειδή τα στελέχη που την αποτελούσαν ΔΕΝ έχουν σαφές ιδεολογικό προσανατολισμό, παρά προσωπική πολιτική καριέρα.