Η Μαρία Ρεπούση αποχωρεί από την πολιτική

Η Μαρία Ρεπούση αποχωρεί από την πολιτική Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
6

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές και να αποχωρήσει γενικότερα από την πολιτική, ανακοίνωσε η μέχρι πρότινος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

Σε σχετική επιστολή της τονίζει ότι "η αριστερά δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να υπερβεί τον κατακερματισμό της και να επιχειρήσει συγκλίσεις που υπερβαίνουν τις εσωκομματικές της ισορροπίες για το καλό του τόπο", ενώ προσθέτει πως η ίδια δεν ήταν ούτε θέλει να γίνει "επαγγελματίας της πολιτικής".

Ολόκληρη η επιστολή:

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Προσπάθησα αυτά τα 2,5 χρόνια που με την ψήφο σας είμαι βουλευτής να είμαι κοντά στους πολίτες και να ανταποκριθώ στο έργο που μου εμπιστευτήκατε. Λειτούργησα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τον ορθό λόγο, οι παρεμβάσεις μου στηρίζονταν πάντα σε επιχειρήματα και ήθελα οι δημόσιες εμφανίσεις μου να συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας του πολιτικού διαλόγου που χρειάζεται ο τόπος.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιήσω έναν απολογισμό του βουλευτικού μου έργου.

Γνωρίζετε ενδεχομένως ότι τους τελευταίους μήνες πρότεινα και υποστήριξα με συνέπεια ένα πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση μέσω της προγραμματικής συμφωνίας πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς και της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας. Η σύγκλιση αυτή θα μπορούσε να απεικονιστεί σε ένα ευρύ προοδευτικό ψηφοδέλτιο με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, της πολιτικής οικολογίας καθώς και προοδευτικών κινήσεων που αυτοπροσδιορίζονται ενάντια στην πολιτική της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο αυτό απέτυχε. Η αριστερά δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να υπερβεί τον κατακερματισμό της και να επιχειρήσει συγκλίσεις που υπερβαίνουν τις εσωκομματικές της ισορροπίες για το καλό του τόπου.

Μετά απ' αυτές τις εξελίξεις αποφάσισα να μην είμαι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές. Έτσι κι αλλιώς δεν ήμουν και δεν θέλω να γίνω επαγγελματίας της πολιτικής. Θα παραμείνω ενεργή πολίτης και θα παρακολουθώ από μια σχετική απόσταση τα τρέχοντα πολιτικά πράγματα που είναι εξαιρετικά κρίσιμα και απαιτούν υπευθυνότητα και συναινέσεις.

Φιλικά

Μαρία Ρεπούση"

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Τελικα αφου την "σκυλοβρισε" η μιση Ελλαδα για τον περιφημο "συνωστισμο"στην Σμυρνη,αυτη αποδειχθηκε πολυ αξιοπρεπεστερη απο πολλους αλλους "συναδελφους της"βο(υ)λευτες,καποιοι απο τους οποιους ανηκαν και στο ιδιο με αυτην κομμα.Ουτε"μεταγραφη"πηρε,ουτε "επναπροσδιορισθηκε"πολιτικα,οπως καποιοι αλλοι,"για το καλο του τοπου",βεβαιως -βεβαιως ! Απλα αποφασιε να γυρισει στην δουλεια της ,και απεχωρησε λεγοντας καποιες αληθειες ,ειδικα για την Αριστερα στον τοπο μας.Δεν συμπαθησα ποτε την κα Ρεπουση ,για μια σειρα λογων.Και το εχω γραψει.Ουτε,βεβαια, μου εγινε "οψιμα" συμπαθης.Αλλα ,ακριβως για τον λογο αυτο,θεωρω οτι υποχρεουμαι να επισημανω την αξιοπρεπη σταση της.
Μεγάλη απώλεια. Δεν πιστεύω να νομίζει κανένας ότι δεν κατεβαίνει για να μην μαυρισθεί. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τον απολογισμό του έργου της. Φυσικά δεν θα εκπλαγούμε αν επανέλθει μόλις βεβαιωθεί ότι μπορεί να ξαναβγεί για να συμπληρώσει την απαιτούμενη για την σύνταξη 4ετία.
Από τις πιο ΛΟΓΙΚΕΣ φωνές των τελευταίων δύο ετών που πολεμήθηκε από κάτι πιθήκια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Βενιζέλο (που είναι καθηγητής στο ΑΠΘ!!) να την αφήνει ξεκρέμαστη κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης.Μεγάλο κρίμα, αλλά πόσο να αντέξει κανείς αυτό το πολιτικό σκηνικό;
Δεν μπορούμε να πούμε να πούμε ότι δεν κατάφερε η Αριστερά να "υπερβεί τον κατακερματισμό της", επειδή δεν μπήκε η ΔΗΜΑΡ ως άλλη συνιστώσα στον ΣΥΡΙΖΑ.Άλλωστε, ας μην γελιόμαστε, υπήρχαν πολύ σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δυο κόμματα, απόδειξη ότι η μισή ΔΗΜΑΡ κατεβαίνει χέρι-χέρι με την ΔΡΑΣΗ, πράγμα που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΔΡΑΣΗ (για τον ΣΥΡΙΖΑ) θα ανεχόταν ποτέ.Η "κεντροαριστερά" διασπάται γενικώς, επειδή τα στελέχη που την αποτελούσαν ΔΕΝ έχουν σαφές ιδεολογικό προσανατολισμό, παρά προσωπική πολιτική καριέρα.