Και το όνομα αυτού: «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών»

Και το όνομα αυτού: «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» Facebook Twitter
12

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκε λίγο νωρίτερα η ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, με την ονομασία «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι ενα ρόδο σε κόκκινο φόντο και τη διακήρυξη υπογράφουν 252 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Μαριλένα Κοππά, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

4 σχόλια
Παιδιά εγώ λέω να κάνουμε ένα πρόχειρο, δικό μας gallop. Παρακαλώ, όσοι είστε διατεθειμένοι να ψηφίσετε το κόμμα του ΓΑΠ να πατήσετε "Ναι" στο συγκεκριμένο σχόλιο... όσοι δεν πρόκειται να το ψηφίσετε πατήστε "Όχι"
Ακόμα και το logo του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. (το τριαντάφυλλο) το έχει αντιγράψει από το ΚΟ.ΔΗ.ΣΟ. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα πάψει να μας εκπλήττει (και να μας διασκεδάζει) με την ανοησία του.http://tinyurl.com/q3phwvxΟ Τσίπρας αντιγράφει τον πατέρα του--οπότε ο Γιωργάκης αποφάσισε να αντιγράψει τον Πεσματζόγλου. Makes total sense, GAP.
Φυσικά αστειεύομαι, αγαπητέ Λάμπρο. Μην τρελαθούμε κιόλας. Θα είναι όντως πολύ λυπηρό αν καταφέρει ο ΓΑΠ να βγει στην Βουλή με το νέο του κόμμα-παιχνίδι. Ειλικρινά ελπίζω να φάει τα μούτρα του, και να συμπαρασύρει μαζί του και το Πασόκ--να μην βγει κανείς από τους δύο, δηλαδή. Ενδεχομένως όμως, να έχουμε στο εγγύς μέλλον κυβέρνηση Σύριζα/ΑΝΕΛ με πρωθυπουργό τον Τσίπρα (και τον Λαφαζάνη σε ρόλο Φαιάς Εξοχότητος), καθώς και ενισχυμένη παρουσία της ΧΑ στην νέα Βουλή--δύο γεγονότα τα οποία εγώ προσωπικά θα θεωρούσα πολύ πιο καταστροφικά από την επάνοδο του Γιωργάκη στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Άφησέ με λοιπόν να παραστήσω πως διασκεδάζω, όσο έχω αυτήν την πολυτέλεια.
Νομίζω τον αδικείς τον Γιωργάκη μας, λέγοντά τον "άβουλο υποχείριο". Όπως έδειξε η υπόθεση του δημοψηφίσματος, αλλά και γενικά η συμπεριφορά του, διακρίνεται από παράκρουση μεγαλείου. Επίσης, ενώ όσο ζούσε ο μπαμπάς του ήταν ευνουχισμένος, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τρομερά φιλόδοξος, βλέποντας πόσο ψηλά έφτασε--και αδιαφορώντας για το πόσο εύκολα κατέρρευσε. Παραδόξως δε, καταφέρνει και επιβιώνει, κυρίως γιατί έχει πείσει κάποιους στις ΗΠΑ πως έχει οντότητα καθώς και ερείσματα στην Ελλάδα. Η χρηματοδότησή του πιθανόν να προέρχεται από τους πακτωλούς επιχορηγήσεων προς το Πασόκ των περασμένων ετών (ο Βενιζέλος τον έχει κατηγορήσει πως έχει φάει λεφτά--ίσως να αληθεύει). Πάντως απ'ό,τι φαίνεται έχει οπαδούς και στην Ελλάδα, κάτι που μου είναι εντελώς αδιανόητο. Βασικά, και ο Γιωργάκης, και ο Τσίπρας, και ο Σαμαράς είναι πολιτικά τέκνα του Ανδρέα, όσον αφορά την πολυγλωσσία. Εμείς τους επιτρέπουμε να μας λένε ψέμματα στα μούτρα μας. Ο Τσίπρας, βέβαια, είναι πλέον αυτός που έχει τους περισσότερους "βαθμούς ελευθερίας" σε αυτό (στην πολυγλωσσία που απευθύνεται προς στο εσωτερικό) γιατί δεν έχει κυβερνήσει ακόμα. Όλα αυτά τα γράφω μετά βδελυγμίας. Όσοι δεν είμαστε πελάτες τους, θα πρέπει να τους μαυρίσουμε, μήπως και δούμε όλοι άσπρη μέρα (γιατί ακόμα και οι πελάτες τους θα ζημιωθούν αν βγούμε απ'το ευρώ). Πιστεύω πως θα πρέπει ο κόσμος να μην υποκύψει στον φόβο του Τσίπρα, και κάνει το λάθος να ψηφίσει ΝΔ. Το παίξαμε αυτό το παιχνίδι μια φορά, αρκετά! Το πιθανότερο είναι πως και πρώτος να βγει ο Τσίπρας σε 3 εβδομάδες, δεν θα έχει αυτοδυναμία (και οι ΑΝΕΛ μάλλον θα μείνουν εκτός βουλής). Μετά βλέπουμε.
Βέβαια δεν μπορούμε, αυτήν τη φορά, να αποκλείσουμε μετεκλογική συνεργασία Σύριζα-ΚΚΕ. Υπάρχει και σχετικό άρθρο του Απόστολου Δοξιάδη στο σημερινό Protagon, με αρκετά πειστικά επιχειρήματα. Αυτό περιπλέκει τα πράγματα.
"Αυτός ο άνθρωπος δεν θα πάψει να μας εκπλήττει (και να μας διασκεδάζει) με την ανοησία του."Πολύ περίεργα γούστα έχετε όσοι διασκεδάζετε μαζί του, δεν θέλω να σας χαλάσω το κέφι, απλώς να σας υπενθυμίσω οτι αυτός ο ανόητος διασκεδαστής ήταν πρωθυπουργός της χώρας, και υπέγραψε να έρθει το ΔΝΤ για να μας σώσει. Βέβαια ο λαός που αρέσκεται στις διασκεδάσεις τον άλλαξε με τον σημερινό ανόητο διασκεδαστή, που ενώ πρίν τις εκλογές δεν υπέγραφε κανένα μνημόνιο, μετά με μιά καταπληκτική και διασκεδαστική (είναι αλήθεια) κωλοτούμπα υπέγραψε δύο, και επειδή το τρίτο του φάνηκε υπερβολική διασκέδαση, είπε να το εγκρίνει ο λαός. Ο λαός όμως εν τω μεταξύ, έχει ξετρελαθεί με τον νέο διασκεδαστή που σκίζει τα μνημόνια, παίζει κρητική λύρα (είναι και λαϊκός οργανοΠΑΙΧΤΗΣ) και οι αγορές χορεύουν πεντοζάλι. Μήπως να αφήσετε κατά μέρος τις διασκεδάσεις με ανόητους διασκεδαστές, και να σοβαρευτήτε λίγο, γινόμενοι συνειδητοί υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες; Δημοκρατία χωρίς την συνειδητή συμετοχή των πολιτών δεν υπάρχει, ή κεφαλαιοκρατική ή "λαϊκή" δικτατορία θα είναι το πολίτευμα, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ.Υ.Γ - Το παράδοξο είναι, οτι ενώ εσείς διασκεδάζετε μαζί τους, αυτοί δεν αστειεύονται καθόλου, μήπως έχετε άγνοια κινδύνου;
Μα δεν αμφέβαλα οτι αστειεύεσαι (αυτό έλειπε) γι΄αυτό κι ο πληθυντικός, όμως επαναλαμβάνω πολύ σοβαρά, αυτοί δεν αστειεύονται καθόλου, και δημοκρατία χωρίς συνειδητούς υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες δεν υφίσταται, αυτό που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε αν δεν σοβαρευτούμε κάποτε σαν πολίτες, είναι το, ΔΟΥΛΕΥΕ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ.Υ.Γ - Αλήθεια πιστεύειες οτι αυτό το άβουλο υποχείριο, πήρε ξαφνικά μόνο του την απόφαση να δημιουργήσει νέο κόμμα, δεν θα έχει λές ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ χορηγούς εδώ και έξω;