Η Τρόικα βάζει «βόμβα» και στις 100 δόσεις

Η Τρόικα βάζει «βόμβα» και στις 100 δόσεις Facebook Twitter
0

Νέο τελεσίγραφο στέλνει η Τρόικα, ζητώντας σύμφωνα με πληροφορίες να αλλάξει και η αλλαγμένη ήδη και ψηφισμένη ρύθμιση για τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών  ζητούν ρύθμιση σε έως 72 δόσεις, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση.

Αυτή πάντως δεν είναι η μόνη απαίτηση καθώς η Κομισιόν έστειλε πάλι σύμφωνα με πληροφορίες, τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να έχει λύσει όλα τα θέματα με την Τρόικα, εντός 48 ωρών.

Σε αυτό το κλίμα αναμένεται νέα συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις και ειδικότερα στο μέτωπο της τρόικας καθώς τα περιθώρια για το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου έχουν στενέψει δραματικά και ήδη στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν προκληθεί κλυδωνισμοί.

Στη σύσκεψη θα μετέχει πιθανότατα και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος προηγουμένως θα έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM