Βρήκαν 6 εκατομμύρια σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη

Βρήκαν 6 εκατομμύρια σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη Facebook Twitter
19

Εξι εκατομμύρια ευρώ βρέθηκαν σε λογαριασμό του Γιώργου Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Τα χρήματα είναι κατατιθεμένα, σύμφωνα με το Βήμα, σε λογαριασμούς τραπεζών που εμπλέκονται σε μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Παράλληλα οι ελεγκτές πραγματοποιούν έρευνα και για τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του Καρατζαφέρη τα οποία ανέρχονται σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Αν επιβεβαιωθούν τα ευρήματα, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και υποβολή αναληθούς πόθεν έσχες . Ο κ. Καρατζαφέρης δεν δήλωνε τις οφσόρ που είχε στο όνομα του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή από τη Βουλή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, στην ποινική του μοίρα ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρασύρει και στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Το Βήμα έφερε στη δημοσιότητα τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Καρατζαφέρη από την οποία προκύπτει ότι ως βουλευτής της ΝΔ το 1994- για το οικονομικό έτος 1993- συμμετείχε στην Catalina Ltd. Στο λογαριασμό αυτής της οφσορ φέρεται να ήταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποδέκτης εμβασμάτων συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που εμφανίζεται ως μεσάζοντας προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma.

Βρήκαν 6 εκατομμύρια σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη Facebook Twitter
19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
πολύ περίεργο για πολιτικό ελληνικού κόμματος να έχει 6 εκατομμύρια μίζες! μήπως είναι και λίγα? Η εκκλησιά θα τον βοηθήσει τον κ. Καρατζαφέρη, τί ανησυχεί??
Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι το κόμμα του Καρατζαφέρη "χάρισε" στην πολιτική σκηνή και στη Ν.Δ. τον Άδωνη και τον Βορίδη, κήνσορες και οι δύο όλων των άλλων.
Συγγνώμη ρε παιδιά...αλλά φέρεται ο κύριος που φώναζε να πάρουμε όπλα για να είναι η Ελλάδα αξιόμαχη, να έπαιρνε το κατιτίς του (1,5εκ. ευρώ -ψιλά βέβαια σε σχέση με άλλους) κι εσείς ψελλίζετε ότι.... "ναι, αλλά και οι άλλοι μάλλον θα έχουν οφσόρ, όλοι τα παίρνουν". Δύσκολο να δεχθείτε ότι αυτοί στους οποίους πιστέψατε ήταν πατριώτες με το αζημίωτο. Κατανοητό.
παιδί του λαού ο Καρατζαφύρερ! Να'ναι καλά οι lifestyle εκπομπές που τον ανέβασαν...Βέβαια για να λέμε την αλήθεια όλοι γνώριζαν πως ο συγκεκριμένος έχει πάρα πολλά λεφτά και σίγουρα όχι νόμιμα και επειδή δούλεψε πολύ στην ζωή του...
Εγραψα ενα σχολιο ,προ ολιγου,το οποιο ,κατα την ταπεινη μου γνωμη ,ειναι η επιτομη της λογικης.Εγραψα οτι ειναι κωμικοτραγικο να αποφασιζουν καποιοι,δυστυχως πολλοι,πολιτες, το τι θα ψηφισουν με βαση την τηλεοπτικη,και λοιπη,"προβολη"-"διαφημιση".Ποσο μαλλον οταν προκειται για "αυτοδιαφημιση"και "αυτοπροβολη",οπως στην περιπτωση του Γ.Καρατζαφερη.Πιστευα,και πιστευω,οτι ολες οι μειζονος σημασιας αποφασεις και επιλογες "ανθρωπων"στην ζωη μας,οπως στην περιπτωση επιλογης των "εκπροσωπων"μας στην Βουλη,αρα και στην Κυβερνηση,πρεπει να βασιζονται κυριως,για να μην πω αποκλειστικα,σε ενα πραγμα.Στα πεπραγμενα τους.Στο τι εχουν πραξει στην ζωη τους.Στα θετικα η αρνητικα του προσωπικου τους ιστορικου.Ανθρωποι οι οποιοι εχουν μια "ιστορια" πισω τους,εστω και οχι πολυετη,εχουν ηδη "καταθεσει"τα "διαπιστευτηρια" τους.Αρκει να τα εξετασει καποιος με προσοχη και αντικειμενικοτητα για να διαπιστωσει "περι τινος προκειται".Αν υπαρχει ταυτιση λογων και εργου.Αν ο τροπος ζωης καποιου ειναι συμβατος με τα οσα "πρεσβευει".Αν ειναι ειλικρινης ,αξιοπιστος,εργατικος,αλτρουιστης και εντιμος,η ,αντιθετα ,ψευτης,αναξιοπιστος,τεμπελης,ιδιοτελης και απατεωνας.Πρεπει,με δυο λογια,να βασιζεται κανεις σε γεγονοτα,σε πραξεις,σε εργα,οχι σε λογια και "λιβανωτους" τριτων,πιθανως ιδιοτελων.Αυτο ειναι ολο.Διαπιστωνω σημερα,με καποια εκπληξη,οτι αυτη η προσεγγιση δεν ειναι αποδεκτη .Απο αρκετους επισκεπτες του forum.Και,ειλικρινως,δεν μπορω να καταλαβω το γιατι.Και απορω....Οσο για καποια σχολια επι του σχολιου μου,τα αντιπαρερχομαι.Το ποιος "ειμαι"και τι "πιστευω"προκυπτει,πιστευω, απο τα σχολια μου.Ολα τα σχολια μου,χωρις εξαιρεσεις.Οσον αφορα,τελος, στο τι "ψηφιζω",οντως δεν το εχω δηλωσει ποτε.Ευχαριστως,λοιπον, να το "διεκρινησω"τωρα.Κατ'αρχην δεν εχω αποσχει ποτε.Δεν εχω ποτε ψηφισει λευκο η ακυρο.Και αυτο διοτι πιστευα ανεκαθεν στην Δημοκρατια.Και θεωρουσα οτι η αρνηση ψηφου δειχνει,αν μη τι αλλο,περιφρονηση σε ενα απο τα μεγαλυτερα δικαιωματα που κερδισε ποτε ο απλος ανθρωπος.Οσο για το τι ψηφιζα,ψηφιζω,και θα εξακολουθησω να ψηφιζω για οσα χρονια μου χαρισει ακομη ο Θεος,αυτο ηταν και θα ειναι παντα το ιδιο.Αυτο που θεωρουσα οτι ειναι το καλυτερο για τον τοπο κατα την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη.Οτι και αν ηταν αυτο.Κατα την κριση μου,βεβαια.Με βαση τις γνωσεις και τις εμπειριες μου.Κατα την δικη μου,ομως, κριση.Οχι κατα την κριση των ΜΜΕ.Η οποιωνδηποτε αλλων ειχαν "ιδιο συμφερον"να προβαλλουν και να υποστηριξουν καποιον.Τοσο απλα.
Κοίτα να δεις βρε παιδί μου πως εντελώς τυχαία τώρα που έπεσαν τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και μετά την ήττα με τις 100 δόσεις ήρθε η αποκάλυψη ενός νέου σκανδάλου για να πουν όλα τα πρόβατα "Μπράβο Αντωνάκη". Είμαι σίγουρος ότι μόλις τώρα τα έμαθαν όλα αυτά για τον Καρατζαφέρη και πως κανείς άλλος πολιτικός (ειδικά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δεν έχει καμμία off shore στο όνομά του και φυσικά δεν εμπλέκεται σε κανένα σκάνδαλο.
Απορώ γιατί οι αρνητικές ψήφοι; Ψέμματα είναι; Δεν τα ξέραν τόσο καιρό; Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια δεν λέμε; Απλά τώρα κάποιος πρέπει να σώσει το τομάρι του και αυτή είναι η ΝΔ που ψάχνει να συσπειρώσει τους δεξιούς. ***Το σχόλιο δεν είναι προς υποστήριξη του ΛΑΟΣ***
Ούτε εγώ είχα ΚΑΜΜΙΑ διάθεση υποστήριξης προς τον κύριο και το κόμμα του. Πραγματικά ελπίζω όσοι διαφώνησαν να ήταν επειδή λανθασμένα πίστεψαν το αντίθετο. Χαίρομαι ωστόσο που κάποιοι κατάλαβαν τι εννοούσα. Διαφορετικά είτε μας περνούν ή όντως είμαστε μεγάλα κορόιδα.
Δεν ξερω αν πρεπει κανεις να γελασει,η να κλαψει.Να γελασει με αυτους τους-οχι λιγους-"πολιτες",οι οποιοι ψηφιζαν τον Καρατζαφερη πιστευοντας οτι εβλεπαν,ακουγαν,η διαβαζαν, απο τα ιδιοκτητα ΜΜΕ του,(τηλεοραση,ραδιοφωνο,εφημεριδα) ;Η να κλαψει για ολους αυτους ,τους πολυ περισσοτερους,οι οποιοι ψηφιζαν και ψηφιζουν "μεγαλα" κομματα,με βαση "τηλεοπτικα" κριτηρια.Μονον που εδω μιλαμε για τα megaλα ΜΜΕ.
Ρε συ Λάμπρο, εσύ τι διάολο ψηφίζεις και νιώθεις υπεράνω όλων των άλλων ψηφοφόρων; Πες μας να ψηφίσουμε κι εμείς να μην νιώθουμε κορόιδα σαν αυτούς που κοροϊδεύεις.
Σύντροφε Κοντέ ευτυχώς εσύ δεν πέφτεις θύμα εύκολης προπαγάνδας σαν τον απλό λαουτζίκο. Έχεις μυαλό εσύ, δεν είσαι παίξε γέλασε. Δεν ψηφίζεις εκατομμυριούχος που το παίζουν αριστεροί. Στα κεντρικά σε θεωρούμε μεγάλο κεφάλι να ξες.
Άρα σύντροφε είναι εντάξει να είσαι εκατομμυριούχος δεξιός αλλά προς θεού μην είσαι αριστερός εκατομμυριούχος γιατί τότε είναι κακό μόνο; Ας είναι ό,τι θέλουν, το θέμα είναι να μην είναι εκατομμυριούχοι με χρήματα που έκλεψαν από τον λαό.
"Σύντροφε" έννοια σου κι έχουν καταλάβει όλοι εδώ μέσα πόσο σε έχει βολέψει το Κόμμα σου. Όσο τρελός και να το παίζεις, είναι πασιφανής η κλίση σου προς τα δεξιά.