Αδωνις: Πρέπει να επικοινωνήσουμε ότι εμείς οι βουλευτές παίρνουμε λίγα λεφτά

Αδωνις: Πρέπει να επικοινωνήσουμε ότι εμείς οι βουλευτές παίρνουμε λίγα λεφτά Facebook Twitter
9

Στις απολαβές των βουλευτών αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι πρέπει να επικοινωνήσουν καλύτερα το τι μειώσεις έχουν υποστεί και πως «μπήκαμε πρώτοι στην οδό των θυσιών».

Τόνισε επίσης ότι οι περικοπές στους μισθούς των βουλευτών έχουν φτάσει σχεδόν το 60%, κάνοντας λόγο για «υπερβολή» στη μείωση των αποδοχών τους. Είπε ακόμη ότι οι βουλευτές δεν διεκδίκησαν τα αναδρομικά που τους οφείλονταν και που ήταν περισσότερα από 150 χιλιάδες ευρώ για τον καθένα.

Αναφέρθηκε δε στην περίπτωση ενός βουλευτή ο οποίος του είπε «δεν βγαίνω είναι πολλά τα έξοδα».

«Δεν το λένε τα κανάλια γιατί δεν φέρνει τηλεθέαση, κάναμε μείωση αποδοχών που είναι η μεγαλύτερη στο δημόσιο», σημείωσε ο Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Νοεμβρίου του 2013 το ποσό της ακαθάριστης βουλευτικής αποζημίωσης είναι ενιαίο και ανέρχεται στα 5.705, 60 ευρώ.

Σε αυτό προστίθενται το επίδομα οργάνωσης γραφείου (738,88 ή 935,88 ευρώ), η ταχυδρομική ατέλεια (909,31 ευρώ) και τα έξοδα κίνησης (291 έως 648 ευρώ), ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο κάθε βουλευτής.

Έτσι, σύμφωνα με τον πίνακα, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μπορεί να φτάνουν από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε επιτροπές της Βουλής.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
...Κι'όμως,αυτόν τον απερίγραπτο πολιτικό κάποιοι απο εμάς τον ψηφίσανε..Μετά μιλάμε για την Αντουανέττα..Δεν πειράζει πατριώτες,είμαστε εφτάψυχοι,που λέει και ο Τζιμάκος.
"""...αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας...""""Εφα",και παλιν,ο κ.Αδωνις Γεωργιαδης.Κατι ειπε,για καποιο θεμα.Καθημερινα.Η,μαλλον,"ολημερις κι'ολονυχτις".Οταν αποχωρησει-η εκβρασθει-απο την πολιτικη σκηνη θα κανει την μεγαλυτερη επιχειρηματικη επιτυχια του.Θα συγγραψει και,ως εκδοτης,θα εκδωσει,μια πληρη συλλογη των "υπ'αυτου ρηθεντων".Αποφθεγματα,τοποθετησεις,χαρακτηρισμους,θεσεις και αποψεις.Ολα ομως.Ολα,χωρις εξαιρεση.Το βιβλιο πιστευω οτι θα γινει"μπεστ σελλερ".Προτεινω,μαλιστα,και μια δυο ιδεες για τον τιτλο:"Απιστευτα κι'ομως αληθινα"."Ναι,ημουν "εκπροσωπος του Εθνους"."Ο ορισμος της αναιρεσης"."Ενας πολυ εξυπνος επαγγελματιας".Του ευχομαι ολοψυχα να κανει ρεκορ πωλησεων.
Καλά λέει.Είναι δυνατόν;Τόσες θυσίες κάνουν οι βουλευτές.Καταδέχτηκαν και με δική τους πρωτοβουλία μάλιστα να παίρνουν μόνο 8.500€ το μήνα.Να το πουν να ανακουφιστεί και η γιαγιά μου που παίρνει 300€ γιατί μέχρι τώρα νομίζει ότι μόνο από αυτήν κόβουν τη σύνταξη..
Ρε τυχαίε, δώσε μου κι εμένα 8000 τον μήνα και άσε με να παραπονιέμαι. Και, για να είμαστε και δίκαιοι, δοκίμασε εσύ να ζήσεις ένα σπίτι με ΕΝΑ μισθό της τάξεως των 500€ και μετά έλα να μας πεις για θυσίες.