«Καμπάνα» στον Ψωμιάδη για την Κορώνεια

«Καμπάνα» στον Ψωμιάδη για την Κορώνεια Facebook Twitter
2

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, για την υπόθεση της ρύπανσης της λίμνης Κορώνειας.

Ο Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας ενώ για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή, υπηρεσιακό στέλεχος της πρώην Νομαρχίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Νομάρχης επέβαλε πρόστιμα με καθυστέρηση 15 μηνών σε επιχειρήσεις για τη ρύπανσης της –αποξηραμένης πλέον-λίμνης. Τα πρόστιμα ήταν μάλιστα μειωμένα  έως και 30%.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή για μείωση προστίμου σε πρατήριο με νοθευμένα καύσιμα (σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους ο ιδιοκτήτης ήταν στέλεχος της Ν.Δ. ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που εντοπιζόταν νοθευμένα καύσιμα σε αυτό το πρατήριο). Η καταδίκη αυτή του κόστισε και τη θέση του Περιφερειάρχη.

Επίσης ο κ. Ψωμιάδης ελέγχεται και για την υπόθεση με τα «45άρια» έργα, το «σπάσιμο» δηλαδή έργων σε κομμάτια με προϋπολογισμό ως 45.000 ευρώ ώστε να γίνονται απευθείας αναθέσεις.

Η δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ασκήθηκε το 2011 τόσο κατά του κ. Ψωμιάδη και του αδελφού του, όσο και άλλων 19 ατόμων,  μεταξύ των οποίων τότε διευθυντές, τμηματάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Βλέποντας την φωτογραφία (όντως τέλεια επιλογή) εξοργίζομαι με τους συμπατριώτες μου που ως φαίνεται αποτελούν την πλειονότητα που συμπαθούν τέτοιους....