Ψαριανός: Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ

Ψαριανός: Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ Facebook Twitter
2

 

Ψαριανός: Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ Facebook Twitter
To post του Γρηγόρη Ψαριανού στο Facebook

Παρότι ο ίδιος έθετε το θέμα της απομάκρυνσης από τη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι αυτός που απομακρύνεται αλλά το κόμμα του ενώ δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οδεύει προς το Ποτάμι, ο Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει αιφνιδιασμένος από την απόφαση Κουβέλη για διαγραφή του, χαρακτηρίζοντας τον «Ιούλιο Καίσαρα».

«Δεν το ήξερα. Είμαι σε μια πάρα πολύ ωραία κατασκήνωση στον Κάλαμο που έφερα την κόρη μου και με υποδέχθηκαν οι ομαδάρχες λέγοντας "γεια σας, από σήμερα ανεξάρτητος, ε;". Και τους λέω ότι δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, αλλά μου είπαν ότι υπάρχει επιστολή Κουβέλη στον πρόεδρο της Βουλής ότι τίθεμαι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι σαν τα πραξικοπήματα…», είπε σε συνέντευξη του στον Βήμα Fm ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Στη συνέχεια εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του που δεν τον ενημέρωσε κανείς.  «Δεν με πήρε ούτε ο Αναγνωστάκης, ως γραμματέας της ΚΟ για να μου πει τι έγινε, ούτε ο Κουβέλης, με τον οποίο έχω τόσο στενή σχέση επί 40 χρόνια και να μου πει: "ξέρεις, Γρηγόρη μου, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί". Κανείς».

Δεν παρέλειψε δε να επιτεθεί σον Φώτη Κουβέλη λέγοντας: «Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ. Ο πρόεδρος του κόμματος… Έτσι δεν είναι; Φιρμάνι δεν είναι; Χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορος... Δεν το περίμενα, όμως. Διότι είχα εξηγήσει γιατί το κάνω και γιατί δεν υπογράφω ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν να υπογραφεί από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά επειδή 5-6 βουλευτές δεν την υπέγραφαν, ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να καταθέσει δική της πρόταση η ΔΗΜΑΡ. Αλλά θα συναθροιστεί με των άλλων και εγώ δεν ήθελα να συναθροιστεί η υπογραφή μου με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ψεκασμένων και να συμβάλω στα περίεργα παιχνίδια που παίζονται. Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα».

Υπενθυμίζεται ότι είναι καιρό γνωστή η διαφωνία Ψαριανού με τις επιλογές του αρχηγού του κόμματος, με τον βουλευτή να δίνει παράλληλα το παρόν σε εκδηλώσεις άλλων κινήσεων και κομμάτων.

Σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ η βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Μάρκου, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τις επιλογές Κουβέλη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η περιπτωση Ψαριανου δεν ειναι η πρωτη,ουτε καν η μονη.Ειναι,ομως,χαρακτηριστικη μιας απο τις σημαντικες "αδυναμιας"του χωρου της "μη δογματικης"αριστερας,γενικοτερα.Ο Ψαριανος,ο Τατσοπουλος και αρκετοι αλλοι ανηκουν στην κατηγορια εκεινων των "γενικως αριστερων"οι οποιοι ειναι αναγνωρισιμοι στο ευρυτερο κοινο μεσω των επαγγελματικων δραστηριοτητων τους (συγγραφεις,αρθρογραφοι,ραδιοφωνικοι παραγωγοι κλπ)οι οποιες τους διασφαλιζουν συνεχεις παρουσιες στα ΜΜΕ ,και ειδικοτερα στα ποικιλα τηλεοπτικα παραθυρα και panels.Η αναγνωρισιμοτητα αυτη τους καθιστα "επιθυμητους" στα κομματα της αριστερας διοτι ετσι μπορουν να προσπορισουν ψηφους απο ευρυτερους πολιτικα χωρους.Στον βωμο αυτης της "αναγνωρισιμοτητας" παραβλεπονται καποια προφανη στοιχεια ,οπως το οτι αυτο ακριβως το χαρακτηριστικο της αναγνωρισιμοτητας υποθαλπει εναν "ναρκισσισμο"και μια προταξη των "ατομικων στοχων και αποψεων",σε βαρος αυτων του συνολου, ο οποιος εξελισσεται συχνα στον βασικο τροπο λειτουργιας των εν λογω ατομων.Αυτη ομως ειναι μια κατασταση ασυμβατη με την βασικη ιδεολογια και λειτουργια του χωρου, η οποια ειναι η ακριβως αντιθετη.Με αποτελεσμα,συνηθως,να ακολουθουν επαναλαμβανομενες συγκρουσεις με το κομμα στο οποιο "ανηκουν",λογω του οτι υιοθετουν συχνοτατα ,και δημοσια,θεσεις και αποψεις παντελως ασυμβατες με τις επισημως διατυπωθεισες θεσεις του χωρου στον οποιο υποτιθεται οτι "ανηκουν".Η κατασταση αυτη οδηγει,σχεδον παντοτε,σε αποχωρηση η διαγραφη του εκαστοτε "αιρετικου ναρκισσου",αφου βεβαιως ο χωρος του εχει "εισπραξει"σημαντικο πολιτικο κοστος.Η ιστορια δειχνει οτι μονον ο χωρος της "δογματικης αριστερας",ο οποιος εκφραζεται ,σχεδον αποκλειστικα,απο το ΚΚΕ δεν αντιμετωπιζει πλεον αυτο το προβλημα.Και αυτο,ομως,διοτι το ΚΚΕ κατ'επαναληψιν διεγραψε στο παρελθον,και μαλιστα μαζικα,οσους διαφωνουσαν με την κεντρικη πολιτικη γραμμη του.Με τον τροπο αυτο διασφαλισε την απολυτη εως και μονολιθικη συνοχη και κομματικη πειθαρχια,αφου οποια αντιθετη αποψη διατυπωθει δημοσια οδηγει τον εκφεροντα αυτην αυτοματως εκτος κομματος.Συγχρονως,ομως,κατεστησε ουσιαστικα αδυνατη την μετρησιμη αυξηση των ποσοστων του κομματος,για αυτονοητους λογους.Οπως,λοιπον,προειπα,αυτη ειναι μια,μεταξυ αρκετων,απο τις βασικες αδυναμιες του χωρου της αριστερας,η οποια και δεν εχει μεχρι τουδε αντιμετωπισθει με τροπο τετοιο ωστε να διατηρει "και την πιττα ολοκληρη,και τον σκυλο χορτατο".Αλλα στην πολτικη κατι τετοιο δεν ειναι απλα χρησιμο,ειναι αναγκαιο,τουλαχιστον για οποιους και οσους θελουν να ειναι "διεκδικητες εξουσιας".Και,μεχρι τωρα τουλαχιστον,ο χωρος της "κεντροδεξιας",ο οποιος εκπροσωπειται κατα βασιν απο τα δυο "τεως μεγαλα" κομματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διαχειριζεται παρομοιες καταστασεις αρκετα καλυτερα.Πιθανον διοτι εχει-αν εχει...- διαφορετικες ιδεολογικες βασεις.Πιθανον διοτι η "νομη της εξουσιας"λειτουργει ως ιδιαιτερα ισχυρο "συγκολλητικο".Οπως και αν εχει το πραγμα,ομως,στην πολιτικη ,οπως και στην ζωη γενικοτερα,μετρα ,κυριως, το αποτελεσμα.