Αργοπορημένα τα φετινά αποτελέσματα των εκλογών

Αργοπορημένα τα φετινά αποτελέσματα των εκλογών Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον μία ώρα αργότερα από τη συνηθισμένη ώρα θα υπάρξει φέτος η πρώτη ασφαλής εκτίμηση των αποτελεσμάτων από την Singular Logic εξαιτίας του μεγάλου αριθμού υποψηφίων.

Αν και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, τα πρώτα αποτελέσματα ανακοινώνονταν λίγο μετά τις 22:00, φέτος αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν τις 23:00.

Οι συνδυασμοί είναι 10% περισσότεροι σε σχέση με το 2010, αλλά τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι 10% λιγότερα.

Διπλάσιος του 2010 είναι και ο αριθμός των υποψηφίων μιας και οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για περίπου 40.000 σε 1.441 συνδυασμούς.

Οι εκτιμήσεις προέρχονται από το 20% των εκλογικών τμημάτων το οποίο συγκεκριμένα αποτελείται από 4.900 τμήματα σε 13 περιφέρειες της χώρας και τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο).

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η δύναμη του φετινού εκλογικού σώματος ανέρχεται σε 9.871.733 για το 2014, εκ των οποίων 4.779.471 άνδρες και 5.092.262 γυναίκες, ενώ 108.691 άτομα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια