CONFERENCE LEAGUE

Ο Γκάιτνερ αποκαλύπτει τι έλεγε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ο Γκάιτνερ αποκαλύπτει τι έλεγε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα Facebook Twitter
3

Σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είχε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το οποίο παρουσίασε τον Ιούλιο του 2012 στον τότε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο τον Τίμοθι Γκάιτνερ.

Στο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ο Γκάιτνερ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ευρώπη επισκέφθηκε το νησί Σιλτ, στη Βόρεια Θάλασσα, για να συναντήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Υποστηρίζει ότι εκεί ο Σόιμπλε του είπε ότι πολλοί στην Ευρώπη θεωρούν εύλογη ενώ κάποιοι επιθυμούν κιόλας την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Με την εκδίωξη της Ελλάδας, όπως είπε ο Σόιμπλε, οι Γερμανοί πολίτες θα εκλάμβαναν την οικονομική στήριξη προς την Ευρώπη ως στήριξη του ευρώ και όχι ως στήριξη των Ελλήνων. Παράλληλα η ελληνική έξοδος θα τρομοκρατούσε αρκετά την Ευρώπη ώστε  να προχωρήσει σε ένα ισχυρότερο τείχος προστασίας. «Βρήκα το επιχείρημα τρομακτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκάιτνερ.

3

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM