Και άλλο αίτημα για άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη

Και άλλο αίτημα για άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη Facebook Twitter
0

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε χθες νέο αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με την υπόθεση της παράνομης καταγραφής της συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα ζητά να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορία με βάση το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στην παρανομη καταγραφή.

Το αδίκημα τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και επισύρει πολυετή καθειρξη.

Το αίτημα του Αρείου Πάγου θα εξετάσει όπως είθισται η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, αλλά απόφαση από την Ολομέλεια δεν αναμένεται να υπάρξει πριν τις εκλογές στο τέλος του μήνα, λόγω της διακοπής των εργασιών της Βουλής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Πολιτική / Μαρινάκης για ξυλοδαρμό συζύγου Απόστολου Λύτρα: Δυστυχώς δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι, «στη συγκεκριμένη υπόθεση αυτό που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία είναι να ψηφίζει νόμους που αποτελούν χρίσμα εργαλεία, όπως ο νέος ποινικός κώδικα
NEWSROOM