Απεργία την Πρωτομαγιά

Υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο Γιώργος Αμυράς

Υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο Γιώργος Αμυράς Facebook Twitter
14

Και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς, υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και δημοτικός σύμβουλος στο δήμος της Αθήνας είναι ανάμεσα στους υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Αμυράς δηλώνει ότι δέχτηκε γιατί του το ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς και γιατί του ζήτησε επίσης να μείνει ανεξάρτητος. Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του είναι πολλά και κυρίως επικριτικά.

Η ανάρτηση του κ. Αμυρά:

Φίλοι, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να συμμετάσχω ως ανεξάρτητος πολίτης στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ μετά από πρόσκληση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά. Δεν σας κρύβω ότι ανάλογες προτάσεις δέχθηκα και από άλλα τέσσερα κόμματα και σχηματισμούς από όλο το πολιτικό φάσμα.


Αποφάσισα όμως να προσθέσω την ανεξάρτητη φωνή μου στο ευρωπαϊκό βήμα της Ν.Δ γιατί αυτό ακριβώς μου ζήτησε ο Σαμαράς: Να μείνω ανεξάρτητος! Να δώσω δύναμη στα κινήματα πόλης και να επιδιώξω με τον τρόπο μου μια πιο δίκαιη Ευρώπη και μια δυνατή Ελλάδα.


Στο διάστημα μέχρι τις κάλπες θα γυρίσω όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσω τις προτάσεις μου και να ακούσω τους συμπατριώτες μου για το τι θέλουν από έναν υποψήφιο εκπρόσωπό τους στην Ευρώπη. Το ξέρω ότι η διαδρομή δεν είναι εύκολη, όμως επειδή δεν προέρχομαι από κομματικούς σωλήνες είμαι αποφασισμένος να παλέψω για τα πιστεύω μου. Απέδειξα και κατά τη θητεία μου στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ότι είμαι θερμός υποστηρικτής των συνεργασιών και της λογικής!

14

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Υπαρχουν και γεγονοτα τα οποια ειναι αναξια σχολιων.Απλα δραττομαι της ευκαιριας να υπενθυμισω οτι οσες φορες "μας προκυπτει" στην δημοσια η στην πολιτικη κονιστρα καποιος "προοδευτικος", "ανεξαρτητος",με "αποψη" και "χαριτωμενος" (σε οσα λεει)καποιοι εκφραζουμε επιφυλαξεις.Και δεχομαστε γι'αυτο επικριτικα σχολια απο τριτους ,διοτι "μια χαρα τα λεει ο ανθρωπος".Πριν,ομως,"αλεκτωρ φωνησαι",βλεπουμε καταστασεις οπως τον "χριστιανομαρξιστη" Ζουραρι με τελευταιο σταθμο τον Καμμενο,τον Τατσοπουλο "να εχει ....την μιση Αθηνα",τον Θεοδωρακη να 'πλεει στο "ποταμι" του,και,τωρα ,τον "γλυκουλη" Αμυρα στην αγκαλια του Σαμαρα.Οπως,ομως, λεει ο σοφος λαος "Τα στερνα τιμουν τα πρωτα".Κραταμε,λοιπον,καποιες επιφυλαξεις,μεχρι τα εργα να επιβεβαιωσουν τα λογια.Για να μην "πεφτουμε απο τα συννεφα",δηλαδη !
Εχετε δικιο, κε Κοντε για το συγκεκριμενο ατομο. Κι εγω, αν και φιλελευθερος, επεκρινα αυτην του την επιλογη (δειτε αλλο μου σχολιο σε παρεμφερη στηλη). Απο εσας ομως , θα περιμενα να το πηγαινατε ακομη παρακατω. Γιατι δε σχολιαζετε για το *ρομαντικο*, μακρυμαλλη οικολογο Κριτωνα Αρσενη και τις ακροβασιες του απο το Πασοκ στο Συριζα, προφανως για να μη χασει τον παχυλο μισθο του ευρωβουλευτη. Επισης, δεν ειδα να σχολιασετε τη συστρατευση του *αγωνιστη* Λαζοπουλου με το Συριζα (εκεινου του ιδιου που απελυε δημοσιογραφους που απεργουσαν η εγλειφε Γιωργακη και Λαλιωτη καποια χρονια πριν).Για τα υπολοιπα συμφωνουμε (Τατσοπουλο, Ζουραρι, κλπ) αν και, ομολογουμενως, αυτο το *μενος* πολλων για το Θεοδωρακη δεν το καταλαβαινω ακριβως.
Αγαπητε Spyridon κανεις για πολλοστη φορα το ιδιο "λαθος".Σε σημειο που να με προβληματιζεις εντονα.Με εγκαλεις για πραγματα τα οποια δεν εχω αναφερει,επειδη,κατα την γνωμη σου,θα επρεπε να τα εχω αναφερει !!! Διευκρινιζω,για μιαν ακομη φορα,οτι αποδεχομαι σχολια και εγκλησεις μονον για οτι και για οσα εχω γραψει.Για τα υπολοιπα,τα οποια φυσικα ειναι και απειρως περισσοτερα,αποδεχομαι ερωτησεις,και μονον ερωτησεις,για να διατυπωσω την αποψη μου.Τιποτε αλλο.Το "....γιατι δεν σχολιαζω το ταδε η το δεινα θεμα...." η το τι θα "περιμενε"ο καθενας απο μενα να σχολιασω,θα μπορουσε να μην ειναι και τοσο "αθωες" εκφρασεις οσο ,κατ'αρχην,ακουγονται....χωρις να επεκταθω,επ'αυτου,επι του παροντος.Το ξαναγραφω,λοιπον,για μια ,τελευταια,φορα.Εαν θελεις ,εσυ η οποιοσδηποτε αλλος,να εχεις την αποψη μου επι οποιουδηποτε θεματος ,ρωτησε με.Απλα και ευθεως.Υποσχομαι οτι θα απαντησω οποιοδηποτε και αν ειναι το ερωτημα,οπως κανω παντα.Προβληματισμοι και υποθεσεις του τυπου "...γιατι δεν ειπες και αυτο η το αλλο..." θα εκλαμβανονται απο μερους μου,εφεξης,οτι ειναι "εκ του πονηρου".Θα κλεισω με μιαν επισημανση.Σε κανενα σχολιο μου δεν ανακατευω "γεγονοτα" με "φημες".Αυτα τα οποια σχολιασα αναφερονται σε συγκεκριμενες πραξεις συγκεκριμενων ατομων.Το "θεμα" της "υποψηφιοτητας"Λαζοπουλου δεν ειναι (εισετι...)γεγονος ,αλλα φημη.Εαν ,βεβαια, η φημη λαβει την μορφη γεγονοτος να εισαι βεβαιος οτι θα το σχολιασω.Και με τροπο που μαλλον θα σε ικανοποιησει ιδιαιτερα.
Αγαπητε κυριε Κοντε: κατ-αρχας, θα το εκτιμουσα να μου αποαντουσατε στον πληθυντικο, οπως κι εγω κανω σε ολα μου τα σχολια και απαντω ετσι ακομη και στους πιο αγενεις.Κατα δευτερον, εχω την αισθηση οτι υπερεκτιματε και τον εαυτο σας και τα σχολια μας σε αυτην εδω την εφημεριδα (μπορει και σε αλλες). Δεν διαλεγομαστε στα βουλευτικα εδρανα, σχολια στη Lifo στελνουμε, ας εχουμε συναισθηση του τι ακριβως κανουμε ουτως ωστε να μην *παραληρρουμε* και φαντασιωνουμε *σκοτεινα κεντρα* που ταχα μας εχουν στοχοποιησει...Κατα τριτον, αυτα που δε γραφουμε και δε λεμε λενε πολλα για εμας, σχεδον οσα και αυτα που γραφουμε και λεμε. Παρεπιπτοντως, ουτε το θεμα Κριτωνα Αρσενη ουτε το θεμα Λαζοπουλου ειναι φημες.Κατα τεταρτον, τα σχολια μου σε εσας συνηθως γινονται για να προκαλεσουν μια γονιμη αντιπαραθεση ιδεων, πραγμα που σπανιζει σε αυτη τη στηλη, αλλα και γενικοτερα. Με λυπει να βλεπω τα ορια σας σε αυτου του ειδους το διαλογο.Τελος, για τον αγαπητο Περα Βρεχει, ο οποιος με διασκεδαζει ακολουθωντας κατα ποδας και σχολιαζοντας καθε μου σχολιο, ενα εχω να πω: συγγνωμη αλλα δεν εχω καιρο για εσας.
Πρωτον:Το αν απευθυνεται καποιος σε καποιον αλλο συνσχολιαστη στον ενικο η στον πληθυντικο ειναι δικη του επιλογη.Δεν προσδιοριζεται ποτε απο την αλλη πλευρα.Εγω,οπως ολοι σχεδον οι σχολιαστες,απευθυνομαι σε ολους στον ενικο.Αντιστοιχα ,δεν εχω απαιτησει ποτε, και απο κανεναν, να μου απευθυνεται στον πληθυντικο.Οι μονες απαιτησεις που εχω ειναι να διατηρειται ο διαλογος σε ενα αξιοπρεπες επιπεδο,να μην διαστρεβλωνονται αυτα που γραφω ,και να μην με εγκαλει κανεις για πραγματα επι των οποιων δεν εχω τοποθετηθει.Οποιος μπορει να τα δεχθει αυτα,εχει καλως.Οποιος δεν μπορει,δεν υποχρεωνεται απο κανεναν να συνδιαλεγεται μαζι μου.Δευτερον:Το αν υπερεκτιμω η οχι τον εαυτο μου ειναι κατι το οποιο θα μπορουσε να τεθει υπο συζητηση εαν γνωριζομαστε,και μαλιστα καλα.Αποτιμηση της συνολικης προσωπικοτητας ενος τριτου,αγνωστου,με μοναδικο μεσο τα σχολια του σε αυτο, η σε οποιοδηποτε αλλο, φορουμ, ειναι πολυ δυσκολη υποθεση.Για τον λογο αυτο οταν καταληγω σε καποιο σχετικο συμπερασμα για καποιον συνσχολιστη,το κραταω για τον εαυτο μου.Εκτος αν εξαναγκασθω απο τις συνθηκες να λειτουργησω διαφορετικα.Τριτον:Και επι του παροντος εσχατον.Λυπουμαι που σε λυπει να "βλεπεις τα ορια μου".Και εγω "βλεπω τα ορια" αλλων συχνα,και με πολυ δυσαρεστα συμπερασματα.Γι'αυτους.Τα οποια,επισης κρατω για τον εαυτο μου. Αυτα και καλη σου νυχτα.
Λυπαμαι, κε Κοντε, για το επιπεδο στο οποιο οδηγειτε τη συζητηση αλλα αυτο ειναι δικη σας επιλογη.Τα συμπερασματα, οπως κι εσεις λετε, τα εχω ηδη βγαλει και τα κρατω επισης για τον εαυτο μου.
Καλή η ευκαιρία για ποδηλατάδα πέριξ του ευρωκοινοβουλίου... Ό,τι ναι ναι, ό,τι να ναι...!Κρίμα γιατί είναι (υποτίθεται) νέος άνθρωπος με φρέσκιες (πάλι υποτίθεται) ιδέες...Για ποιά συνείδηση μου λες μετά;...
Μάλιστα, είναι δηλ. ο ΣΥΡΙΖΑ (μην το πάρεις προσωπικά, γενικά μιλάω) μεταρρυθμιστική δύναμη όταν δεν έχει αφήσει αίτημα για αίτημα των πιο οπισθοδρομικών αγκυλωμένων ομάδων?
Μη το πάρεις προσωπικά, αλλά, νεοδημοκράτης είσαι; Συγνώμη κιόλας αλλά για τον Αμηρά έγραψα και για τον Σύριζα μου έγραψες.Και για να γίνω, ίσως, λιγάκι πιο σαφής, ούτε για τον Σύριζα τον είχα τον Αμυρά, ούτε για κανέναν από όλους αυτούς τους... σωτήρες που μας έχουν κατακλύσει. Είχα την εντύπωση, όπως αρκετοί άλλοι, πως ήταν ένας χαλαρός -όχι ανόητος- καθημερινός νέος άνθρωπος, αισιόδοξος που αναζητούσε κάποιες διαφορετικές λύσεις από τις συνηθισμένες, χιλιοειπωμένες και άκυρες που δεν έχουν αποτελέσματα. Έστω πως το προσπαθούσε όλο αυτό. Και ξαφνικά έπεσα, κυριολεκτικά, από τα σύννεφα.Θυμήθηκα και τον Ρένο Χαραλαμπίδη που και με εκείνον μας είχε έρθει η κεραμίδα κατακέφαλα. Τι να πω; Άντε και θέλεις να πολιτευτείς, να ασχοληθείς με τα κοινά, εντάξει. Είναι δυνατόν να εντάσσεσαι στη Νέα Δημοκρατία; Είναι δυνατόν; Και θα ερωτηθώ τώρα, που να ενταχθείς; Πάντως με τίποτα στη Νέα Δημοκρατία. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Και μη με ρωτήσεις το γιατί.Τα... ευ-κώλος εννοούμενα παραλείπονται...
Αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις στοιχίζονται πίσω από τον Σαμαρά και όχι πίσω από την Αριστερά. Και ναι, διάφορες κεραμίδες θα σας έρχονται γιατί δεν πρόλαβες την μακριά γραμμή που ξεκινά από Ελύτη, Τσάτσο και Σεφέρη και φτάνει σε Δημουλά, Σμαραγδή και ...(τα υπόλοιπα στις εθνικές εκλογές)
Αφού στο ζήτησε ο ΙΔΙΟΣ ο Αντώνης Σαμαράς, αυτή η πολιτική ιδιοφυία που εργάζεται για το καλό του τόπου, να μείνεις "ανεξάρτητος" αλλά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ...ε, τότε όλα είναι ξεκάθαρα. Είμαι σίγουρος ότι όπως όλοι οι ευρωβουλευτές, θα δώσεις πυρετώδεις μάχες στο ευρωκοινοβούλιο, για το καλό του λαού πάνω απ'όλα!Πολύ θα ήθελα να μάθω και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της πρόσκλησης αυτής...