Σαμαράς: «Έρχεται η νέα Ελλάδα, χωρίς δανεικά»

Σαμαράς: «Έρχεται η νέα Ελλάδα, χωρίς δανεικά» Facebook Twitter
7

Για «νέα εποχή» και «νέα Ελλάδα» που δεν θα έχει ανάγκη από δανεικά και θα είναι πιο ανεξάρτητη από ποτέ κάνει λόγο, με αφορμή τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του σήμερα στο βήμα.

«Η πρόσφατη συμφωνία με την Τρόικα αναγνωρίζει με τον πιο επίσημο τρόπο τις επιτυχίες της Ελλάδας και στη δημοσιονομική προσαρμογή και στην εφαρμογή σαρωτικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δηλώνει ο Πρωθυπουργός και παράλληλα μιλάει για «χρεοκοπία» όλων εκείνων που διακινούσαν, προεξοφλούσαν και επιδίωκαν τα σενάρια καταστροφής της χώρας.

Τόνισε ακόμη ότι η συμφωνία με την Τρόικα σηματοδοτεί στροφή σε νέα κατεύθυνση και πως αν ψηφιστούν οι νέες ρυθμίσεις από τη Βουλή, τότε το τοπίο καθαρίζει και μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

Η αρχή θα γίνει πιθανότατα τον Μάιο αλλά η απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από το καλοκαίρι. Σημαντική εξέλιξη αποτέλεσε και η συμφωνία με την τρόικα ότι το χρηματοδοτικό κενό του 2014, περίπου 4,5 δισ. ευρώ, μπορεί τελικά να το καλύψει η Ελλάδα μόνη της. Έτσι, απομακρύνεται προς το παρόν το θέμα «νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο».

Η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό του 2015 θα συνδυαστεί μαζί με αυτήν για τη ρύθμιση του χρέους.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μην έχεις παραισθήσεις μεγαλείου Σαμαρά. Η. Ελλάδα θα τα καταφερει όχι λόγω της διακυβέρνησής σου αλλά παρόλη τη διακυβέρνησή σου. Ο λαός σε ανέχεται, δε σε εγκρίνει, επειδή θελει να ξεμπερδεύει με αυτό τον εφιάλτη.
Ε Ε Ερχεται , Ε Ε Ερχεται...Αμε οπως ηρθε και η Ανάπτυξη μόνο που μέχρι τότε οι μισοί θα εχουμε μεταναστεύσει & αλλοι μισοί θα εχουν αυτοκτονήσει...ανάλγητε μονοφθαλμε σωτήρα.Μπλιάχ !
Τα "φραστικα πυροτεχνηματα"τα οποια εκτοξευει συχνα ο νυν πρωθυπουργος προκαλουν ,αναποδραστα ,συνειρμους με τα αναλογα των αιρετων προκατοχων του.Τοσο λογω του περιεχομενου τους,οσο και λογω των αιτιων τα οποια τα παραγουν.Οποιος δεν επιθυμει να ανηκει στην κατηγορια εκεινη των "πολιτων"με μνημη "χρυσοψαρου",οφειλει να ενθυμειται τις αναλογες "πομφολυγες"των κ.κ. Σημιτη,Καραμανλη και Παπανδρεου.Απο τον ιστορικο "εκσυγχρονισμο" του 2000,και το ειλικρινεστατο "θωρακισαμε την ελληνικη οικονομια" του 2008,μεχρι και την "επερχομενη πρασινη αναπτυξη"του 2010.Το προβλημα ειναι οτι μετα την ολοκληρωση εκαστου κυκλου παραπλανητικων "μπαρουφων" απο τον εκαστοτε "πολιτικο νανο",και τον σχετικο "ορυμαγδο διθυραμβων" ο οποιος εκτοξευεται απο τα "αδεκαστα συστημικα ΜΜΕ",η χωρα βυθιζεται ακομη βαθυτερα στον βαλτο της εθνικης,οικονομικης και κοινωνικης αποσυνθεσης.Μεχρις οτου πιασει πατο.Αλλα οταν συμβει αυτο δεν θα ειναι πλεον χωρα.Θα ειναι μια ασημαντη "οικονομικη αποικια".Και οι δηθεν "πολιτες" της δεν θα ειναι παρα "ιθαγενεις"οι οποιοι θα προσβλεπουν μονον στην μεγαλοψυχια των "κατακτητων",για καποιες "χαντρες και καθρεφτακια".