“Οι χρυσαυγίτες ζηλεύουν τους Ουκρανούς ομοιδεάτες τους”

“Οι χρυσαυγίτες ζηλεύουν τους Ουκρανούς ομοιδεάτες τους” Facebook Twitter
2

 

“Οι χρυσαυγίτες ζηλεύουν τους Ουκρανούς ομοιδεάτες τους” Facebook Twitter

 

Στις σχέσεις της Χ.Α. με τους Ουκρανούς νεοναζιστές που πήραν θέσεις εξουσίας στη νέα κυβέρνηση και τρομοκρατούν πολιτικούς αντιπάλους, αναφέρεται δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής.

 

Όπως γράφει η εφημερίδα οι ομοιότητες των ουκρανών φασιστών με εκείνους της Χρυσής Αυγής είναι πολλές και στα σχόλια τους σε εθνικιστικές ιστοσελίδες οι χρυσαυγίτες φαίνεται να ζηλέυουν για το ρόλο που παίζουν οι ακροδεξιοί εκεί, ενώ αρκετοί δηλώνουν έτοιμοι να ταξιδέψουν στο ουκρανικό μέτωπο.

Βεβαίως δεν είναι μόνο “πλατωνικές” αυτές οι σχέσεις αφού λίγες μέρες μετά τις δολοφονίες Καπελώνη-Φουντούλη, Ουκρανοί ομοϊδεάτες των χρυσαυγιτών πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο.

 

“Οι χρυσαυγίτες ζηλεύουν τους Ουκρανούς ομοιδεάτες τους” Facebook Twitter



Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ουκρανοί βουλευτές του κόμματος «Σβόμποντα» ταξίδεψαν στην Κύπρο στις 27/6/2013, όπου επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΕΛΑΜ, του αδελφού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Εκεί συμφωνήθηκε ο παράλληλος κοινός τρόπος δράσης, ενώ την «επίσκεψη» χαιρέτισε ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Το «Σβόμποντα» ήταν ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, στα πρότυπα του κόμματος του Χίτλερ. Όμως το 2012 απαρνήθηκε το παρελθόν του λαμβάνοντας 8,5% στις εκλογές. Καταλαμβάνοντας 37 έδρες μετέφερε την πολιτική ατζέντα της Ουκρανίας προς τα ακροδεξιά.

 



Στους δρόμους των μεγάλων πόλεων οι ουκρανικές «ομάδες εφόδου» αλώνιζαν φορώντας κράνη και κουκούλες, κρατώντας ρόπαλα και ασπίδες. Στόχος των φασιστών ήταν αλλοδαποί και όσοι τάσσονταν υπέρ της Ρωσίας ή της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή στην επαρχία τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης, η οποία διαθέτει εμφανή στρατιωτική δομή, εκπαιδεύονταν σε άδεια στρατόπεδα. Οι χρηματοδότες της οργάνωσης παραμένουν άγνωστοι.

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM