Θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις ακόμα και την Παρασκευή πριν τις εκλογές

Θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις ακόμα και την Παρασκευή πριν τις εκλογές Facebook Twitter
3

"Τελειώνει" το μέτρο της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Εσωτερικών, I. Μιχελάκης, τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

«Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ανακεφαλαιωση αποφασεων των κυβερνητικων εταιρων :Μετεφεραν τις Ευρωεκλογες για την δευτερη,αντι της προβλεπομενης πρωτης Κυριακης των εκλογων.Το βασικο,η μαλλον το μοναδικο ,επιχειρημα τους, ηταν οτι αυτο γινεται για να διευκολυνθει η διαδικασια καταμετρησης,καθως την πρωτη Κυριακη πρεπει να γινει και η καταμετρηση των "σταυρων"των δημοτικων και περιφερειακων συμβουλων.Λιγες ημερες μετα :Αλλαξαν τον εκλογικο νομο εισαγοντας την διαδικασια του σταυρου στις Ευρωεκλογες (...αρα και την καταμετρηση !!!)διπλασιαζοντας και τον αριθμο των υποψηφιων !!!Μοναδικο επιχειρημα τους οτι ετσι δινεται η δυνατοτητα στον πολιτη καλυτερης επιλογης των "αξιοτερων εκπροσωπων" του στην Ευρωβουλη.Ομως:Μεχρι προσφατα οι ιδιοι "εταιροι",δια των επισημων εκπροσωπων τους, τονιζαν σε ολους τους τονους οτι ειναι απολυτως αναγκαιο να αλλαξει ο νομος για τις εθνικες εκλογες και να "σπασει" η Β'Αθηνων σε περισοοτερες περιφερειες ,διοτι ειναι απαραδεκτο να υπαρχει μια μονον περιφερεια για 3.000.000 κατοικους ,διοτι ετσι ουδεις γνωριζει προσωπικα τους υποψηφιους,ωστε να μπορει τους αξιολογησει αν αξιζουν να τον εκπροσωπουν.Τωρα ,βεβαια,δημιουργουν ΜΙΑ ΜΟΝΟΝ εκλογικη περιφερεια για 11.000.000 κατοικους ,ωστε να επιλεξουν με "προσωπικη"γνωση τους βουλευτες που θα στειλουν στην Ευρωβουλη για να τους εκπροσωπησουν !!!Εαν καποιος τολμησει να πει κουβεντα για την ειλικρινεια και την συνεπεια των "συγκυβερνωντων εταιρων" θα πεσει φωτια να τον καψει !!!
τεραστιο λαθος..ομως υπαρχει σκοπιμοτης ..οσο τα μεσα και οι δημοσκοπικες εταιρειες ελεγχονται απο τους ασκουντες εξουσια ..θα υπαρχει η διαθεση να χρησιμοποιηθουν για μεταστροφη του φρονηματος των πολιτων εστω και την τελευταια στιγμη.Αυτο θα γυρισει μπουμεραγκ..ο κοσμος εχει καταλαβει το παιχνιδι που παιζεται εδω και αλλου, μεσω διαφορων τυπων κρισεων ..εκφραζεται πλεον καθαρα και δηλωνει αντιθετος με ολες τις μεθοδευσεις που θυμα τους ειναι ο ιδιος,δεν πτοειται οτι και ακουγεται δηθεν ως αξιοπιστο και επισημο ..ετσι το περισσοτερο πιθανο ειναι το μετρο αυτο να εφαρμοσθει μονο μια φορα..γιατι θα πεσουν απο τα συννεφα οταν θα δουνε αλλα ποσοστα στις δημοσκοπησεις και αλλα στην πραγματικοτητα.