Αυτές είναι οι σχολικές αργίες που θέλει να κόψει ο Αρβανιτόπουλος

Αυτές είναι οι σχολικές αργίες που θέλει να κόψει ο Αρβανιτόπουλος Facebook Twitter
26

Δύο σχολικές αργίες θέλει να κόψει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σύμφωνα με το Βήμα, ενώ σκέπτεται και την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς.

Οι αργίες αυτές είναι του Αη Γιαννιού και των Τριών Ιεραρχών με σκοπό τα σχολεία να μην ανοίγουν μετά τις διακοπές στις 8 Ιανουαρίου αλλά μια μέρα νωρίτερα. Κανονικά θα γίνονται τα μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου, που μέχρι σήμερα ήταν αργία προς τιμή των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων.

Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός είπε επίσης ότι θα επεκταθεί το σχολικό έτος με μια πρώτη σκέψη να ανοίγουν τα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου και να κλείνουν είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου.  

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Το να ξεκινά η σχολική χρονιά από 1η Σεπτέμβρη και να τελειώνει τέλη Μαιου, δεν παρατείνεται η σχολική χρονιά..Το ίδιο και το αυτό... Όσο για του Αη Γιαννιού, ακόμη κ όταν πήγαινα σχολείο, είχα απορία για ποιο λόγο είναι αργία...
Ενταξει ο τυπος ειναι ανιδεος. Ποια τελη Μαϊου, αρχες Ιουνιου; Στα δημοτικα εχει ιδεα ποτε ληγει η χρονια? 15 Ιουνιου για τους μαθητες, 21 Ιουνιου για τους εκπαιδευτικους. Αρα τουλαχιστον οσον αφορα την πρωτοβαθμια δε μιλαει για επιμηκυνση της σχολικης χρονιας. Κοβει απλα δυο βδομαδες απο τη ληξη και τις βαζει στην εναρξη του σχολικου ετους. Και κατι εκανε τωρα... Μεσα, να κοψει και να ραψει αργιες αν νομιζει οτι καποιες μερες παραπανω στο σχολειο θα κανουν τη διαφορα. Η πικρη αληθεια ειναι ομως οτι για καποιους εκπαιδευτικους η σχολικη χρονια ξεκιναει μετα τον Οκτωβρη επειδη τοτε θυμαται το υπουργειο να τους προσλαβει, για καποιους δε ξεκιναει ποτε κι ας υπαρχουν ενα σωρο κενα τα οποια καλυπτουν με πασαλειμματα. Σε σχολεια τριτοκοσμικα εχουν την απαιτηση να εφαρμοστουν ευρωπαικα προγραμματα χωρις να κοιτανε τι παρεχουν αλλα κρατη στα σχολεια τους και τι ψιχουλα μας πετανε εδω. Ας δει τις αιθουσες διδασκαλιας στην Ευρωπη, τα σχολικα γυμναστηρια, τις αιθουσες αναψυχης, την αιθουσα εστιασης. Ας δει τι ερεθισματα παρεχουν εκει στους μαθητες κι ας κοιταξει και κατα δω μετα. Αιθουσα διδασκαλιας; Τεσσερις τοιχοι κι ενας πινακας αντε και κανενας υπολογιστης απο το 1800. Γυμναστηρια; Δυο μπασκετες, πεντε μπαλες, τρεις κορινες. Αιθουσες αναψυχης; Εδω γελαμε. Αιθουσες εστιασης; Το πρωι μαθαινουμε στα παιδια οτι εκει που διαβαζουμεδεν τρωμε ουτε παιζουμε και το μεσημερι στο ολοημερο τα σερβιρουμε στα θρανια τους. Με φαγητο απο το σπιτι, σε ταπερακι εννοειται κι αν ειμαστε τυχεροι παιζει και κανενας φουρνος μικροκυματων να ζεστανουμε το φαι για 40 παιδια. Με ολα αυτα θα ασχοληθει κανενας υπουργος ή μια ζωη θα ασχολουμαστε μονο με το ποσο και αν δουλευουν οι δασκαλοι;
Να καταργηθούν γιατί κοροϊδευόμαστε. Να έχουν και οι καθηγητές τις ίδιες αργίες με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημοσίου. Βλέπω μάλιστα στον ορίζοντα να καταργείται η 28η Οκτώβριου ή η 25η Μαρτίου -θα σου πει διάλεξε μία, δύο εθνικές γιορτές είναι υπερβολή.
Οι αργίες δεν είναι για τους καθηγητές αλλά για τα παιδιά. Στην Γαλλία υπάρχουν 2 εβδομάδες διακοπές για κάθε 7 εβδομάδες μαθημάτων, πέρα από τις 9 εβδομάδες διακοπών το καλοκαίρι (και τις περισσότερες αργίες στην Ευρώπη). Οι διακοπές στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πιο συχνές (ίσως αυτό αντισταθμίζεται λίγο από τις αργίες). Οι διακοπές είναι απαραίτητες στο σχολικό σύστημα για να ξεκουράζεται το μυαλό των παιδιών και να αφομοιώνει την πληροφορία που έχει δεχτεί. Παράλληλα φαντάζομαι προλαμβάνουν και το σύνδρομο burn out των εκπαιδευτικών (όποιος έχει μπει σε τάξη καταλαβαίνει τι εννοώ).
σύνδρομο burn out των εκπαιδευτικών;Χαχαχαχαχαα, το ακουσαμε και αυτο!Οι πιο τεμπεληδες και αργοσχολοι υπαλληλοι του Δημοσιου. Αν ειναι δυνατον να τα λεμε σοβαρα αυτα τα πραγματα. Σε ολες τις Ευρωπαικες χωρες το καλοκαιρι εχουν 6/7 βδομαδες και εδω 3,5 μηνες καθισιο! ..burn out.. Το θρασσος το απιθμενο του κουτοπονηρου ΔΥ.
Δεν βλεπετε οτι προσπαθουν, μετα το κραξιμο για τη "Λευκη βδομαδα", να το περασουν, ξεκινωντας απο τις περικοπες αργιων, ωστε να δικαιολογηθει τελικα το αιτημα των ξενοδοχων? Ποσο παραλογο επισης, να εχεις ενα υπουργειο που πνιγεται στα προβληματα και τις ελλειψεις,και να ασχολεισαι με 2 μερες αργιων. Ενδεικτικο και παλι ποσο out of space ειναι οι κυβερνωντες
Μα φυσικά, μαλώστε λίγο ακόμα για το αν είναι σωστές οι αργίες ή όχι! Διότι το γεγονός ότι το πρόβλημα της ελληνικής παιδείας δεν είναι οι δύο παραπάνω αργίες και ούτε πρόκειται να λυθεί ακόμα και με έναν επιπλέον μήνα μάθημα, είναι πολύ περίπλοκο για να το συζητήσουμε... Ας μαλώσουμε λοιπόν για του Αη Γιαννιού και για το επιστημονικό κύρος του Μεγάλου Βασιλείου...
Ποιας χώρας ακριβώς τα πρότυπα γιατί η Γαλλία έχει τις περίσσοτερες σχολικές διακοπές (2 εβδομάδες ανά 7 εβδομάδες μαθημάτων, τις περισσότερες αργίες για όλους ενώ συζητείται να γίνονται 4 ημέρες την εβδομάδα μόνο τα μαθημάτα. Γενικά η σύγχρονη τάση είναι λιγοτερο μάθημα όχι περισσοτερο. Τώρα σχετικά με το αν οι αργίες πρέπει να είναι θρησκευτικές ή εθνικές θα συμφωνήσω ότι δε χρειάζεται να συμπίπτουν με τέτοια θέματα, χρειάζεται όμως να υπάρχουν για παιδαγωγικούς λόγους.
ξεχασε την χαρα των αργιων, την εστω μια μερα που εχανε απο το σχολειο και ηταν πανευτυχης στα τοτε σχολικα του χρονια !! οχι οτι θεωρω οτι ειναι λογος να κλεινουν τετοιες μερες τα σχολεια, απλα θυμηθειτε τους εαυτους σας μικρους στις σχολικες μερες και την χαρα σας για μια μερα "ρεπο"
σε αυτή τη χώρα έχουμε μάθει να είμαστε τεμπέληδες...οπότε δυσκολάκι να περάσει το μέτρο...εγώ λέω όμως καλύτερα να συζητηθεί το γιατί να γιορτάζουμε τους τρεις ιεράρχες μια φορα και όχι τρείς?...
Ώπα, ώπα. Μεγάλο λάθος για τους συγκεκριμένους. Γιά ψάξε λίγο, κυρίως για το Μέγα Βασίλειο και θα δεις οτι ήταν πραγματικός επιστήμονας. Ακόμα και σκέψεις περί εξέλιξης είχε. Μην αναφέρουμε τον Γρηγόριο Νύσσης. Δεν είμαι βαθιά θρησκευόμενος, αλλά γι αυτούς έτυχε και διάβασα και έμεινα έκπληκτος
Πραγματικοι επιστημονες αυτοι που αποθαρρυναν οποιαδηποτε αλλη επιστημη και ιδιως την ελληνικη φιλοσοφια, πλην χριστιανικης θεολογίας; Λαμπρα μυαλα για την πιστη τους μπορει να ηταν, εφεραν ομως τον μεσαιωνα μαζι τους.
@ λέγε με φρούληΤο να χρησιμοποιώ αποσπάσματα και δή μόνο φράσεις εκτός του υπολοίπου κειμένου, δεν είναι έρευνα αλλά διαστρέβλωση. Διάβασε την Εξαήμερο και βγάλε μόνος συμπεράσματα. (.................... έτσι και λίγες τελείες που τις κάνεις κέφι)@tktkΔεν αναιρώ οτι κατά τη προσπάθεια εδραίωσης του χριστιανισμού δεν έγινε προσπάθεια εξάλειψης του αρχαίου ελληνικού στοιχείου, αλλά για δες ποιοί ήταν οι πρώτοι που μετέφρασαν τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους στα νεότερα ελληνικά (hint: μοναχοί).Αυτά για να μην γενικεύουμε και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
ποιοί είναι οι μοναχοί που μετεφρασαν φιλοσόφους? για ποιούς φυλοσόφους μιλάς? Σωκράτη? Πλάτωνα? Ηράκλειτο? ναι τις πάω τις τελείες (φάε μερικές ακόμα να αφρίσεις περισσότερο …………………………..)
Πού πας ρε Καραμήτρο;;;!!! Γυρνα πίσω! Θα σε αφορήσουν.Πιό ευκολα θα καταργηθει η 28η Οκτωβρίου παρα θα πεισθουν οι Ταλιμπάν ακόμα και μέσα στην κυβερνηση να καταργήσουν θρησκευτική αργία
Πάντως και στην Γερμανία μέχρι τώρα στα ελληνικά σχολεία οι διακοπές είναι 6 εβδομάδες και όχι 12 όπως στην Ελλάδα..αυτό γιατί γίνεται? Σε τι διαφέρουμε?
Οι σχολιές διακοπές στη Γερμανία δεν είναι ίδιες σε όλα τα κρατίδια. Αντιγράφω από άλλο site: Μεγάλες αποκλίσεις εμφανίζονται στην περίπτωση της Γερμανίας, όπου η διάρκεια των διαλειμμάτων και των διακοπών είναι αρμοδιότητα των ομόσπονδων κρατιδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι μαθητές έχουν διάλειμμα μόλις δυο ημερών το φθινόπωρο, ενώ συμμαθητές τους σε άλλα κρατίδια ξεχνούν το σχολείο για 12 ολόκληρες ημέρες. Άλλα σχολεία δεν κλείνουν καθόλου την περίοδο του καρναβαλιού και άλλα βάζουν λουκέτα για 1,5 εβδομάδα. (http://kartesios.com/?p=48437)