Εισαγγελείς εναντίον Καρόλου για τις επικρίσεις του

Εισαγγελείς εναντίον Καρόλου για τις επικρίσεις του Facebook Twitter
2

«Για δυσμενή κριτική με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφερόμενη στις επικρίσεις που δέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες οι λειτουργοί της δικαιοσύνης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και από τον υπουργό Δημόσια. Για τον κ. Δένδια η Ένωση σημειώνει ότι  «δεν έχει το δικαίωμα να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά στους Δικαστικούς Λειτουργούς».

Οι εισαγγελείς υπογραμμίζουν επίσης απευθυνόμενοι στον κ. Παπούλια ότι, παρότι η Δικαιοσύνη δέχεται επικρίσεις για την υπόθεση του χρηματιστηρίου και την αθώωση εμπλεκόμενων προσώπων «το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα».

Σημειώνουν συγκεκριμένα: : «Εντός διαστήματος ολίγων ημερών, επιμένει να επαναλαμβάνει δυσμενή κριτική εναντίον της Δικαιοσύνης, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, χαρακτηρισμούς, κατά την άποψή μας, ανεπίτρεπτους, τόσον γενικότερα, όσο και κυρίως όταν προέρχονται από τον κορυφαίο Πολιτειακό παράγοντα («αποκρουστική» απόφαση)» και προσθέτει: «Επισημαίνουμε ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου υπήρξε σοβαρότατο πολιτικό σκάνδαλο, για το οποίο, εν τούτοις, ουδεμία πολιτική ευθύνη αποδόθηκε σε πολιτικά πρόσωπα ενώ, αντίθετα, αποδίδεται ευθύνη στους Δικαστές, χωρίς, προφανώς γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία οδήγησαν το (Πρωτοβάθμιο)Δικαστήριο στην απαλλαγή των κατηγορουμένων. Εξάλλου, η ορθή άσκηση του Λειτουργήματός τους επιβάλλει στους Δικαστικούς Λειτουργούς, να απονέμουν δίκαιο, με τρόπο συνετό και αντικειμενικό και όχι «να παίρνουν κεφάλια», όπως ζητήθηκε».

Με αφορμή την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού οι δικαστικοί λειτουργοί απαντούν στον κ. Δένδια:. «Αναφορικά με τις δηλώσεις για τη διαφυγή του εκτίοντος ποινές, για τρομοκρατικές ενέργειες, τις προερχόμενες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης καθώς και από ορισμένους δημοσιογράφους, απαντούμε ότι ουδείς δικαιούται να διαγράφει το δυσχερές, επίπονο και επικίνδυνο έργο των Δικαστικών Λειτουργών και αγνοώντας ότι αυτοί διενήργησαν την ανάκριση, παρέπεμψαν, εδίκασαν και κατεδίκασαν τα εμπλεκόμενα σε τρομοκρατικές ενέργειες πρόσωπα, να απομονώνει συγκεκριμένες περιπτώσεις και να προσπαθεί να επιρρίπτει την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο στους Δικαστικούς Λειτουργούς, παραβλέποντας ότι το Συμβούλιο των Φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια
"...παραβλέποντας ότι το Συμβούλιο των Φυλακών, του οποίου προΐσταται Εισαγγελέας, αποφάσισε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία» Δεν καταλαβαίνω, γιατί η πρόταση σταματάει εδώ. Φοβούνται οι αξιότιμοι Δικαστικοί Λειτουργοί να επισημάνουν, έστω και για τους λιγότερο διαβασμένους, ότι η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τους εκλεγμένους Βουλευτές της χώρας και οι όποιες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και της Ποινικής Δικονομίας έχουν ψηφιστεί από αυτούς που σήμερα απαιτούν αποκεφαλισμούς? Δεν τιμά καθόλου τους εκπροσώπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης τόση επιδεξιότητα στην ανακοίνωση τους. Ας πει κάποιος τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη επιτέλους.