Το μυστήριο των Χριστουγέννων: 8 κυρίες ξόδεψαν 20 χιλιάδες ευρώ για τους φτωχούς

Το μυστήριο των Χριστουγέννων: 8 κυρίες ξόδεψαν 20 χιλιάδες ευρώ για τους φτωχούς Facebook Twitter
13

Οκτώ γυναίκες οι οποίες κατέφτασαν με μαύρα πολυτελή τζιπ το πρωί στη Βαρβάκειο, ξόδεψαν 20 χιλιάδες ευρώ για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι σε μη έχοντες συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον Αντέννα ο πρόεδρος της Βαρβακείου, οι 8 κυρίες μπήκαν στην αγορά και προσέγγισαν τους κρεοπώλες, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να πληρώσουν το αντίτιμο για τα ψώνια όσων δεν είχαν τα απαραίτητα χρήματα.

Οι κυρίες επισκέφθηκαν όλα τα μαγαζιά της αγοράς , ξοδεύοντας συνολικά πάνω από 20.000 ευρώ για βοήθεια σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο κ. Τσιρώνης είπε ότι γνωρίζει ποιες ήταν αλλά δεσμεύτηκε να μην το αποκαλύψει.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
μιζέρια παντού , κανει ο αλλος το καλό ειναι ετσι δεν το κάνει ειναι αλλιώς ... βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δάσος . Μπραβο τους , ακόμη και αν υπήρχε απώτερος σκοπός απο τον ανθρωπιστικό δεν με ενδιαφέρει καθολου σε αυτη τη περίπτωση οπως δεν ενδιαφέρει και τον κόσμο που βοηθήκε απο αυτη τη κίνηση .
Aς πούμε ένα μπράβο. Το ότι δεν έκαναν βούκινο το όνομά τους είναι καλό, γιατί μας έχουν ζαλίσει οι κυρίες κάποιων εφοπλιστών, καναλαρχών κλπ που κάνουν μεν φιλανθρωπίες αλλά βγάζουν καθημερινό φιρμάνι στα δελτία ειδήσεων από τα κανάλια των συζύγων τους.
Τι σχέση εχει η φοροδιαφυγή τη κίνηση αυτη; Ήμαρτον δηλαδη...Επειδη το κράτος μας και οι πολιτικοί που ψηφίζουμε ειναι ανίκανοι να πιάσουν τους φοροδιαφεύγοντες θα καταδικάσουμε αυτη τη κίνηση;Ε μα δε ξέρετε τι θέλετε επιτελους.
Θέλουμε να πληρώνουν τούς φόρους τους εντελώς ούτως ώστε αυτοί οι πολίτες να αμοίβονται καλύτερα απ' το έργο που παράγουν και να μην φιλούν τα χέρια κανενός – το ακούσατε τι είπε ο πρόεδρος: ορισμένοι μάλιστα τις φιλούσαν και τα χέρια. Η φοροδιαφυγή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, μέχρι και η Γερμανία έχει τεράστια φοροδιαφυγή και η apple φοροδιάφευγε, το κεφάλαιο έχει τεράστια δύναμη και πολλούς που ευχαρίστως θα το υποδεχόταν στην χώρα τους. ¨Οποιους πολιτικούς και να ψηφίσουμε οι εφοπλιστές δεν πρόκειται να πληρώσουν μία και οι μεγαλοεπιχειρηματίες τίποτα παραπάνω από ψίχουλα. Έτσι γινόταν πάντα και παντού. Δηλώνουν μέχρι και τις βίλες τους αποθήκες – αληθινό το παράδειγμα – και κατόπιν πηγαίνουν και δωρίζουν στον Δήμο που γεννήθηκαν 200.000 ή να αγοράσουν κρέας – προσέξτε – σε ανθρώπους δραστήριους. Γιατί; Γιατί αν τα δώσουν στην εφορία δεν θα ανέβουν σε κανένα βάθρο για να εισπράξουν το χειροκρότημα και κανένα χειροφίλημα ούτως ώστε να παραχθεί το ποιοτικότερο εγωϊστικό συναίσθημα και να το ρουφήξουν με ευχαρίστηση. Κατά γενική ομολογία, οι πλούσιοι έχουν καραφοροαπαλλαγές και καραφοροδιαφεύγουν, μέχρι να γίνει κατά γενική ομολογία το αντίστροφο, πρέπει ό,τι χαρίζουν να το παίρνουμε και να μην λέμε ούτε ένα ευχαριστώ και να μην κάνουμε ούτε μία αναφορά.
Λυπάμαι που μια τέτοια κίνηση θες να την μεταφράσεις σε φτωχοαριστερίστικη απάντηση.Εσύ θες να σε βοηθάνε και να τους φτύνεις,αν δε γουστάρεις κάποιον και τον θεωρείς "κλέφτη" τότε να μη δέχεσαι τη βοήθεια του.
Πουθενά δεν λέω να τους φτύνουμε, λέω μόνο να μην τους λέμε μπράβο. Στην ουσία δεν είναι βοήθεια τους, είναι τα λεφτά που λείπουν απ' το κράτος. Λυπάμαι που εν έτη 2014 μεταχειριζόμαστε ακόμη τους όρους δεξιά κι αριστερά, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε ράγες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να έχει κάποιος δις, μη σου πω το αντίθετο. Λέω απλώς: οι εφοπλιστές, το ίδιο και η εκκλησία, δεν πληρώνουν καθόλου φόρους και τα χρήματα αυτά τα δίνουν μετά ως φιλανθρωπία. Τι είναι αυτοί; Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για μας. Γιατί εγώ τα 1800 ευρώ που πλήρωσα φέτος στην εφορία, να μην μπορώ να τα πάρω ένα απόγευμα, να πάω στην αγορά και να λέω πάρε φίλε μου ρούχα, πάρε κι εσύ.Να φορολογούνται κανονικά, να πληρώνουν, και μετά δεν πα να έχουν και δις κανείς δεν πρέπει να τους κατακρίνες επειδή δεν κάνουν δωρεές. Αλλά τότε, εάν βοηθούν και κόσμο, να τους λέμε χίλια μπράβο.Αυτό είναι το ορθό.
Καλά έκαναν. Μπορούσαν να τα φάνε σε τσάντες και παπούτσια. Δεν με ενδιαφέρει αν το έκαναν για διαφήμιση ή όχι, με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Ελπίζω οι απανταχού περίεργοι να μην αρχίσουν το κράξιμο. Ναι. Έχουν φράγκα οι κυρίες και εσύ όχι. Ναι, κάνουν ζωάρα, εσύ όχι. Τι να κάνουμε τώρα. Να τις βρίζουμε;
Προσωπικά όσο ο κανόνας είναι πως οι πλούσιοι καραφοροδιαφεύγουν, δεν πρόκειται ποτέ να πω μπράβο σε τέτοιες κινήσεις. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εφοπλιστάδες έχουν μάθει από κτίσεως κόσμου να πληρώνουν ψίχουλα σε φορούς και τα χρήματα αυτά να τα δίνουν έπειτα –συνήθως οι γυναίκες τους – με αγαθοεργίες, ώστε να κάνουν και το κομμάτι τους. Δεν τα παν τα ονόματα δεν τα παν, στον αέρα, αλλά στην πιάτσα θα μαθεύτηκαν και το εγωϊστικό συναισθηματάκι όταν τους φιλούσαν το χέρι θα το ρούφηξαν. Και αργά ή γρήγορα σε κάποιο αφιέρωμα σε κανέναν περιοδικό θα σημειωθεί κι αυτό.Τα ίδια κάνει και η εκκλησία και κάτι κόμματα σαν την χρυσή αυγή. Όλοι αυτοί, θέλουν λαό, όχι πολίτες, να τους βοηθούν και να τους φιλούν τα χέρια.
Εντάξει... η κουβέντα ντροπιαστική. Γειά σου πρόεδρε. Ανεξάρτητα απο κυβέρνηση και αρχιεπίσκοπο. Τι κάνεις και ομορφαίνεις; Νέα γυναίκα. Σοσιαλισμός Σοσιαλισμός παιδιά. Λεφτά και καλαμπούρι.