ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τι «γλύτωνε», τι θα πληρώσει ο Λιάπης

Τι «γλύτωνε», τι θα πληρώσει ο Λιάπης Facebook Twitter
14

Ποσό που ξεπερνά τις 4.000 ευρώ γλύτωνε ο Μιχάλης Λιάπης με την κατάθεση των πινακίδων του τζιπ του, το οποίο κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες που είχαν τον ίδιο αριθμό.

Σύμφωνα με το capital.gr, που δίνει το παράδειγμα ενός μοντέλου του 2004, 4.200 κ.ε., (4.000 κ.έ. ήταν το τζιπ του Λιάπη) σε αυτό το ΙΧ αντιστοιχούν ετήσια τέλη κυκλοφορίας 1.320 ευρώ, ετήσιος φόρος πολυτελούς διαβίωσης 2.254 ευρώ και ετήσια ασφάλιστρα περίπου 600 ευρώ. Συνολικά δηλαδή 4.174 ευρώ που γλύτωσε με την κατάθεση των πινακίδων ο Λιάπης.

Βεβαίως υπάρχει, λόγω του τζιπ,  και το ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης 22.540 ευρώ.

Τι θα πληρώσει τώρα ο πρώην υπουργός που έπαιρνε δύο συντάξεις και δήλωσε 20 ακίνητα. Καλείται να πληρώσει πρόστιμο ισόποσο των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή 1.320 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα 1.320 ευρώ ως πρόστιμο.

Αντιμετωπίζει επίσης κυρώσεις για την υποβολή ψευδούς δήλωσης ακινησίας στην εφορία, ενώ θα κληθεί να υποβάλλει και τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος λόγω του ότι γλίτωσε το τεκμήριο διαβίωσης. Για τον πρόσθετο φόρο που αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα που απεκρύβη θα κληθεί να πληρώσει ως και 200% προσαύξηση.

14

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

10 σχόλια
Είναι ο άνθρωπος που όταν ρητόρευε διατύπωνε πως "το προπατορικό αμάρτημα αυτού του τόπου είναι να υπάρχουν νόμοι και να μην εφαρμόζονται" και όλα τα έντυπα βάζανε τη λεζάντα κάτω από βαθυστόχαστα, εκφραστικά πορτρέτα του...
O Λιάπης έκανε ότι έκανε και πρέπει να πληρώσει αναλόγωςΟι άλλες "παρθένες", τύπου Πανίκα και λοιπών "τιμίων" τέως και νυν εκ του πολιτικού προσωπικού, που βγαίνουν και μιλάνε ως τι ομιλούν;
Μα αν είναι να πληρώσει τόσο λίγο πρόστιμο γιατί να μην το κάνει;Ισόποσο; Εγώ περίμενα κάτι σαν 10 ή 20 φορές τα τέλη. Αλλιώς συμφέρει να το ρισκάρει κανείς. Πράγμα που δείχνει τον παραλογισμό του συστήματος.
Αλήτες, ξετσιπωτοι, ανθέλληνες, ανέντιμοι, προδοτες.. το θράσος δεν εχει ορια πια σ αυτη τη χωρα κυριως απο τους εθνοσωτηρες. χιλια μπραβο στα παιδια που εκαναν αυτο που ειναι αυτονοητο σε αλλες χωρες.ειναι η μονη ελπιδα οτι μπορει κατι να αλλαξει μια μερα.
Αν ήταν ακόμα Υπουργός τι θα είχε συμβεί; Αμφιβάλετε ότι θα τον άφηναν ελεύθερο και θα του ζήταγαν και συγγνώμη;Είμαστε ασυγχώρητοι για το ήθος των ανθρώπων που ψηφίζουμε και στέλνουμε στη Βουλή για να καθορίζουν την τύχη μας και την τύχη των παιδιών μας.