Η Τρόικα επιμένει στους πλειστηριασμούς και αδιαφορεί για τους άστεγους

Η Τρόικα επιμένει στους πλειστηριασμούς και αδιαφορεί για τους άστεγους Facebook Twitter
9

Απίστευτους διαλόγους μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των δανειστών γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών που είναι και το μεγάλο αγκάθι για συμφωνία, μεταφέρει το “Έθνος της Κυριακής”.



Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τροικανοί αδιαφορούν για τις κοινωνικές επιπτώσεις μιας απόφασης για άρση των πλειστηριασμών, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Άμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, να βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους". Αυτή τη φράση, φέρεται να είπαν οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό, Θανάση Σκορδά και τον γ.γ. Καταναλωτή, Γιώργο Στεργίου.



"Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη", αντέτεινε η ελληνική πλευρά, στη διάρκεια μίας από τις τελευταίες συναντήσεις.

Η εφημερίδα αφήνει με το δημοσίευμα της να διαφανεί ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη, την ώρα που-κατά την εφημερίδα-η Τρόικα απαιτεί πλειστηριασμούς για αντικειμενική αξία ακίνητου πάνω από 100.000 ευρώ και εισόδημα πάνω από 13 χιλιάδες ευρώ.

Έτσι, μπροστά σε αυτές τις απαιτήσεις της Τρόικας, η κυβέρνηση επιτρέπει μεν τους πλειστηριασμούς αλλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιμένει στη θέση της για τριετή διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Βάζει δε ως προϋποθέσεις την αντικειμενική αξία στα 150.000 ευρώ, καθώς και τη δυνατότητα πληρωμής ενός μέρους από τη δόση του στεγαστικού δανείου. Επίσης, δέχεται ότι με την κατάργηση της διάταξης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς οποιουδήποτε ακινήτου για οφειλές έως 200.000 ευρώ, αποκαλύπτονται δανειολήπτες που ενώ έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς, δεν το κάνουν.

 

Βεβαίως, υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι η εμφάνιση από την πλευρά της κυβέρνησης των τροικανών ως απόλυτα ανυποχώρητων στο θέμα των πλειστηριασμών, θα κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση στη συνέχεια να φανεί σαν επιτυχία της κυβέρνησης, παρότι το ζήτημα θα είναι ότι οι πλειστηριασμοί θα έχουν ανοίξει.

 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
[Vasilis Tsialiamanis @VTsialiamanis3rd December 2013 from TwitLonger](http://bit.ly/1g3ADar):Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που αποδεδειγμένα πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τυχόν άρση της αναστολής πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία θα έχει οδυνηρές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία.* Οι τιμές των ακινήτων θα καταρρεύσουν και ο ήδη «λαβωμένος» κατασκευαστικός κλάδος δεν θα έχει κανένα περιθώριο ανάκαμψης.* Η κατάρρευση των αξιών στα ακίνητα θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εξεύρεση ρευστότητας, αφού θα απαιτούνται πολλαπλάσιες εξασφαλίσεις για την δανειοδότηση των επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Έτσι θα ανακοπεί η όποια αναπτυξιακή δραστηριότητα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. * Οι ίδιες οι τράπεζες θα αναγκαστούν να απομειώσουν αξίες με δυσμενή αποτελέσματα για αυτές.* Η κοινωνική έκρηξη που θα δημιουργηθεί θα είναι πρωτοφανής και οι επιπτώσεις της θα σαρώσουν κάθε προσπάθεια ανάκαμψης, που με πολλές θυσίες γίνεται.
την ευθυνη που παιρναμε δανεια ασυστολα,ανευθυνα πρεπει να την αναλαβουμε.Την ευθυνη των τραπεζων που εδιναν δανεια,ανευθυνα,χωρις ελεγχο,ακομη και σε ουρακοταγκους,ποιος θα την αναλαβει;παλι εμεις;Να πην πουμε δηλ. για τα παραμαγαζα που σου εβγαζαν δανειο στο πι και φι,βγαζοντας μιζες για ολο το κυκλωμα;διευθυνταδες,υπαλληλους κ.τ.λ.
"Βεβαίως, υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι η εμφάνιση από την πλευρά της κυβέρνησης των τροικανών ως απόλυτα ανυποχώρητων στο θέμα των πλειστηριασμών, θα κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση στη συνέχεια να φανεί σαν επιτυχία της κυβέρνησης, παρότι το ζήτημα θα είναι ότι οι πλειστηριασμοί θα έχουν ανοίξει. Πηγή: www.lifo.gr"Ήδη νομίζω ότι οι 2 προηγούμενοι σχολιαστές έπεσαν στη παγίδα...
Αν δεν κάνω λάθος ήδη διαψεύδετε ότι έγινε τέτοιος διάλογος.. :"Επιπλέον, στις Βρυξέλλες μόλις και μετά βίας κρύβουν την ενόχλησή τους για τις ανακριβείς διαρροές και το «παιχνίδι με τα μίντια» (spin), στο οποίο, όπως πιστεύουν, έχει επιδοθεί η ελληνική πλευρά."..."Πηγές των Βρυξελλών διαβεβαιώνουν την «Κ» ότι ουδέποτε ζήτησαν πλήρη άρση του μορατόριουμ των πλειστηριασμών, όπως ποτέ δεν ζήτησαν και οριζόντια μέτρα, και ότι όλα αυτά είναι σκόπιμες ανακριβείς διαρροές της κυβέρνησης στα μίντια για τη δημιουργία εντυπώσεων.(...)Διευκρινίζουν, όμως, ότι το σημερινό καθεστώς δεν διαχωρίζει ανάμεσα στους πραγματικά ευάλωτους και σε όσους είναι «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Επίσης, η τρόικα υποστηρίζει ότι το κόστος της προσ­τασίας όσων πραγματικά έχουν ανάγκη θα πρέπει να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού πρόκειται για μέτρο κοινωνικής πολιτικής, ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει ο «λογαριασμός» στις τράπεζες. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος και πάλι στα δημόσια ταμεία μεταφέρεται, αφού το κράτος είναι ο κύριος μέτοχος των ελληνικών τραπεζών και έχει αναλάβει το κόστος της ανακεφαλαιοποίησής τους.""Ένα ακόμη παράδειγμα ανακριβούς και υποβολιμαίας διαρροής από την κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την τρόικα, είναι ότι δήθεν υποδείχθηκε ως λύση για το πρόβλημα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα η χορήγηση «συντάξεων βάσει εισοδήματος». Ουδέποτε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ενεπλάκησαν σε τέτοιες συζητήσεις, υποστηρίζουν πηγές της «Κ».(...)"http://www.skai.gr/news/politics/article/247040/oi-diarroes-aneparkis-proetoimasia-kai-oi-palinodies-enohlisan-tis-vruxelles/
η μοναδική χώρα στον γαλαξία που οι 'αντικειμενικές' αξίες είναι 'υποκειμενικές'. Πάντως μπράβο στην κυβέρνηση που συγκρούεται χωρίς έλεος με την τρόικα...
Και μόνο μετά από αυτό το διάλογο θα έπρεπε η Ελλάδα ν ασκήσει βέτο και να απαιτήσει τουλάχιστον να αντικατασταθούν οι τρεις εκπρόσωποι με άλλα πρόσωπα. Δεν μπορείς να κάνεις διάλογο με τέτοιους ανθρώπους.
Είμαι περίεργος να δω πως θα σχολιάσουν την είδηση όλοι αυτοί που συνεχώς υποστηρίζουν ότι η Τρόικα είναι εδώ για να μας σώσει και πως για το καλό μας γίνονται όλα αυτά. Πως είναι δυνατόν να σωθούμε γεμίζοντας άστεγους δεν θα το καταλάβω ποτέ. Όλα για τις τράπεζες λοιπόν και τη Γερμανία.